До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Процедура, яка може стати популярнішою за філери в губи

Чи стане ця ін’єкційна процедура новим філером для губ?

Фото: Roccio Badiola

Якщо ви цього сезону дивилися реаліті-шоу про побачення "Острів кохання", то, можливо, помітили: учасників з вочевидь збільшеними губами стало менше. Люди позбуваються філерів — правильно, але це не все. З’явилася нова процедура, про яку ще не всі чули. Вона може збалансувати пропорції обличчя, окреслити лінію підборіддя та зробити baby face з об’ємними щоками витонченішим. Менш очевидна, ніж філери для губ, до яких ми так звикли, і менш болюча, корекція підборіддя стає дедалі популярнішою.

Реклама

Процедура, під час якої філер вводять у підборіддя, злегка змінює його форму, допомагаючи створити чіткіший профіль і овал обличчя. "Це може зробити обличчя гармонійнішим, — каже докторка Софі Шоттер, медична директорка й засновниця клініки Illuminate Skin Clinic. — Є багато пропорцій, які ми інстинктивно оцінюємо, дивлячись на обличчя. Важливі як довжина, так і ширина підборіддя". За її словами, естетично довершену форму обличчя мають ті, у кого верхня, середня й нижня частини обличчя приблизно однакові, а ширина підборіддя дорівнює ширині носа (у жінок). Якщо дивитися в профіль, то підборіддя має трохи виступати вперед.

Корекція цієї частини обличчя гарна тим, що не впадає в очі. Лікар-косметолог і засновник Esho, доктор Тіджіон Ешо, каже, що пацієнт помітить різницю, тоді як "усі інші просто думають, що ви маєте трохи кращий вигляд, але не можуть зрозуміти, чому це так — нікому й на думку не спадає, що вся річ у підборідді". Він давно використовує її у своїй клініці — через гармонізувальний ефект, який вона забезпечує, і каже, що процедура стає дедалі популярнішою. "Багато хто починає знайомство з ін’єкціями з філерів для губ, але здебільшого я рекомендую збалансувати профіль. Часто це передбачає корекцію підборіддя — разом з філерами в зоні губ або без них", — каже він.

Ефект від процедури триває близько дев’яти місяців. Його особливо оцінять ті, у кого підборіддя змінюється з віком (кістка в зоні підборіддя втрачає об’єм з роками, і це впливає на те, як м’язи розтягують цю зону і як натягується шкіра), або ті, у кого підборіддя не виражене генетично. Тому, хто має м’яку лінію підборіддя або округле обличчя, це допомагає додати чіткості й поліпшити зовнішній вигляд, прибрати подвійне підборіддя, гармонізувати лінію щелепи, зробити обличчя стрункішим. Однак ця процедура не для всіх. "Якщо в людини досить масивна щелепа, то введення філера в підборіддя може зробити обличчя на вигляд важчим", — каже докторка Шоттер. Доктор Ешо зазначає, що це може зробити риси обличчя надто маскулінними. "Також дуже важливо оцінити, які частини підборіддя потрібно міняти, — немає однакових людей, а додання філера в різні місця матиме різні ефекти", — зауважує докторка Шоттер.

Звідки ж виникла ця раптова одержимість підборіддям? "Думаю, без Zoom-феномену не обійшлося. Люди почали звертатися до своїх естетистів із запитанням, що можна зробити з подвійним підборіддям і слабо вираженою лінією щелепи. За останні кілька років люди набагато ліпше вивчили, який вигляд мають у профіль — можливо, причиною цьому є нескінченні селфі або фото з ракурсів, які вони зазвичай не бачать", — говорить докторка Шоттер.

"Як фахівці-практики ми здатні спрямувати людей і підказати, що їм треба виправити, щоб не мати причин ремствувати через власний вигляд, — продовжує вона. — Наприклад, процедуру корекції підборіддя препаратом Juvederm Volume в США стали застосовувати за показаннями всього кілька років тому, а в разі з вилицями корекцію філерами застосовують давно. У міру того, як наші знання в цій молодій медичній галузі зростають, зростають і наші можливості роботи з пацієнтами".

Одним філером не обмежується. Крім нього, обидва експерти пропонують кілька процедур, що допомагають тонізувати й моделювати щелепу та підборіддя і в такий спосіб гармонізують овал обличчя. Доктор Ешо практикує радіочастотні й ультразвукові процедури, які допомагають зменшити кількість підшкірного жиру й змоделювати овал обличчя, а також ін’єкції ліполітиків Belkyra. Докторка Шоттер поєднує кріоліполіз CoolMini з Belkyra, щоб звузити підборіддя, зробити його витонченішим. "Вплив процедур спрямовано на те, щоб зменшити жирові відкладення в зоні підборіддя й назавжди вбити жирові клітини", — каже вона.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.