До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: як захистити шкіру рук від холоднечі

Суха шкіра рук у холод – звична річ. Сьогодні достатньо засобів, щоб вирішити цю проблему, головне – вчасно почати, впевнена Олена Добринська.

Я завжди вважала, що руки – це друге обличчя. Тим прикріше було, що з підліткового віку мої руки були як у бабусі – сухі, з тонкою, як шкірка сардини, шкірою. Після 28 років я зрозуміла, що мені загрожує і пігментація. Сканери не знадобилися: при яскравому світлі виднівся легкий розсип веснянок.

Реклама

Все почалося в дитинстві. Я грала на флейті і їздила через все місто до школи ім. Лисенка. Дорога займала півтори-дві години, зими були холодними (а дерева великими), руки мерзли, а заховати їх хоча б у кишені я не могла: треба було тримати кофр з інструментом. Спочатку шкіра була сухою. Потім руки почали червоніти, а від крему – пекти. Тоді з'явилися тріщини, іноді до крові. Проблему, здавалося, можна було вирішити тільки двома способами – самій летіти в теплоту або чекати тепла дому.

Згодом я звикла, що руки у мене сухі навіть влітку, і з'ясувала, що це типово для субтильних дівчат з мінімумом підшкірного жиру. І звикла купувати захисний SOS-крем з запасом, як йогурт, робити парафінові ванночки в салоні, а вдома – маски. Крем, компреси з оліями і вазеліном, бавовняні рукавички на ніч – таким був мій щоденний догляд. Допомагало слабо: більшу частину доби руки в контакті з повітрям, водою, милом, тому їх складно захистити. Через кілька років на консультації імунолог сказав, що випадків холодової алергії і тріщин на руках, як у мене, стає все більше – винні екологія і погана спадковість. Втім, зі спадковістю у мене було все в порядку. Тому я налягала на продукти, багаті омега-3 (морська риба і оливкова олія), і скуповувала креми для дуже сухої шкіри – від Yves Rocher до Clarins.

1. Чуттєвий бальзам для рук Baume à Mains Sensuelles з екстрактом шовку і рисовою водою, KenzoKi. 2. Крем для рук і нігтів La Crème Main з воском травневої троянди і екстрактом блідого ірису, Chanel. 3. Живильний крем для рук і кутикул Confort Extrême Mains з екстрактом африканської рослини гарпагофітум, Sisley. 4. Крем для дуже сухої шкіри рук Ultimate Strength Hand Salve зі скваланом, олією ши і авокадо, Kiehl's

Минулої зими мій косметолог, якій я дуже довіряю, вмовила мене спробувати ін'єкції з гіалуроновою кислотою. Сама процедура складається з двох етапів. Спочатку – прокол (один і безболісний). Потім лікар вводить препарат м'якою тонкою голкою з заокругленим кінчиком, яку переміщає просто під шкірою. Це гарно називається "віялова техніка", але за відчуттями – просто жах. Я згадувала, як страждав головний герой з фільму "Люди Ікс", коли у нього прорізалися леза. Після процедури я почала вважати себе надлюдиною.

Ефект мені сподобався. Шкіра ущільнилась, посвітліли пігментні плями. Для максимального ефекту достатньо однієї-двох процедур. Вдруге я йшла на ін'єкції без коливань: розуміла, чого очікувати, і було вже не так боляче. Тим більше я навчилася правильно дихати: вдихати з кожним введенням голки (це зводить до мінімуму ризик синців). Видих повинен бути довгим і шиплячим – як на йозі. Цьогоріч я вирішила записатися на ін'єкції заздалегідь, щоб встигнути підготуватися до зими: якщо в шкірі досить гіалуронової кислоти, то протистояти холоднечі простіше.

Якби уколи краси були доступні хоча б 15 років тому, моє життя було б простішим

Я вирушила до Ірини Миколюк – лікаря-дерматовенеролога, тренера міжнародного класу EMET Medicine. Вона порадила мені біорепарант Meso-Xanthin F199 – препарат американської лабораторії ABG Lab. У ньому дія гіалуронової кислоти посилена каротонідом Fucoxanthin F199. Він працює з пігментацією, відновлює структуру шкіри, захищає від агресивних зовнішніх чинників і глибоко зволожує. Препарат вводять дрібно, з "надрізом" всього сантиметр, уколи досить відчутні, тому я попросила знеболювальний крем. Ми впоралися за 5 хвилин: були моменти, коли доводилося терпіти, але я правильно дихала, і все минуло успішно. Наступні два дні мої кисті були покриті дрібними "перлинами" – слідами від уколів, а ще три дні на них залишалися червоні цятки. Лікарка попросила не займатися спортом протягом кількох днів, щоб гіалуронова кислота не утилізувалася у прискореному темпі, і не ходити в сауну кілька тижнів.

Заслужена нагорода чекала мене вже менше ніж через тиждень: шкіра стала щільною, оксамитовою і гладкою, але головне – руки перестали боліти. Процедуру треба буде повторити, коли настануть морози: за один раз не вдається транспортувати весь запас захисних елементів. Тому я записалася на Meso-Wharton P199 – він відновить структуру шкіри і простимулює зростання нових здорових клітин. Зараз я думаю, що якби уколи краси були доступні хоча б 15 років тому, моє життя було б простішим.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.