До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найстильніших персонажок Даян Кітон у кіно

Даян Кітон, якій 5 січня виповнюється 78 років, — одна з найзнаковіших актрис сучасності. Вона купається в нагородах і загальному визнанні завдяки своїм численним ролям, але деякі з її втілень у кіно запам’яталися не тільки своєю неординарністю та чудовим виконанням, а й вишуканим стилем.

Джей Сі Ваєтт у фільмі "Дитячий бум"

"Дитячий бум" — романтична комедія 1987 року, у якій Даян Кітон грає Джей Сі Ваєтт. Вона змушена стати названою матір’ю, коли її двоюрідний брат раптово помирає й залишає її з 14-місячною дівчинкою. Із цією роллю Кітон знову повернулася до гри в ромкомах та дістала безліч схвалень за свою здатність повністю зануритися в персонажку і розчинити себе в ролі, хоч якою ексцентричною вона є. Її героїня вразила бездоганним смаком: елегантними костюмами, ідеально підібраними аксесуарами, різноманіттям сорочок і досконально дібраним гардеробом загалом.

Реклама

Енні Голл у фільмі "Енні Голл"

"Енні Голл" — фільм, який допоміг Кітон стати зіркою. Вважається, що в основу цієї стрічки Вуді Аллена лягли його реальні стосунки з Даян Кітон. Опис персонажа головної героїні також ґрунтується на особистості актриси. Кітон здобула премію "Оскар" за найкраще виконання жіночої ролі у фільмі. Вона стала іконою моди через своє еклектичне почуття стилю, який зазвичай поєднує вінтажне вбрання або чоловічий одяг. Після виходу стрічки саме завдяки її персонажці брючні костюми стали невіддільною частиною жіночого гардероба.

Лінда Крісті "Зіграй ще раз, Семе"

Після того, як від Алана Фелікса пішла дружина, бо він їй надокучив, на нервовому ґрунті йому ввижається, що його переслідує привид персонажа Гамфрі Богарта з "Касабланки" 1942 року. Кітон грає подругу головного героя, яка хоче допомогти йому влаштувати особисте життя. Її героїня вирізняється з-поміж усіх персонажів бездоганним стилем: любов до принтів, особливо до різного картатого вбрання, гострих комірців і різноманітних головних уборів.

Луна Шлоссер у фільмі "Той, що спить"

У центрі цього науково-фантастичного фільму історія підприємця з минулого. Власника крамниці здорової їжі заморозили кріогенним способом у 1973 році, а через 200 років розморозили в новому антиутопічному світі. Кітон зіграла любовний інтерес головного героя і неабияк урізноманітнила стрічку. Як і у всіх персонажів, костюми Луни Шлосссер зроблено в найкращих традиціях футуристично-утилітарного стилю: мінімалістські монохромні образи нейтральних відтінків із чітким кроєм і без зайвих деталей.

Кетрін Адамс-Корлеоне у фільмі "Хрещений батько"

Даян Кітон справедливо вважають зіркою трилогії "Хрещений батько", адже Кетрін Адамс-Корлеоне неймовірно чарівна, елегантна та стильна героїня. Її персонаж додає трохи пафосу цій нескінченно цитованій історії про групу італійських мафіозі. Її відсутність не тільки залишила б бездонну прірву в історії, а й позбавила б фільм чогось особливого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.