До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

14 серіалів і фільмів, якщо вам сподобалися "Бріджертони"

Історична драма "Бріджертони" повертається на екрани вже скоро. Серіал засновано на романах Джулії Квін, дія яких відбувається в конкурентному світі Англійського Реґентства упродовж сезону дебютанток, серед яких Дафна Бріджертон. Не останню роль на її шляху становлення в суспільстві відіграють її сім'я, розпусний Саймон Бассетт і таємнича леді Віслдаун, анонімна авторка пліток, яка створює і знищує репутацію персонажів.

Кадр із серіалу "Бріджертони"

Якщо вам сподобався серіал і ви шукаєте ще одну драму на кшталт "Бріджертонів", Vogue представляє путівник 16-ма шоу і фільмами. Вони вам сподобаються, якщо ви не байдужі до дотепності, костюмів або епохальної непристойності.

Реклама

"Чужоземка"

Серіал "Чужоземка", адаптований з однойменного роману Діани Геблдон, вийшов у світ у 2014 році і відтоді породив шість повних сезонів. У головній ролі Катріна Балф — вона грає Клер, медсестру британської армії, яка подорожує в часі від Другої світової війни до Шотландії 1743 року. Також у центрі сюжету шоу — її роман з воїном Джеймі Фрейзером (якого грає Сем Г'юен), а також взаємини з чоловіком у її теперішньому часі. Так, шоу "Чужоземка" — це частково романтика, почасти медична драма, в якій зображені насильство, секс і багато горя.

"Список містера Малкольма"

"Список містера Малкольма" комедійна розповідь про помсту титулованому містеру Малкольму з його недосяжним списком умов і вимог для майбутньої дружини. У фільмі з'являються Констанс Ву, Фріда Пінто і Сем Г'юен. Якщо ви шукаєте ромком про Реґентство з родзинкою, цей для вас.

"Полдарк"

Війна, розруха і божевільна романтика: в "Полдарку" є все. У заснованому на романах Вінстона Грема серіалі Ейдан Тернер з "Хоббіта" з'являється в ролі капітана Росса Полдарка, який повернувся до Корнуолла в Сполученому Королівстві в 1783 році після участі у війні за незалежність Америки. Вдома на нього чекають неприємні новини — його батько помер, він майже банкрут, його дитяча любов заручена з його кузеном.

"Дікінсон"

У чорній комедії "Дікінсон" прославлена ​​поетеса Емілі Дікінсон з'являється як похмурий, замучений підліток. Гумор у цьому шоу — інструмент для дослідження центральних тем — гендеру та сексуальності. Авторка Алена Сміт дотепно інтерпретує бунтарську уяву поетеси: упродовж усього серіалу Емілі в особі Гейлі Стейнфілд вживає сучасний сленг, який сигналізує про її прогресивне мислення, що суперечить репресивному суспільству.

"Фаворитка"

Після "Лобстера" і "Вбивства священного оленя" нікого не здивувало, що Йоргос Лантімос створив іще один чорний комічний твір — фільм "Фаворитка", який приніс Олівії Колман її першу премію "Оскар" за найкращу жіночу роль. Абсурдна і нездорова лідерка, королева Анна є об'єктом пильної уваги з боку Сари (Рейчел Вайс) і Ебігейл (Емма Стоун), кузин, які змагаються за місце фаворитки при дворі королеви.

"Белгравія"

У драмі "Белгравія" дія відбувається в Лондоні 1800-х років. Родина Тренчард опиняється в центрі оповіді, святкуючи плоди свого нового фінансового успіху на балу перед битвою при Ватерлоо, що поклала початок серіалу. Поряд з тим, як "любовна інтрига, що тривала десятиліття, повертається, переслідуючи їх і піддаючи загрозі щастя багатьох", розкриваються секрети цього фатального балу.

"Марія-Антуанетта"

Чудовий фільм Софії Копполи про раннє політичне життя французької королеви — це класика, яка потребує повторного перегляду, якщо ви її вже бачили. Кірстен Данст — наївна Марія-Антуанетта, яка виходить заміж за Дофіна і майбутнього короля Франції Людовіка XVI, щоб підтвердити політичний союз. Вона щосили намагається народити спадкоємця від свого чоловіка — і сповна насолоджується своїм надмірним багатством і увагою кавалерів.

"Вікторія"

Колишня супутниця Доктора Хто Дженна Коулман — молода королева Вікторія в шоу, яке зображує перші роки її знаменитого правління. Ви можете спостерігати, як, зійшовши на трон всього у вісімнадцять, Вікторія намагається збалансувати свої особисті і королівські обов'язки, особливо в шлюбі з німецьким принцом Альбертом, якого грає Том Г’юз. В серіалі три сезони — подивіться його, якщо ви шанувальник "Корони".

"Телефоністки"

Прем'єра "Телефоністок" відбулася на Netflix у 2017 році, вийшло п'ять сезонів. На тлі Мадрида кінця 1920-х років четверо молодих жінок працюють у телекомунікаційній компанії і домагаються своєї незалежності. Під час подорожі строго патріархальною Іспанією працюючі жінки стають близькими подругами і змінюють своє життя на краще.

"Хід королеви"

"Хід королеви" став культовим шоу з моменту його прем'єри на Netflix, зарекомендувавши себе як найпопулярніший мінісеріал на потоковій платформі, який за перший місяць подивилися понад 62 мільйона людей. Аня Тейлор-Джой в ролі Бет Хармон, вундеркінда, яка пробиває свій шлях до вершини шахового спорту, де домінують чоловіки. Все, від емоційної складової серіалу, присвяченої наркозалежності Хармон, до невимушених шахових ігор і чудових картатих регалій 60-х, варте вашого часу.

"Куртизанки"

Маргарет Веллс, елітна власниця будинку розпусти, яку грає Саманта Мортон, намагається поліпшити життя своїх доньок. Дія серіалу відбувається в Лондоні кінця 1760-х років. Серіал досліджує боротьбу, з якою стикаються жінки тієї епохи, котрі прагнуть фінансової безпеки, що досягається або через вигідний шлюб, або через секс-роботу. Проти таких жінок, як Веллс, які вибирають друге — або змушені до цього через народження, суспільний стан чи бідність — євангелісти і політичні фанатики виступають на кожному кроці, погрожуючи викреслити їх із суспільства.

"Тюдори"

У цій чотирисезонній драмі йдеться про життя тих, хто був пов'язаний з Генріхом VIII під час його правління. Від страт численних дружин до його деструктивного бажання мати спадкоємця чоловічої статі — невірність, секс і політичні ігри опинилися в центрі сюжету історичного шоу.

"Джентльмен Джек"

"Джентльмен Джек" — перлина телебачення. Серіал фокусується на житті промисловиці 1830-х років Анни Лістер, а сюжет заснований на інцидентах і лесбійських взаєминах, які вона змальовує у своїх щоденниках, написаних кодом. Вже вийшло два сезони серіалу.

"Іспанська принцеса"

Мінісеріал "Іспанська принцеса" розповідає історію Катерини Арагонської, першої дружини Генріха VIII. Шарлотта Гоуп з'являється в ролі дівчинки-підлітка Катерини, яку її батьки королева Іспанії Ізабелла і король Фердинанд відправили на зустріч із майбутнім чоловіком Артуром, принцом Уельським. Проте після його раптової смерті вона стикається з тодішнім принцом Генріхом, а також із ксенофобією англійського двору.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.