До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Для краси: вітаміни, які потрібні всім

Promotion

Як вітаміни впливають на зовнішність на власному досвіді відстежила б'юті-редактор Vogue, Олена Пономаренко.

Реклама

Пробувати нові модні німецькі вітаміни Orthomol Beauty було цікаво. Але, разом з тим, підспудно мучила думка, що особистий досвід з ними може стати авантюрою: адже разючого контрасту між тим, який вигляд я мала до прийому, і тим, який вигляд матиму після, не буде, адже вітаміни – не філери, і не ринопластика. Але я вирішила: якщо ефект буде неявним, я прямо про це напишу. Orthomol був не проти такої журналістської позиції.

Коли кур'єр звалив на стійку рецепції важкий пакет, я й подумати не могла, що в ньому – мої вітаміни. З'ясувалося, що вони – в рідкій формі, 30 флаконів. Всі упаковані в ошатну коробку, як адвент-календар. До речі, відмінна ідея для подарунка мамі, сестрі або подрузі.

Вітаміни Orthomol Beauty

Вітаміни Orthomol треба було пити після їжі. Це повернуло мені звичку снідати вранці, а не просто випивати чорну каву. Але смак спочатку не сподобався: інтенсивний, кисло-солодкий, тропічно-фруктовий. Всього через кілька днів я їх "розсмакувала" – і змінила думку. Вони нагадали мені цукерки ручної роботи, які продаються у Bassano, – смак лічі, тільки без шоколаду.

Баночки виявилися фотогенічними, і я фотографувала їх то на тлі Андріївської церкви, то в ресторані, то на процедурах в салоні. З'ясувалося, що це відмінний привід зав'язати small talk: люди завжди зацікавлено розпитували, що це у мене таке красиве, навіщо потрібне, як приймати, і в чому користь. Я жваво розповідала: німецькі вітаміни, корисні для волосся, шкіри і нігтів, приймати курсом в 30 днів.

Вітаміни Orthomol Beauty

Я звикла носити їх в косметичці – і якось несподівано відкрила для себе їх "десертний" ефект. Після їжі, коли хочеться чогось солодкого, – просто щоб освіжити рецептори, – це ідеальний варіант. Який рятує від зайвих калорій протягом дня.

Про б'юті-ефект я швидко забула. Але через якийсь час, на новому фарбуванні, почула від колориста: "Нічого собі! Такої довжини ще не було". Такої справді не було давно, але я за інерцією продовжувала заколювати пучок. Ще через місяць висвітлила волосся – і вирішила, що треба носити його розпущеним. І тут почалося. Колеги не впізнавали мене зі спини. Друзі запитували, де я взяла таке волосся, і як воно так відросло. Я і сама дивувалася – пасма, які рідко досягали плечей, тепер торкались лопаток. Я полюбила фотографуватися впівоберта – навіть зібраним у хвіст моє волосся здається переконливо довгими.

@alyonaponomarenko

Що стосується шкіри, оцінити, чим я зобов'язана новознайденій гладкості, складно: ефект від моїх засобів по догляду і процедур напевно сильний. Але те, що шкіра стала ніжнішою і доглянутішою – визнати повинна. Та й знайомі періодично запитують, що такого я робила з обличчям. Я спочатку ніяковіла. Але комплімент "Ти просто світишся", від якого я спочатку відмахувалася, продовжую чути.

Вітаміни Orthomol Beauty

З нігтями все відбувається так: я нарешті знайшла майстра, до якого ходжу постійно, і ношу стійке покриття, яке зміцнює нігтьові пластини. Кутикули, які раніше доводилося без кінця видаляти (майстер вважає, що вони ростуть, щоб захистити слабку основу нігтя), тепер в набагато більш пристойному вигляді. І навіть якщо пропущений щотижневий манікюр, я не усамітнююсь в редакційній ванній з кусачками (так, я тримаю їх у столі). Було б лукавством списувати це на чудодійну силу вітамінів – вийшло б як в прес-релізі, де "13 жінок з 16 відзначили поліпшення якості нігтів на 79%". Але те, що мої руки тепер миготять в stories, – і я, при цьому, за себе спокійна, – факт.

Загалом, я рада, що отримала новий досвід вітамінізації. Жодні вітаміни раніше не давали мені стільки вражень. Жодні не коштували так дорого, – це теж варто визнати, – але я хоча б розумію, заради чого інвестиції.

Довідка

Німецький вітамінний комплекс Orthomol Beauty містить вітамін С, вітамін Е, біотин, цинк, гіалуронову кислоту і коензим Q10. Вони призначені, щоб робити шкіру сяючою, а нігті і волосся – міцними і здоровими. Гіалуронова кислота до того ж відповідає за баланс вологи, оливковий екстракт захищає від руйнівного впливу ультрафіолету. У підсумку, вітамінний комплекс допомагає гальмувати старіння і регулює кисневий обмін. Купити вітаміни можна тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.