Made in Ukraine: 8 стильних подарунків до Дня Незалежності собі та близьким

День Незалежності України є національним святом, яке ми проживаємо, пам'ятаючи, що попри наші відмінності, всі українці єдині. З початком російського повномасштабного вторгнення Україна стала міжнародним символом незламності та волі, презентуючи різноманітні прояви національних талантів у світі від технологій до моди. Vogue.ua зосередився на останньому та пропонує провести свято Незалежності як належить з подарунками собі й близьким (і звісно, з допомогою ЗСУ). У нашій добірці ви знайдете речі й аксесуари, які в сучасний та стильний спосіб передають символіку України від мідісукні з мереживними вставками до аксесуарів для волосся.

Photo: Instagram @grono.shop

Чорна бавовняна сукня Poustovit

Просто уявіть, як ви прогулюєтеся містом на честь свята в цій сукні, або ж, доповнивши її сітчастими балетками в тон мереживним деталям, біжите на робочу зустріч ще теплого вересня, накинувши на плечі жакет.

Вовняна жилетка Gushka

Не пройти повз тренду на жилети допоможе ця м'яка модель Gushka. Поціновувачі естетики Карпат точно забажають таку вовняну жилетку до свого гардероба. Вона в міру гріє та пасує як для посиденьок біля вогнища, так і для повсякденних образів. Стилізуйте жилет з молочними джинсами, однотонним верхом та балетками балеринами — хоча високі чоботи теж впишуться в композицію.

Підвісок-амулет Grono

Скільки варіацій Тризуба у вигляді прикрас ви вже бачили? Безліч. Але нам все ж припав до душі підвісок Grono. У сріблі та золоті, з нетиповою м'якою формою та плавними лініями, які складаються у державний герб України. Достатньо мінімалістична та одночасно стильна прикраса стане символічним поповненням колекції, а частину прибутку від продажу підвісків бренд спрямовує на благодійність. Носити Тризуб можна з білою футболкою та спідницею-колоною.

Приколки для волосся Nadiia

Наївні та вишукані приколки зі стрічками, натхнені традиційним українським костюмом, доступні в декількох ніжних кольорах — молочному, рожевому та блакитному. З таким аксесуаром можна провести літо та пару теплих тижнів вересня.

Артбук "Заграва"

Артбук "Заграва" не лише відображає мистецьке бачення художника Сергія Майдукова, але й слугує документом часу, який фіксує життя та боротьбу українців у складний період війни. У своїх більш ніж 50 ілюстраціях митець відтворює події перших 18 місяців повномасштабної війни, використовуючи різноманітні медіуми: олівець, чорнило, папір та планшет. Основою візуального видання стали ілюстрації з авторської щотижневої колонки Сергія Майдукова для німецького видання Zeit Magazin. Крім того, артбук доповнено чорно-білими скетчами та замальовками, що поглиблюють і розширюють наратив. Більше про видання читайте за посиланням.

Плетена сумка-тоут Ruslan Baginskiy

Мистецтво плетіння є одним з відомих ремесел, яким наші пращури володіли задля забезпечення побуту необхідними ємностями для зберігання, а також виставляли на продаж. Сьогодні українські бренди підтримують це мистецтво, створюючи актуальні аксесуари, як-от трендова нині сумка-тоут у варіанті з кукурудзи від Ruslan Baginsliy.

Обкладинка на паспорт Katerina Kvit

Сьогодні, коли багато українців змушені шукати притулок далеко від рідної землі, всіх нас, незалежно від місцеперебування, об'єднує дещо особливе та рідне душі — український паспорт. Документ, що зазвичай займає місце поряд з ключами від дому – під самісіньким серцем, символізуючи надію на повернення додому. Напередодні Дня Незалежності український бренд Katerina Kvit, що спеціалізується на роботі зі шкірою, представив символічний подарунок у вигляді обкладинки на паспорт з гербом України.

Білі та блакитні сорочки з вишивкою від Estro

Український бренд Estro спеціально до Дня Незалежності випустив лімітовану колекцію сорочок з традиційною вишивкою Полтавщини "білим по білому". Об'єднавши завжди сучасний дизайн сорочки та традиційну вишивку, зірковим елементом якої стали каштани, можна створювати стильні образи, надихаючись українською культурою. Ідеальний варіант, щоб носити з будь-чим та будь-де.

Популярне на VOGUE