До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тільки факти: Birkenstock Boston і Adidas Samba — найпопулярніше взуття 2022 року

Birkenstock Boston і adidasSamba невпинно здобувають прихильність широкого загалу, стаючи дедалі популярнішими з кожним сезоном. Обидві пари взуття неминуче трапляються в соціальних мережах і постійно з’являються на стильних людях з усіх куточків планети. Останній звіт платформи Lyst підтверджує це даними: 2022-й був важливим роком як для BirkenstockBoston, так і для adidasSamba.

adidas Samba
adidas Samba

Реклама

Останні два звіти LystIndex, які фільтрують згадки в соціальних мережах разом з пошуковими запитами, переглядами сторінок тощо, назвали сабо Birkenstock на корковій підошві та спортивні кросівки adidas — "найпопулярнішими продуктами". Однак побачити ці пари взуття в списку найбажаніших — не шок. Модні видання впродовж року підкреслювали всюдисущу популярність Samba, а TheNewYorkTimes писав про дефіцит пар Boston у США. З LystIndex ми нарешті дістали підтвердження закономірності цих тенденцій. Отже, як ці дві досить невиразні пари взуття здобули таку популярність?

Stüssy x Birkenstock
Stüssy x Birkenstock

По-перше, і Birkenstock, і adidas використовували свої моделі в багатьох модних колабораціях. Birkenstock співпрацював з такими лейблами, як RickOwens, JilSander і Stüssy, а adiads — з WalesBonner і HumanraceФаррелла Вільямса. Ажіотаж і попит на ці лімітовані колаборації тільки підвищили їхню популярність.Обидві ці пари можна було побачити на таких стильних чоловіках, як Джона Гілл, Пол Мескаль, Френк Оушен, Сет Роген, A$APRocky. Вони також були гітами серед жінок: просто подивіться на вбрання яскравих дівчат, як-от Белла Гадід, КендаллДженнер, Дакота Джонсон та інші. І не варто скидати з рахунків алгоритми TikTok і сторінку Explore в Instagram для створення загального враження.

Найважливішим, мабуть, є той факт, що BirkenstockBoston і adidasSamba — позачасові, зручні та легкі в носінні пари. Birkenstock і adidas створюють ці моделі десятиліттями, і обидві мають попит у всьому сучасному світі. Звісно, 2022-й може бути роком, коли Boston і Samba досягнули піка популярності. Втім, жодна з цих пар точно не зникне найближчим часом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.