До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 головних трендів стосовно догляду за шкірою у 2021 році

Вісім основних тенденцій у сфері догляду за шкірою, від процедур до продуктів, про які варто пам’ятати, щоб шкіра була сяйливою і здоровою.

Інтернет-дерматологія

Онлайн-дерматологія стала шалено популярною в період локдауну, коли пацієнти не могли звернутися до лікарів, але потреба в їхніх послугах актуальна й тепер. І лікарі, і пацієнти оцінили всі плюси такого підходу, і тренд дістав дальший розвиток. Сервіс Dermatica пропонує онлайн-призначення в питаннях догляду за шкірою. Для цього досить завантажити свої фото й описати проблему. За доступної ціни в 19,99 фунта на місяць (перший місяць — безоплатно) це дешевше, ніж відвідувати дерматолога офлайн. Skin + Me — новий сайт під керівництвом дерматологів, що пропонує індивідуальний догляд за шкірою. Доправа засобів відбувається прямо до дверей — щомісяця. Обидва сервіси пропонують періодичні перевірки стану шкіри, щоб зрозуміти, чи досягло лікування цілей.

Реклама
Верхня третина обличчя

Одному богові відомо, скільки часу ми провели в Zoom за останній рік, розглядаючи свої обличчя. Чудовий новий світ приніс нам і правило скрізь носити захисні маски. У такий спосіб верхня частина обличчя опинилася у фокусі уваги. Докторка Трейсі Маунтфорд, медична директорка The Cosmetic Skin Clinic, прогнозує, що багато процедур тепер будуть зосереджені саме на цій зоні. Трейсі пророкує сплеск популярності "делікатного використання філерів для скронь, щоб допомогти створити „infinity cheeks" — вилиці, що продовжуються до скронь і зони росту волосся, щоб привернути увагу до очей".

Докторка Мар’ям Замані, пластичний хірург і засновниця бренду MZ Skin, згодна з цим. Вона радить процедури фракційного лазерного лікування й терапію Ultherapy як неінвазивні, але ефективні методи, що допомагають підтягти зону навколо очей і брів. Докторка Яна Фогт з клініки косметичної й естетичної медицини Mallucci вважає, що процедура Light Eyes Ultra стане ще популярнішою: ін’єкційний коктейль з екстрактів фруктів і рослин та гіалуронової кислоти допомагає зменшити синці, набряклість і зморшки.

Ін’єкції

Приплив нових гравців на ринку ін’єкцій триває: споживачі дедалі ліпше розбираються в предметі й розуміють, що для них годиться, а що ні. "У середнього споживача більше інформації, ніж будь-коли раніше, — зазначає докторка Анджалі Махто, дерматологиня-консультантка Skin55. — Знання в поєднанні з нескінченними засіданнями в Zoom сприяли буму ін’єкційної терапії, до того ж із кожним роком ботокс і філери стають щораз популярнішими — і досконалими".

Хоча попит на ін’єкції ростиме, ефект, до якого ми прагнемо, буде зовсім іншим. Можна забути про "insta-face" — відверто "зроблений" образ, який був у моді останні кілька років. Рідко хто хоче мати такий вигляд, ніби щось із собою робив. Радше ми віддаємо перевагу "м’яким правкам", які дають змогу поліпшити якість шкіри, надати губам природної форми, "baby-ботоксу" (ін’єкціям, які зберігають рухливість м’язів, але дають змогу розслабити напружені зони) і збереженню (а не стиранню) унікальних особливостей обличчя.

"Акуратно"

"Безліч людей зверталися до мене із запитом на делікатний, реалістичний і природний результат, — каже Навін Кавале, пластичний і реконструктивний хірург. — Це звучить для мене як музика, тому що найкраща пластична операція — це тонка, ювелірна робота, яка зазвичай не помітна для ока, зате допомагає пацієнтові почуватися впевненіше". Він прогнозує, що пластичні хірурги тісніше співпрацюватимуть з колегами-естетистами, рекомендуючи ін’єкції філерів або нейротоксинів у разі, якщо в операції немає потреби, а результату можна досягти й без скальпеля.

"Популярні процедури, як-от Profhilo, „зволожувальний крем в ін’єкціях", стануть ще популярнішими через їхній м’який, але разючий ефект, — каже докторка Фогт, — і поєднуватимуться з неінвазивними методами лікування, зокрема RF-ліфтингом". "Ти щось із собою робила? — запитуватиме оточення. — Та нічого такого. Виспалася".

