До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Високий сезон: 10 засобів з вітаміном С

Триває сезон відпусток і подорожей. Нагадуємо, як важливо ввести в догляд засоби з вітаміном С, чому це варто зробити всім, і вибираємо ті, які чудово себе зарекомендували.

Чому всім потрібен вітамін С

В організмі людини вітамін С не синтезується. Його потрібно постачати ззовні, з їжею й засобами для догляду. Люди часто думають, що він — помаранчевий (мабуть тому, що асоціюють його з апельсиновим соком), а виробники їх у цьому обмані активно підтримують: частенько паковання засобів з вітаміном С — саме цитринового кольору. Насправді вітамін С — білий, як "аскорбінка" з дитинства.

Реклама

Це складний інгредієнт: він нестабільний і розпадається від контакту з повітрям і сонцем. Тому важливо вибирати темні флакони з дозаторами (а світлі — зберігати в темних місцях). Деякі виробники не додають вітамін С до косметики відразу, а пропонують робити це споживачеві перед використанням — наприклад, Dr.Sebagh.

Популярність вітаміну С принесли його антиоксидантні властивості. Фактично він лікує ушкодження, завдані сонцем, брудним повітрям, неправильним харчуванням, алкоголем, токсинами; допомагає запускати виробництво фібробластів і стовбурових клітин.

Косметологи обожнюють вітамін С тому, що він і бореться з пігментацією, і поліпшує якість шкіри завдяки властивості впливати на вироблення колагену, а ще — бореться з фотостарінням. Лікарка-дерматолог, косметологиня Ірина Літус каже: "Він добре доповнює будь-які програми з лікування та корекції різних станів шкіри (себорея, пігментація, омолодження ретинолом) і вирізняється вираженою антиоксидантною властивістю".

Концентрація та ефективність

Що вищою є концентрація вітаміну С в косметиці, то вона ефективніша. І також вища ймовірність, що шкіра відреагує подразненням. Тому золоте правило — вибирати засоби з малою концентрацією, але використовувати їх регулярно.

Ще одне правило в користуванні вітаміном С — не застосовувати його в ті ж дні, що й інші активні інгредієнти (кислоти, крім гіалуронової, ретинол). Нарешті, можна скільки завгодно вправлятися з вітаміном С у догляді, але результатів не буде, якщо нехтувати санскрином.

Немає сенсу купувати великі флакони: свої магічні (насправді, клінічно доведені) властивості вітамін С зберігає максимум два місяці після початку використання. Його позначають на пакованні по-різному. Найзвичніша, ефективна (і найбільш вразлива до кисню й сонця) позначка — "ascorbic acid". Стабільні, але м’якші за дією, — Tetrahexyldecyl Ascorbate, Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Glucoside і так далі.

Дієві засоби з вітаміном С
Сироватка для сяйва шкіри Glow Booster, що сповільнює появу ознак віку, Capture Youth, Dior

Вітамін С для сироватки екстрагують зі сливи Какаду, вміст вітаміну С в якій у 100 разів більший, ніж в апельсині. Сироватка розгладжує шкіру, позбавляє тьмяного кольору обличчя. Склад збагачений ірисом (відповідає за додатковий екстраантиоксидантний ефект). Особливо доречна сироватка в ті періоди, коли шкіра перебуває у стресовому стані: втома, перельоти, складний графік. Місяць використання — і шкіра стає яскравішою, свіжішою.

Сироватка для усунення пігментації Lumapro-C, HydroPeptide

LumaPro-C вважається продуктом на всі сезони, що підходить навіть чутливій шкірі. Сироватка активно бореться з пігментацією і надає сяйво. У складі, крім вітаміну С, — комплекс пептидів і рослинні екстракти імбиру, маргаритки, сосни.

Засіб працює не лише проти пігментації, але й запобігає її появі — наприклад, під час вагітності. Він ефективніший, ніж токсичний (і заборонений в ЄС) гідрохінон: виробник обіцяє, що LumaPro впорається і з віковими пігментними плямами, і з тими, що проявилися від сонця, і з постакне, і з "лікарською" пігментацією, спричиненою вживанням ліків або станом здоров’я.

