До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Бережичі" — новий бренд з авторськими зображеннями українських культурних кодів

"Бережичі" [берегти життя] — новий бренд прапорів з авторським зображенням українських культурних кодів. Проєкт використовує образи, що добре знайомі кожному українцю з дитинства, майже на генетичному рівні.

Реклама

Прапори "Бережичі" — це переплетіння енергії добра, любові та світла, закарбоване в особливих та самодостатніх символах, кожен з яких несе свій сенс: Древо Життя — метафоричне зображення всесвіту та зв’язку поколінь, Берегиня-Оранта — уособлення Батьківщини, Козак Мамай — незламний воїн, Лелека — рідний край, Дідух — різдвяний оберіг, Сонях — найніжніше українське сонце, Вінок — символ слави та перемоги.

Бренд надихався стародавньою традицією прапорців, що добре відома серед народів Гімалайських гір. Головна ідея прапорців там — розповсюджувати добру енергію в просторі, довіряти прапорцям молитву та найзаповітніші слова — мрії, бажання, прагнення. "На відміну від тибетців або непальців, ми не пишемо на прапорцях молитви. Ми малюємо "культурні коди" — образи, які на генетичному рівні знайомі кожному українцю. Так ми нагадуємо собі та світу, дітьми якої прекрасної й світлої культури ми є. Ми будемо дуже раді, якщо українці будуть дарувати "Бережичі" один одному, і маємо велику надію, що наші "Бережичі" також будуть нагадувати про Україну тим, хто зараз далеко, кого війна розсіяла по світу, адже "де б тільки у світі не билося українське серце — там є Україна", — розповідає Олександр Стеколенко, режисер, автор всіх ілюстрацій бренду, співзасновник "Бережичів".

"Бережичі" — ідеальний подарунок для себе, друзів, близьких та коханих. Ними можна прикрасити дім, улюблену місцину на природі, взяти з собою у далеку і не дуже мандрівку. Через "Бережичі" можна показати світу красу української культури, познайомити світ із нею.

Наразі прапори "Бережичі" представлені у двох варіаціях: кольорова гірлянда з семи прапорців з білою контурною ілюстрацією та біла гірлянда з семи прапорців з кольоровою контурною ілюстрацією — так, щоб кожен міг знайти свій прапорець, незалежно від того, що більше до вподоби: мінімалізм чи щедре майоріння кольорів. Прапорці виготовлені з натуральної бавовни та натуральних барвників. Вони доступні до придбання на сайті willna.com.ua або у фізичному просторі Willna в Києві. Частина коштів з продажу йде на підтримку добровольчого батальйону парамедиків "Госпітальєри".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.