До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Експерт говорить: 19 секретів красивої шкіри взимку

Суха шкіра, потріскані губи, постійні почервоніння і дискомфорт — шкіра жителів північної півкулі вже встигла відчути всі "принади" наближення зими. "Коли настають холоди, рівень зволоження різко падає, — каже Арабелла Престон, колишня візажистка Кейт Міддлтон. — У поєднанні з сухим повітрям від центрального опалення і скороченням роботи сальних залоз". З нею згодні й багато інших зіркових косметологів, які розповіли нам, як захистити свою шкіру взимку.

— Багатошаровий догляд

Реклама

Взимку ви одягаєте улюблене пальто на теплий кашеміровий светр, під яким сорочка і навіть термобілизна, щоб захистити тіло від холоду. Таку ж багатошаровість варто застосовувати і при нанесенні косметологічних засобів. Радимо почати догляд з нанесення на чисту шкіру зволожуючої сироватки, можна з гіалуроновою кислотою, потім не будуть зайвими кілька крапель олії, а завершальним шаром стане живильний крем, який фінально захистить шкіру від зовнішніх подразників.

Заспокійлива сироватка HydroPeptide Soothing Serum

— Захищайте свою шкіру від контакту з водою

Спробуйте нанести на шкіру очищаючу олію перед прийняттям ванни або душу. Залиште на час процедури і витріть перед виходом з ванни. На вологу шкіру відразу ж нанесіть засіб для догляду. Це допоможе зберегти зволоженість шкіри.

— Приділіть особливу увагу губам і ділянці навколо очей

Шкіра тут особливо тонка і чутлива через відсутність жирових залоз. Використовуйте сироватки і олії навколо очей, які заспокоюють і захищають шкіру. На губах використовуйте бальзами, щоб створити своєрідний бар'єр для утримування вологи.

Клітинний крем для шкіри навколо очей Cellcosmet

— Придбайте зволожувач

Сувора зимова погода створює безліч проблем для шкіри, адже низька вологість впливає на неї як у приміщенні, так і на вулиці. Застосування зволожувача допомагає заповнити верхній шар епідермісу, захищаючи його від пересихання.

— Шукайте натуральні інгредієнти

Креми і мило для тіла з ароматизаторами ще сильніше висушують шкіру — спробуйте перейти на натуральні формули без запаху.

Бальзам для тіла Aesop Geranium Leaf

— Вибирайте дихаючі тканини

Вибирайте натуральні тканини для нижнього шару одягу, який прилягає до шкіри. Це допоможе уникнути неприємного свербіння і підвищення сухості шкірних покривів.

— Уникайте агресивних очищувальних засобів з високим вмістом спирту

Краще віддати перевагу більш м'яким бальзамам і кремам, які при цьому ретельно очищають шкіру від зовнішніх забруднень, але не травмують і не сушать її.

Очищувальний пінистий крем La mousse, Chanel

— Вибирайте сироватку з вітаміном C

Використання цього засобу сприяє виробленню колагену і оновленню клітин.

— Додайте в догляд медову маску

Найкраще це робити ввечері після зняття макіяжу. Мед є натуральним зволожувачем, який допомагає утримувати вологу. Така маска додасть шкірі блиску. Ідеально її робити тричі на тиждень.

Маска для обличчя Guerlain Abeille Royale Honey

— Уникайте гарячого душу і ванн

Гаряча вода швидко випаровується, позбавляючи шкіру необхідної вологи і пошкоджуючи її природний захисний бар'єр. Зволожуйте її відразу після душу або ванни.

— Використовуйте олію для обличчя на ніч

Вибираючи олію, шукайте такі інгредієнти, як шипшина, соя і жожоба, які мають потужні зволожуючі властивості.

Нічний відновлювальний концентрат для обличчя, Kiehls

— Відмовтеся від зневоднюючих інгредієнтів

До них належать такі інгредієнти, як мінеральні олії й агресивні кислотні пілінги, які пошкоджують клітини і різко знижують бар'єрну функцію шкіри, що призводить до трансепідермальної втрати води.

— Виберіть зволожуючий крем відповідно до типу шкіри

Зволожуючі засоби діють як бар'єр, утримуючи вологу і зволожуючи зовнішні шари шкіри. Якщо у вас жирна шкіра, найкращим вибором будуть некомедогенні зволожуючі засоби на водній основі. Суха шкіра потребує важчого зволожуючого крему на олійній основі для регідрації.

Інтенсивний зволожуючий крем Genosys

— Включіть ліпіди в щоденну б'юті-рутину

Дуже важливо застосовувати хороший зволожуючий крем, який містить ліпіди і потужні антиоксиданти. Насичений крем із захисними інгредієнтами, такими, як олія з виноградних кісточок, рекомендується для підготовки і захисту шкіри, а також для підтримання її балансу в холодні місяці.

— Використовуйте м'який ексфоліатор

Важливо використовувати м'який ексфоліатор, щоб видалити мертві і сухі клітини з поверхні шкіри і дозволити сироватці і кремам глибше всотуватися в шкіру — це ваш найефективніший інструмент для боротьби з тьмяністю і чорними точками.

М'який ексфоліатор Payot Les Démaquillantes

— Додайте гіалуронову кислоту в щоденну б'юті-рутину

Гіалуронова кислота — чудовий спосіб допомогти шкірі утримати вологу, не покладаючись на важкі креми. Молекули гіалуронової кислоти можуть утримувати води в 1000 разів більше за свою власну вагу, затримуючи вологу в шкірі.

— Не забувайте про санскрін

Найпростіше, що ви можете зробити для своєї шкіри, — це користуватися сонцезахисним кремом щодня (мінімум SPF30), навіть узимку. Вплив сонця може призвести до проблем з пігментацією, появи зморшок, втрати колагену і раку шкіри. Сонцезахисний крем також вирівняє тон вашої шкіри, дасть змогу рубцям і гіперпігментації зажити і стати світлішими.

Антивіковий сонцезахисний крем для обличчя, Sisley

— Включіть у догляд кераміди

Кераміди є важливим елементом для підтримки природного бар'єру вологи, а з віком ми виробляємо їх дедалі менше. Коли настають холоди, завжди потрібно включати кераміди у свій щоденний догляд за шкірою.

Зволожуючий крем Soin Perfecteur Hydratation Continue 24H, Annayake

— Не бійтеся ретиноїдів

Використання ретиноїдів узимку може компенсувати деякі ефекти впливу літнього сонця, на кшталт появи темних плям і UF-випромінювання. Почніть з нанесення ретиноїдів через ніч, а потім нанесіть насичений зволожуючий крем або олію, щоб зафіксувати зволоження.

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.