Сироватка з вітаміном С і 24-каратним золотом Black Baccara, Miriam Quevedo

Вітамін С сироватка зберігає у високій концентрації (30%), але в стабільній формі. Склад збагачений 24-каратним золотом і створений, щоб зменшувати пігментацію й поліпшувати втомлену тьмяну шкіру. Виробник обіцяє, що дія засобу буде помітною майже відразу: тон шкіри вирівняється, а сама вона стане пружнішою. Засіб добре зволожує й зменшує зморшки. Завдяки легкій текстурі його можна наносити під макіяж. Сироватку можна використовувати двома способами: або соло, або змішувати з кремом для зволоження.

Капсули з вітаміном С (продаються в комплекті з Pure Vitamin C Powder Cream), Dr.Sebagh

Щоб не шукати стабільне середовище для вітаміну С, у лабораторіях Dr.Sebagh вирішили випускати його окремо. Доктор Себа запатентував особливий спосіб стабілізації вітаміну С за допомогою шовковистої порошкової формули. Це чистий вітамін С, який можна додавати до зволожувального крему або сироватки безпосередньо перед використанням.

Освітлювальний коректор проти пігментних плям Pure White, Eisenberg

Крім вітаміну С, у складі — екстракт маргаритки Bellis Perennis і вітамін Е, вплив якого завдяки вітаміну С тільки підсилюється. Засіб працює на бездоганний колір шкіри, запобігає стресу, бореться з пігментацією. Результат обіцяють вже через 3 тижні, а повний курс становить два місяці.

Скраб C+C Vitamin, Natura Bisse

Натуральні рослинні екстракти, мінерали й вітамін С — запорука того, що шкіра буде глибоко очищена, а мікрорельєф стане рівнішим. Полірувальний агент — кремнієвий порошок, який діє м’яко й не шкодить довкіллю, на відміну від звичайних полімерних мікросфер.

Сироватка-бустер з вітаміном С Vitamin C, Novexpert

Висока (25%) концентрація вітаміну С у стабільній формі — той інгредієнт, який зробив сироватку популярною. Вона збагачена комплексом на основі водоростей, щоб активніше протистояти ознакам старіння шкіри; аденозином, вітамінами А та Е, гіалуроновою кислотою, полісахаридами. І здатна просвітлювати шрами, пігментацію, боротися з фото- і хроностарінням, а також має антиоксидантний вплив (стосується тих, хто періодично курить, вживає алкоголь, живе в мегаполісі).

Маски Skincare Bioc Brightening Treatment Mask x 8, Dr. Dennis Gross

Маски-патчі з прикметною назвою Bioc працюють швидко: 15 хвилин, легкий масаж — і обличчя наче "прояснюється". Легка у вжитку, гелеподібна за текстурою, маска-патч насичена вітаміном С, а також допомагає зберегти вологу в шкірі. Виробник радить тримати маску в холодильнику, щоб подвоїти освіжний ефект. Засіб має всього одну ваду: єдиний спосіб його купити — онлайн, на Net-a-porter.

Vitamin C Brightening Booster, 111SKIN

Про марку 111Skin досить знати, що її заснував хірург-пластик Янніс Александрідес, який приймає в Лондоні клієнток А-списку. Бустер можна використовувати окремо, а можна додавати по кілька крапель до своїх звичайних засобів для догляду. Вітамін С активний, працює швидко, результати стають очевидними з перших днів застосування. Сироватка гальмує вироблення тирозинази (а отже й синтез меланіну, відповідального за появу пігментних плям); глютатіон запобігає появі веснянок і пігментації.

Денна захисна сироватка Daily Vitamin C, Omorovicza

У цій сироватці вітамін С перебуває у стабільній і дієвій формі Ascorbyl Phosphate. Сироватка бореться з ознаками старіння шкіри, працює як антиоксидант, зволожує завдяки гіалуроновій кислоті. У складі також є екстракт крес-салату, цинк, ніацинамід, ідеальний для боротьби з розширеними порами, постакне, а також для відновлення бар’єру шкіри.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.