До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спортивна поведінка: фітнес-кемп як модне дозвілля

Фітнес-кемп – наймодніший спосіб провести вихідні або коротку відпустку. Він дає змогу відпочити і відновити форму.

Текст: Олена Данилевська

Реклама
Фото: Leon Mark. Стиль: Julia Pelipas

Я пройшла школу виживання в горах, займалася зеленим туризмом і ходила в піші походи. Поєднання активного відпочинку з пригодами і оглядом визначних пам'яток було для мене своєрідним фітнес-дзен-туризмом: з одного боку, цілий день підніматися на вершину, перевіряючи, де грань своїх можливостей – хороший челендж для прокачування сідничних м'язів і ніг, з іншого, – це відмінний спосіб подолати себе через страждання, переоцінити багато проблем і по-новому поглянути на життя. Все це було задовго до того, як це стало мейнстрімом, – за часів, коли про фітнес-кемп мало хто знав, і він не був популярним як зараз. Сьогодні модний вид відпочинку має на меті поліпшити самопочуття і здоров'я, стати стрункішою, знайти нові корисні знайомства і якісно потренуватися, адже це хардкор з тренувань з ранку до вечора – на свіжому повітрі і з розкішним краєвидом.

Fitness Geek Camp

Запущений 2015 року, цей оздоровчий спортивний табір сьогодні став синонімом фітнес-кемпу. Щомісяця – нова тема виїзду: біг, йога, TRX або запальні танці. Навантаження можна вибирати самостійно: від одного до чотирьох тренувань на добу. Спортивний день починається о 7 ранку і закінчується о 8 вечора за спільною вечерею, переглядом фільму або на спа-вечірці – і так 5 днів поспіль. Крім занять, можна відвідувати тренажерний зал, плавати в басейні, кататися на велосипедах або розслаблятися в сауні. Серед тренерів – відомі імена: Світлана Лучкіна, Юлія Шум, Володимир Дегтярьов, Андрій Нестеров, Марія Скорченко та інші. Місце прописки кемпу незмінне вже який заїзд – серед сосен на території спа-комплексу Relax-park Verholy.

Name of Project

Новий фітнес-кемп, який стартував у травні з тренувань ідеолога "системи Рубаноід" Тані Рубан, пропонує взяти все найкраще від спорту: змінити урбаністичну картинку на карпатські гори і позайматися на свіжому повітрі. Сталого розкладу немає. З обов'язкового в програмі – півторагодинне функціональне тренування, а далі – за бажанням і синергією інших учасників табору: прогулянки по горах, легкі пробіжки, обмін досвідом, спілкування один з одним або природою.

Йога-тур з табором "Прана"

Понад три години йоги під відкритим небом, півгодинні пранайями, саттвічна вегетаріанська кухня з індійським акцентом, духовні лекції з аюрведою і ведами, а також купання в чистій гірській річці, сонячні ванни, походи в гори і прогулянки – все це вміщує один день в йога-турі, який двічі влітку організовує в Кобилецькій Поляні табір "Прана". Режим кемпу побудований на комплексній йога-терапії Сахаджа Дхауті Крія по Шавананді – очищення водою, сонцем, повітрям і внутрішнім вогнем: така практика допомагає посилити обмінні процеси, збалансувати функції ендокринної системи і очистити тіло на клітинному рівні. У таборі приділяють увагу не тільки тілесним практикам, а й духовній терапії, що складається з курсу лекцій, де вчать застосовувати ведичні знання про здоров'я на практиці. Головний бонус такого тілесно-духовного детоксу – зміна способу життя і харчових звичок.

Велопохід в Карпати від Kyiv Sunrise Yogaz

Змінити готельні апартаменти на намет "готелю тисячі зірок", втекти подалі від цивілізації і побачити неймовірні пейзажі, можна у турі по Карпатах на велосипеді. Згадати буде що: і обмивання джерельною водою, і особливий смак їжі, приготовленої на вогні, і вечірні чайні церемонії з чайним майстром. Крім цих переваг у буде і йога.

Romantic Fitness Camp в Яремче

На тих, хто переслідує чітку мету – стати стрункішою і повернутися додому без зайвих кілограм, розрахована інтенсивна програма, складена фітнес-тренером Джамали та Івана Дорна, Людмилою Міняйло. Шансів не схуднути практично не залишається: продумане здорове меню, поєднання тренувань з косметичними детокс-спа-процедурами і мотиваційна система винагород за результат гарантують тіло мрії. Разом із зайвою вагою зникає хронічна втома, стрес і безсоння: тутешня дика природа і шум водоспаду чудодійно впливають на організм.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.