Менше й краще

"Люди почнуть масово скорочувати кількість етапів догляду за шкірою, — прогнозує докторка Махто. — Крім того, що багатьом доведеться скоротити витрати з очевидних причин (економічний спад після пандемії Covid), з’явиться розуміння того, який вплив індустрія краси має на довкілля й зміни клімату". Про моду на skinimalism ми писали тут.

З цієї причини ми шукатимемо натомість багатоцільові продукти — ті, що працюють прицільно й ефективно. Докторка Махто радить сироватку Alpha-H Midnight Gold Reboot з ретинолом та альфа-гідроксикислотами, що входять до її складу, а також сироватку Dr Sam Bunting's Brightly Serum, яка містить азелаїнову кислоту в поєднанні з ніацинамідом. "Використання одного продукту замість кількох для досягнення результату скорочує кількість відходів, а також знижує ризик подразнення й підвищеної чутливості шкіри".

Амелія Кендрик, баєрка John Lewis, згодна з тенденцією: вона стверджує, що у 2020-му клієнти John Lewis витрачали на б’юті-засоби на 6,2% більше, але водночас вибирали менше продуктів за великі гроші. "Ми побачили величезне зростання цікавості до нашого проєкту BeautyCycle, який запустили ще у 2019. Він дає клієнтам змогу позбуватися паковань від б’юті-засобів екологічно безпечним способом", — каже вона.

Догляд за тілом

Маргарет Мітчелл, головна продавчиня Space NK, прогнозує, що ми інвестуватимемо в скраби, ексфоліанти, сироватки й олійки для тіла і загалом почнемо ставитися до питань догляду за тілом з таким самим завзяттям, як і до догляду за обличчям. Один з найцікавіших засобів у цій категорії, — відлущувальний засіб для тіла Dr Dennis Gross Alpha Beta Exfoliating Body Treatment. Сам доктор Гросс зауважив зростання кількості пацієнтів, що приходять до нього зі скаргами на шкіру з ослабленим тонусом, нерівною текстурою й пігментацією, тому створив продукт для розв’язання цих проблем.

Крем Dr Sam's Flawless Body Therapy, який містить ніацинамід, молочну кислоту й бакучіол — три ключові інгредієнти в процесі догляду, які роблять шкіру тіла гладкою, рівною та сяйливою. Будуть на піку сироватки для тіла, що підвищують еластичність, пружність і тонус. Про догляд за тілом ми писали тут.

Безконтактні процедури

Оскільки пандемія все ще триває, безконтактні процедури будуть популярні, а косметологи й клініки адаптують свої методи для найвразливіших клієнтів. Спеціалістка з питань догляду за обличчям Джоан Еванс, Skin Matters у Ноттінг-Гілл, вже розширила перелік послуг своєї клініки. Одна з найпопулярніших натепер — комбінація світлодіодної лампи медичного класу Dermalux і процедури Body Ballancer (сприяють лімфодренажу): "Клієнти приходять із заздалегідь очищеною шкірою або роблять очищення самостійно (ми надаємо засоби й ватні диски), а потім застосовуємо LED- пристрої, дотримуючись дистанції", — пояснює Еванс. Body Ballancer забезпечує лімфодренаж усього тіла й допомагає в разі болю чи дискомфорту, запобігає целюліту, активує лімфотік тощо. Естетисти використовують й інші апаратні процедури — наприклад, мікроструми для підтягнення й тонізації м’язів обличчя. Контакт рук між естетистом і шкірою пацієнта водночас унеможливлюється.

Домашній догляд

"Великий тренд, який зародився у 2020, — люди стали проводити більше часу вдома, менше користуватися косметикою й усвідомили, наскільки кращий вигляд може мати шкіра, — каже Маргарет Мітчелл, що працює в онлайновому б’юті-ритейлері Space NK. — Так що ми спостерігаємо постійний попит на продукти, які забезпечують гладку, чисту шкіру й рівний колір обличчя". Ідеться про кислоти й пілінг — AHA, BHA і PHA, продажі яких на сайті Space NK зросли на 70% у 2020 році (порівнюючи з 2019 роком) і далі зростають.

Кендрік прогнозує зростання попиту на засоби, які пропонують видимі результати: "Інгредієнти будуть на першому місці, оскільки клієнти стануть експертами. Вітаміни А і С полонили думки споживачів, які з повним правом чекають ефективності від своєї косметики. Фактично ми спостерігаємо величезне зростання (248%) пошуку засобів, що містять вітамін С", — стверджує вона.

Текст: HANNAH COATES

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.