До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гарна рутина: б’юті-ритуали редакції Vogue

Як і інші 1,3 мільярда людей у всій планеті, редакція Vogue пішла в добровільне ув'язнення й переживає домашній карантин. Які б’юті-ритуали допомагають нам бути гарними, читайте нижче.

Марта Бертман, фоторедакторка

Реклама

Я практикую щось на зразок skin fasting на карантині — даю шкірі час відпочити з постійним доглядом. Відпочивають також нігті й волосся. З догляду за обличчям залишила лосьйон Biologique Recherche P50, крем під очі Medik8, а замість крему використовую для обличчя чистий засіб Emu Oil.

Pure Emu Oil

Раз на півтора-два тижні роблю ексфоліацію зі скрабом Obagi Exfoliant Polish. У його складі — надтонкі кристали магнію, вітаміни А, С і Е. Якщо хочеться, щоб обличчя здавалося свіжим, використовую разові тканинні маски або маски Vivant, Biologique Recherche, Herborist Color Control Skintone Perfector Mask.

Color Control Skintone Perfector Mask, Herborist

На карантині з’явився час для масажу, отже роблю собі ручний масаж, мені дуже подобається. З девайсів використовую NuFace: у ньому застосовується технологія мікрострумів, яку використовують у спа- й медичних центрах. Низькочастотний струм стимулює м’язи, розгладжує носогубні складки, окреслює вилиці й овал обличчя.

Пристрій для мікрострумової терапії Trinity Facial Trainer Kit, NuFACE

Ганна Золотарьова, випускова редакторка

@annettezolotariova

Карантин перевернув усе дриґом. Так косметичка з декоративною косметикою опинилася в глибині полиці, а з тіні вийшли засоби, якими не користувалася місяцями. Серед них — зміцнювальна олія для волосся Leonor Greyl з паростків пшениці, яку потрібно наносити пензлем по проділах і змивати через 20 хвилин. У звичайному житті на таке, звичайно, часу немає.

Олія зародків пшениці для волосся, Leonor Greyl

Ще я роблю зволожувальну маску для контуру очей Sisley; використовую ароматизовані солі для ванни, а моя справжня любов — бальзам, що тане, для тіла Tropical Nuts Melting Body Balm Cinq Mondes.

Бальзам для тіла Tropical Nuts Melting Body Balm, Cinq Mondes

Він працює, як банківський депозит, — своїм натуральним ароматом знову й знову повертає тобі відсоток емоцій, отриманих колись у СПА. Всі ці засоби для домашніх б’юті-ритуалів допомагають відокремити робочий час від твого особистого, а вихідний — від буднього.

Іра Володько, менеджерка з реклами

Іра Володько

Пропоную свій антистрес-пакет, зараз він особливо актуальний. Перше — антистрес-душ наприкінці дня з лавандовим гелем Weleda (у нього дуже природний, справжній лавандовий запах), з лавандовим пілінгом для ніг Yves Rocher (реально класно працює, якщо його регулярно використовувати, один раз купила в крамниці, бо піддалася пориванню, а тепер це мій б’юті-мастхев), і можна ще й пілінгом для обличчя, застосовую той, який є на цю мить. Використовуючи пілінг, ніби фізично стираєш із себе проблеми / втому / стрес. А лавандовий гель ще й має суперзаспокійливий запах.

Лавандовий гомаж для ніг, Yves Rocher

Олійка після душу: лавандова Weleda або нереально запашна comfort zone (запах на шкірі відчувається 24 год! Шок).

Олія для тіла Tranquility, comfort zone

Класно працюють маски для обличчя на кшталт Algologie. Для мене це за відчуттями ніжний антистрес-масаж і б’юті-атракціон.

Киснева відновлювальна маска Algologie

Закінчити все треба трав’яним чаєм і бути готовою до того, що в сон хилитиме прям капець. Піддатися пориванням і лягти спати о 22.00—22.30 (морально тяжко, але я тиждень так лягала спати й прокидалася БЕЗ кіл під очима і БЕЗ будильника — для мене це сенсація).

Олена Пономаренко, б’юті-редакторка

@alyonaponomarenko

Я роблю макіяж на карантині. Вважаю, що в макіяжу – терапевтичний антистрес-ефект: бачиш себе в дзеркалі — і радієш свіжому румянцю (ну й нехай це румянець Chanel). Малюю стрілки лайнером Givenchy Disturbia — і це найкращі стрілки в моєму житті. Довгі, витончені, як в Анджеліни Джолі. Редакція страшенно веселиться, коли бачить мене в цьому образі в Zoom.

