До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бренд Equal присвятив колекцію видатній українській художниці Аллі Горській

Бренд Equal, що продає вінтажні речі, створив власну колекцію одягу, присвячену видатній художниці Аллі Горській та митцям епосі шістдесятництва — всім, хто боровся за вільну Україну. До лімітованої колекції увійшли 15 суконь та 35 жилетів з вишивкою. Дохід з жилета Equal передасть на підтримку Музею шістдесятництва в Києві.

Реклама

"Зі школи, уроків з історії України, я найбільше любила період дисидентів і шістдесятників. Цей супротив надихав мене ще у дитинстві. А сьогодні, вже доросла, я маю змогу нашою роботою і творчістю говорити про важливі речі та допомагати при цьому різним сферам життя українців, — говорить засновниця Equal Анна Скоренко. — Читаючи багато інформації про шістдесятників, найбільше мене надихнула постать Алли Горської. Мені дуже близько те, що вона з Ялти, що вона художниця та активістка. А якщо детальніше ознайомитись з її біографією та роботами, то розумієш, яка велика втрата для країни прийшла з її смертю".

Історія вбивства художниці знайшла своє місце у дропі: Equal зробив пакування жилетів з архівних коробок, щоб наголосити на проблемах репресій, несправедливості розгляду справ у прокуратурі й суді. "Щоб зробити дроп правильно та етично я відшукала спадкоємців Алли Горської, так і дізналась про її онуку Олену Зарецьку, також талановиту художницю й активістку, — розповідає Скоренко. — Ідея була створити річ, гроші з якої ми передамо на благодійність. Я знала, що там повинна бути вишивка і картина Горської. І це не повинна була бути футболка. Жилет — частина історичного одягу українців, універсальна та стильна річ. Він став основою дропу".

Похідна частина дропу — сукні, які Equal пошив по вінтажних викройках 1959 року, щоб якомога точніше передати дух шістдесятих. Equal представив актуальну та універсальну модель і додав контрастну відстрочку. Знімання для дропу робили в морській тематиці біля маяка, адже Горська кримчанка. Лицем дропу стала онука Горської — Олена.

Фото: @helenyours
Стиль: @aannche
Модель: @o_zaretska
Асистент: @sabadosh.lena

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.