До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 порад нутриціолога, як почуватися бадьоро цієї весни

Відчуваєте млявість і тривогу? Терапевтка і нутриціологиня Амелія Фрір розповіла про шість способів, які допоможуть відновити сили.

Photo: Zoe Ghertner / © Art Partner

З пандемією Covid-19 ми завмерли більш ніж на рік, але, можливо, прийдешнє літо буде іншим, і ми зможемо нарешті соціалізуватися. Почуваєте тривогу з цього приводу? Нутриціологиня Амелія Фрір розповіла, що можна зробити, щоб знизити тривогу і збільшити ентузіазм.

Реклама
Наповніть свій раціон корисними жирами, зеленню і ягодами для здорового сяяння шкіри

Під час ізоляції відбулося помітне і сприятливе зрушення в бік догляду за шкірою, тому що вдалося налагодити домашній режим дня. Багато з нас також почали дотримуватися б'юті-рутини, щоб зберегти почуття контролю і благополуччя в неспокійний період.

Ось що нутриціологиня радить робити для здорового сяяння шкіри: "Намагайтеся випивати від шести до восьми склянок води на день, але пам'ятайте, що кількість води, необхідна для підтримки водного балансу, може варіюватися". Можливо, ви чули все це раніше, але вживання правильних фруктів і зелені є обов'язковим: "Свіжі або заморожені ягоди є чудовим джерелом рослинних поліфенолів, корисних для шкіри".

Також творить дива додавання в раціон корисних жирів. "Спробуйте скропити салат або овочі оливковою олією першого холодного віджиму, додайте кілька часточок авокадо, трохи горіхів і насіння, і заправте салат тахіні. У свіжій рибі також містяться жири омега-3".

Photo: Larry Washburn
Припиніть недооцінювати важливість сну

На думку Фрір, не можна недооцінювати сон, адже кілька якісних годин сну завжди дарують найкращі результати. "Це миттєво позначається на зовнішньому вигляді моєї шкіри", — каже вона. Знизьте споживання кофеїну і намагайтеся проводити якомога менше часу перед екраном, щоб добре виспатися. Почуваючись особливо тривожно, нутриціологиня іноді приймає "добавку магнію за півгодини до відбою, щоб помітно поліпшити якість сну". Але, підкреслює вона, ви повинні "завжди консультуватися з нутриціологом або лікарем, перш ніж починати прийом чи змінювати будь-яку добавку".

Знайдіть активність, яка підходить саме вам

Під час пандемії час вислизає від нас особливо швидко. Щоденна прогулянка швидко перетворюється на прогулянку двічі на тиждень, а потім скорочується до швидкої пробіжки околицями. Дотримання спортивного режиму може виявитися стомливим, але замість того, щоб сварити себе за невиконання плану тренувань, нагороджуйте себе за будь-яку активність. Фрір радить "мальовничі прогулянки на природі, відвідування групових занять спортом або тренування з друзями", як спосіб звільнити накопичену енергію.

Photo: Acielle Styledumonde
Дайте собі час перезавантажитися

В умовах карантину чи з полегшенням його обмежень, завжди потрібно знаходити час і можливість, щоб почути себе і набратися сил. Дуже важливо слухати сигнали свого тіла. "Виділіть для себе час увечері кілька разів на тиждень або щодня вранці, щоб уважно оцінити стан свого тіла на рівні відчуттів і дати собі можливість і час відпочити", — говорить Фрір.

Кілька коктейлів на тиждень

Дуже важливо мати кілька днів на тиждень, вільних від алкоголю. Це не лише позитивно позначиться на стані шкіри, але і позбавить від неприємних наслідків, на кшталт похмілля, вранці. В ідеалі, достатньо двох-трьох днів без алкоголю, і це з тим, що доведено — мінімальна здорова норма алкоголю дорівнює нулю.

Photo: Natasha Breen
Запас круп і горіхів

Вживання цільнозернових продуктів завжди, коли тільки це можливо, може мати величезне значення. Фрір пояснює, що це "найкраще впливає на самопочуття — підвищуючи енергію, покращуючи здоров'я кишківника, живлячи шкіру і волосся, й багато іншого". Бобові, горіхи, цільнозернові і насіння сприяють здоров'ю кишківника. Крім того, нутриціологиня вважає, що дієта, багата на рослинні поліфеноли (включаючи цитрусові, зелений чай і какао), корисна для здоров'я в цілому.

Текст: Eni Subair

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.