Підводка для очей Disturbia, Givenchy

Макіяж означає ще дещо: наприкінці дня я ретельно його зніматиму — найулюбленішим мусом Guerlain (він пекельно дорогий, аж страшно, але найкращий у світі; для вмивання досить горошинки, а у ванній потім аромат свіжості й дзену ще на годину), а після — використовуватиму засоби з догляду, від лосьйону й крему під очі до сироваток і пілінгів. Тому що я себе знаю: почну з компромісів у макіяжі — закінчу компромісами в догляді, а цього зовсім не хотілося б.

Засіб для вмивання La Mousse Nettoyante Riche Orchidée Impériale, Guerlain

Мені здається, що обмін речовин у шкірі злегка сповільнився. Щоб його підстьобнути, я користуюся щіточкою для вмивання FOREO Luna 3. Її силіконові пальчики полірують на совість, і обличчя потім шовковисте, і навіть кров, здається, біжить швидше.

Очищувальна Т-Sonic щіточка LUNA 3, FOREO, з функцією тонізувального масажера для обличчя й зони декольте

Облаштувала собі робоче місце, на якому, як у редакції, тримаю крем для рук (насправді, крем для тіла Kiehl's — він рятує неймовірно), вітаміни Orthomol (вони в мене замість заспокійливого: випив — і спокійний, що зробив для здоров’я корисне ), бальзам для губ Teoxane (новенький, дуже сподобався).

<b>пономаренко бьюти карантин</b>

Напохваті тримаю роликовий масажер, який якось приїхав до мене в подарунок від Lancôme. Користуватися ним важливо на чисте обличчя й мити після кожного використання. Це правило важливе й у мирні часи, а в період пандемії — просто критично.

Роликовий масажер для обличчя, Skin Gym

Продовжую своє інтервальне голодування (якби не воно, я б боялася застрягти у дверному прорізі після карантину), тренуюся з гумками, дивлюся ASMR-відео й беру інтерв’ю в прекрасних людей. Останнє взяла 5 хвилин тому у Євгена Пономаренка, тренінг-менеджера Dior, і це було найкраще з усього, що я чула за останні три тижні. Євгене, дякую!

Марина Сандугей-Шишкіна, продюсерка Vogue UA

За кілька тижнів до карантину я почала переходити на косметику Biologique Recherche. Зі звичного для своєї комбінованої шкіри залишила на ранок і вечір очищувальний гель з відлущувальним впливом Zein Obagi. Після нього завжди наношу на вологий спонжик кілька крапель Lotion P50 і протираю шкіру обличчя й шиї, далі очищувальний крем Dermopurifiante, у який додаю пару крапель зволожувальної сироватки, все — Biologique Recherche.

Очищувальний гель з відлущувальним впливом Zein Obagi

Догляд за очима дуже простий: все найкраще і найефективніше. Подарунок долі, ідеальний засіб боротьби з моїми темними колами під очима — Тeoxane R || з металевим кінчиком, яким я роблю масаж уздовж контуру очей вранці й увечері (лайфгак: ліпше зберігати в холодильнику, тоді ефект від масажу помітніший). Люблю щоранку ходити в патчах Black Pearl & Gold Hydrogel, це створює настрій (до речі, їх теж тримаю в холодильнику).

Патчі під очі Black Pearl & Gold Hydrogel, Petit Fee

Оскільки похід до косметолога відбудеться ще не скоро, активно доповнюю догляд масками: Caudalie детокс і Masque Vivat Biologique Recherche. Обожнюю тканинні маски від корейських брендів Dr Jart + (особливо Wrinkless Solution) і Tony Moly (морські водорості, авокадо й броколі).

Маски, Toni Moly

Особливого догляду потребує шкіра губ і рук. Для губ вибираю двічі на день маску Beauty Drugs Lip Sleeping Mask і безбарвний блиск Lancome Juicy Shaker "для виходу" в Zoom.

Маска Beauty Drugs Lip Sleeping Mask

Руки в цей період рятує подарунок подруги — привезений з Ізраїлю крем Mineral Hand & Nails Cream Shemen Amour. Що стосується догляду за тілом, то відразу скористалася порадами редакції Vogue UA і купила щітку для сухого масажу й кавовий скраб.

Щітка для сухого масажу, Dr.Barbara Sturm

Завжди користуюся кокосовою й грейфрутовою олією та абсолютно різними лосьйонами для тіла з ароматом цитрусових, вони чудово заряджають енергією на весь день.

