До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зробити тіло підтягнутим

Лімфодренажний масаж, розтирання сухою щіткою, антицелюлітна косметика і апаратні процедури – в боротьбі за підтягнуте тіло всі засоби хороші.

Фото: Fleur Bult, стиль: Alex van der Steen

Фітнес-ентузіазм та ідея здорового способу життя, які захопили світ, не дають розслабитися: влітку (як, втім, і завжди) ми хочемо бути стрункими. У пориві спортивного ентузіазму важливо не забути про догляд за шкірою: навіть плавне схуднення може стати причиною втрати її пружності, а целюліт часто залишається на місці навіть у тих, хто бігає або ходить у зал.

Реклама

"Робити тіло" важливо комплексно: відсутність целюліту і гладка пружна шкіра – це завжди результат збалансованого харчування, фізичної активності та правильного догляду. "Прояви целюліту – це не тільки видимі жирові відкладення, а перш за все, порушення лімфотоку і мікроциркуляції крові, що призводить до порушення обмінних процесів у тканинах, супроводжується набряками і застійними явищами", – пояснює тренер "Академії Наукової Краси", Сергій Шиян. Він упевнений, що правильно підібрана косметика проти целюліту працює: після проникнення в підшкірну клітковину, активні компоненти регулюють процес жирового обміну, покращують мікроциркуляцію, зміцнюють стінки судин, усувають застій лімфи. Косметологи рекомендують шукати в складі такої косметики кофеїн, амінокислотні комплекси, екстракти плюща і зеленого чаю, L-карнітин, капсаїцин. Робочі засоби проти "апельсинової шкірки" випускають бренди Collistar, Payot, GUAM, Ligne St. Barth, Institut Esthederm, Eisenberg, Academie, BABOR.

<b>BodyCreams</b>

Зазвичай, косметика для схуднення володіє помітним зігріваючим або охолоджуючим ефектом. При розігріві, наприклад, присутній і психологічний момент: складається враження, що спалювання жиру відбувається прямо тут і зараз. Деякі засоби розроблені спеціально для нанесення перед тренуваннями: до складу антицелюлітного засобу GUAM Fangocrema Activity Day, наприклад, додали комплекс Planktigyn на основі морських водоростей, який містить особливі молекули, що стимулюють розщеплення жиру під час фізичної активності. Уже при розминці відчувається тепло в місцях, де нанесений крем.

Супермоделі і знаменитості з ідеальним тілом рекомендують додати до догляду розтирання сухою щіткою. Серед адептів драйбрашингу – Міранда Керр і Гвінет Пелтроу. Його також рекомендує зірковий косметолог Джоанна Варгас. Суть методу в самостійному масажі тіла за допомогою спеціальної щітки. Процедура допомагає розігнати кров і лімфу, а також позбутися ороговілих клітин на поверхні епідермісу. Робити її потрібно перед душем та рухатись завжди у напрямку до серця: саме так в тілі рухається лімфа.

Фото: Fleur Bult, стиль: Alex van der Steen

Лімфодренажні процедури – головний секрет хорошого стану шкіри, вважає технолог інституту Gisele Delorme в Віші Марі-Лаура Кадо. "Дренаж ідеальний після дотримання дієти або детокс-процедур, він покращує стан тіла і емоційний фон. Я рекомендую поєднувати нашу фірмову техніку лімфодренажного масажу з нанесенням олій виноградних кісточок і кунжуту, в які раджу додавати ароматерапевтичні сироватки. Всі рухи майстра під час процедури націлені на активізацію лімфотоку". Кадо рекомендує використовувати суміші різних за дією ефірних олій для різних частин тіла: ті, що володіють детокс-властивостями, – на животі, стимулювальні – для ніг, щоб надати їм легкості. Для цього в колекції Gisele Delorme є п'ять аромаактивних концентратів, їх використовують косметологи під час процедур.

До домашнього догляду професіонали рекомендують додати апаратні процедури: пресотерапію, низькочастотні мікроструми, кріоліполіз, дерматонію – всі вони покращують місцевий кровообіг і допомагають розщеплювати підшкірний жировий шар. Процедури догляду за тілом працюють, тільки якщо робити їх курсом з 10-12 сеансів, вважає тренер-косметолог німецького бренду BABOR, Олеся Данилова. Вона рекомендує почати з 1-2 процедур на тиждень. Це можуть бути водоростеві обгортання, пілінги і антицелюлітні масажі. Олеся підкреслює, що будь-який відхід працюватиме краще, якщо пам'ятати про ексфоліацію шкіри. "Відлущування для тіла так само важливе, як і для обличчя, – розповідає вона. – Завдяки ексфоліації активні компоненти кремів проникатимуть глибше і даватимуть більш помітний ефект". Обережніше треба бути тим, у кого шкіра тонка і чутлива, – їм підійдуть кремові пілінги з м'якими частинками.

Текст: Христина Обломська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.