До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відростити волосся: 6 безпрограшних порад від професійних стилістів

Байдуже, ідеться про знаменитостей чи простих смертних, реальність така, що немає короткого шляху до нескінченно довгої, шикарної гриви — це методичний процес, який триває багато місяців. Він може здатися втомливим, якщо ви боретеся з випаданням волосся через COVID. Але головне — почати. Догляд, здорова дієта і так далі: професіонали hair-індустрії радять, як відростити волосся до максимально можливої ​​довжини.

Фото: Dan Carabas

"У той самий день, коли вирішите відростити волосся, ви маєте почати реально дбати про нього, — каже перукар Марк Таунсенд. — Довжина потребує жертв". Саме це Таунсенд сказав своїй давній клієнтці Ешлі Олсен, коли та націлилася відростити струмливе до грудей волосся, надихнувшись прикладом супермоделі Крістен Макменамі зі сріблястим водоспадом волосся.

Реклама
Не пропускайте мікрострижки

За словами Таунсенда, після такої корекції майже не видно зістрижених кінчиків на підлозі. Ретельно вивірена стрижка допомагає зберегти довжину, водночас дає змогу позбутися посічених кінчиків, що виникають через гаряче укладання або фарбування. "Якщо не дбати про них, висота посічених кінчиків може піднятися, — пояснює перукар Вернон Франсуа. — Що довше зволікаєте з моментом стриження, то імовірніше, що в кінцевому підсумку доведеться знімати велику довжину". Щоб волосся залишалися здоровим, більшість професіоналів рекомендує щонайменше тричі на рік проводити мікрострижку і застосовувати засоби для посічених кінчиків.

Користуйтеся кондиціонером

Міркуючи, як відростити волосся, стилісти одностайно погоджуються: не обійтися без кондиціонера: Whipped Deep Conditioner або кондиціонер Townsend lles Formula Haute Performance Conditioner, який годиться для всіх типів волосся, але особливо для тонкого, кучерявого або фарбованого. Вернон Франсуа радить своїм клієнтам-знаменитостям першого ешелону, включно із Соланж, Керрі Вашингтон і Трейсі Елліс Росс: "Кінчики — найстаріша і найсухіша частина ваших пасом. Вони тонші й крихкіші за інше волосся, тому додатковий догляд за ними обмежить ризик ушкоджень".

Щоденні процедури під час укладання дають змогу творити дива. Упродовж Тижнів моди перукар Родні Катлер пропонує моделям зволожувати волосся між показами, зачісувати його за допомогою своєрідного коктейлю з Velvet Gelatine 07 від Redken і багатофункціональної олійки All Soft Argan-6, щоб створити свіжу, злегка вологу, нежирну текстуру.

Очищайте усвідомлено

Очищення — основа будь-якого догляду за волоссям, і його треба робити ще до початку водних процедур. Спершу можна нанести на пасма й потримати 10 хвилин засіб для попереднього миття, наприклад, Oribe Gold Lust Pre-Shampoo Intensive Treatment. "Він залишить найтоншу плівку, тому шампунь не позбавить волосся вологи", — пояснює Таунсенд. Коли йдеться про вибір шампуню й кондиціонера або засобу для ковошингу (наприклад, Hairstory New Wash Original або Oyin Handmade Ginger Mint Co-wash), то вибирайте безсульфатні формули — вони не надто сушать волосся. Франсуа радить масажувати шкіру голови з піною, що підсилює кровотік і стимулює волосяні фолікули, а це сприяє їхньому росту.

Скоректуйте дієту

"Найздоровіша дієта для волосся — це здорова дієта загалом, що ґрунтується на натуральних, цільних продуктах, переважно рослинного походження, — пояснює мангеттенська дієтологиня Марія Марлоу. — Додаючи до раціону продукти, багаті на залізо, цинк, вітамін С, вітаміни групи B й омега-3, ми зміцнюємо і в такий спосіб подовжуємо волосся". До короткого списку рекомендованих продуктів Марлоу ввійшли устриці, молюски, боби і яйця (білкова їжа — "будівельний матеріал" для волосся); болгарський перець і темна листова зелень, багаті на вітамін С; насіння конопель і дикий лосось, багаті на Омега-3. Про вітамінну дієту для здорового волосся можна прочитати тут.

Спробуйте домішки

"Коли йдеться про харчові домішки для волосся, біотин — це найкращий вибір, але більшість людей і так отримують досить біотину зі свого раціону", — каже Марлоу. Замість цього вона рекомендує BioSil, до складу якої входить ch-OSA-комбінація основних поживних речовин і мінералів, що, як клінічно доведено, збільшують товщину волосся, роблять його пружнішим і блискучішим. Також багато які б’юті-інсайдери рекомендують Grown Alchemist Hair Complex, органічну домішку для росту волосся, яка містить кремній, що живить фолікули, а також відновлювальний рибофлавін і вітамін В2.

<b>добавки для волос</b>

Ми в редакції Vogue не раз перевірили на собі, що вітамінні комплекси допомагають відростити волосся; про наш досвід з Orthomol можна прочитати тут і тут.

Orthomol Beauty
Спіть на шовковій наволочці

"Бавовна забере всю вологу з вашого волосся за ніч", — каже Таунсенд. Натомість спіть на шовковій наволочці, яка утримує вологу й знижує тертя, у такий спосіб зменшуючи ушкодження. Модель Slip виготовлена ​​з високоякісного ніжного шовку тутового шовкопряда, представлена ​​в безлічі прекрасних пастельних тонів і дістала схвалення стилістки (і близької родички Кім Кардаш’ян) Джен Аткін як амбасадорки бренду.

Ми в редакції обожнюємо шовкові наволочки Balmain.

Шовкова наволочка, Balmain Paris Hair Couture

А не так давно дізналися про тюрбани із шовку українського бренду Mon Mou: їх треба використовувати після миття волосся. Перелік найінстаграмніших українських б’юті-брендів можна знайти тут.

Mon Mou

За матеріалами vogue.com

BY LAUREN VALENTI

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.