Дар’я Слободяник, culture editor

Карантин в піжамі з пучком на голові — точно не мій формат. За вдачею я відмінниця, тому в період ізоляції відповідально виконую всі поради фахівців. Зробила собі робочу зону на кухні, постійно тримаю вікно біля себе відкритим (що дуже тішить мене — прямо перед вікном у мене розпускається розкішна вишня), о 10.00 міняю домашній костюм Uniqlo на джинси й сорочку. Раз на два дні укладаю голову, як і робила в "тому", нормальному, житті, додала новий догляд — замовила в Інтернеті шампунь і відновлювальну маску італійського бренду Opificio Emiliano із серії Flan Illuminante. Волосся гладеньке, пішла моя сухість і поруватість, типова для кучерявого волосся

Opificio Emiliano Flan Illuminante

Під час укладання наношу ущільнювальний спрей для об’єму Tigi Superstar Queen марки Bed Head. Звичні ритуали допомагають мені почуватися зібраною, а ще не панікувати з приводу пандемії та економічної кризи, яка за нею, ймовірно, настане. Про це так багато говорив і писав психіатр Віктор Франкл — врятувати психологічне здоров'я в умовах стресу допомагає зосередженість на тих небагатьох речах, які ти можеш контролювати.

Ущільнювальний спрей для обєму Superstar, Tigi Bed Head

Вранці я насамперед роблю собі трав’яний чай і наношу або інтенсивну зволожувальну сироватку Academie або живильну маску з олією манго Clarins SOS Comfort. Її, до речі, обожнюю — торік мені подарувала її подруга, шеф-редакторка сайту Vogue.ua Віолетта Федорова, і потім я купила вже другий тюбик — у періоди сухості вона мене просто рятує.

SOS Comfort, Clarins

Якщо о 10 ранку призначено відеоконференцію, роблю тканинну маску, щоб прибрати набряклість. Перед "зустріччю" в Zoom наношу легкий тональний Shiseido Perfect Hydrating BB Cream, персикові рум’яна, фарбую брови і, звісно, останній штрих — вологий хайлайтер Givenchy (колеги жартують про мою любов до хайлайтера, але повірте — коли сидиш вдома з ранку до вечора, — це те, що по-справжньому освіжає твоє обличчя).

Рідкий хайлайтер 2 в 1 Teint Couture Radiant Drop, Givenchy

Якщо зустрічей у Zoom немає, підфарбовую брови й наношу денний зволожувальний крем Givenchy з лінійки L'Intemporel Blossom — той самий крем у пудрениці, який колись зачарував мене під час майстер-класу Givenchy в нашій редакції, і я відразу ж його купила. Крем надає шкірі сяйва, здорового вигляду, та й узагалі ним приємно користуватися.

Денний зволожувальний крем Givenchy з лінійки L’Intemporel Blossom

У другий тиждень карантину я стикнулася з проблемою — спочатку сухістю, а потім почервонінням на обличчі. У мене нормальна шкіра, з якою я не знаю проблем — точніше, не знала до карантину. Але сухе повітря у квартирі зробило свою справу, шкіра стала чутливою, а червоні плями на лобі й вилицях якогось дня мене просто налякали, так це було не схоже на мене. Добре було б відразу ж записатися до дерматолога, але я тепер резонно побоююся клінік з їхнім потоком людей, і вирішила спробувати впоратися з проблемою сама. Насамперед ми з чоловіком замовили зволожувач повітря — дихати стало набагато легше. За порадою чоловіка (він лікар і пояснив, що одна річ — сухе повітря навколо, а інша — зневоднення організму) стала уважно стежити за кількістю води, яку випиваю впродовж дня — тому що помітила, що вдома п’ю набагато менше, ніж на роботі. Потім прочитала на vogue.ua — дуже слушні прекрасні рекомендації лікарів, як впоратися із сухістю й почервоніннями — і замовила на brocard.ua заспокійливий крем Payot Crème N °2 Nuage. Поки кілька днів чекала на своє замовлення, за порадою чоловіка нанесла на обличчя зволожувальну емульсію для тіла французької аптечної марки Topicrem. Я категорично не з тих, хто наносить лосьйони для тіла на шкіру обличчя, але в один з днів висипання були дуже видимі, і жоден мій крем не допомагав. Topicrem — о диво! — зняв їх після триразового використання. Сьогодні я додала крем Payot — і не можу натішитися, але, гадаю, що все діє в комплексі.

Молочко для тіла, Topicream

Але найважливіше місце в моєму догляді за собою тепер посідає фізична активність. Я підписалася на телеграм-канал тренера Анни Цукур і разом з нею проходжу планка-challenge — він розписаний на п’ять тижнів; бігаю — але без графіка, під настрій, а до введення суворого карантину щодня годину-півтори гуляла на набережній, тож і далі ходжу пішки в масці там, де це не заборонено. На мій погляд, ніщо так не провітрює мозок, як ходіння. Слухаю в інстаграм ефіри лікарів — кардіолога, кандидата медичних наук і кандидата в майстри спорту Віри Горбачової, українського онколога Тетяни Скрипець, яка живе на півночі Італії. Зараз вони особливо багато говорять про те, що фізична активність — запорука здоров’я. Світ не придумав нічого ліпшого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.