До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про колаборацію Jil Sander x Birkenstock

Багато які модні інсайдери сходяться на думці, що головним взуттєвим брендом 2021 року став Birkenstock. Місяці, проведені вдома під час карантину, змусили всіх оцінити переваги зручних коркових устілок німецької марки взуття. Маркетинг Birkenstock, орієнтований на колаборації з великими модними брендами — Rick Owens, Proenza Schouler тощо — також відіграв роль у їхній широкій популярності.

Новими працівниками бренду стали Люк і Люсі Маєри — креативні директори Jil Sander. Їхній новий проєкт з Birkenstock став частиною лінії Jil Sander+ і своєрідною нестандартною відповіддю на їхні більш міські, подіумні колекції. Люк і Люсі переосмислили моделі Arizona, Milano і Berlin, а також створили нові сандалі Velan із закритим носком і ремінцями на щиколотці зі шкіри напа.

Реклама

Взуття Birkenstock x Jil Sander не з’явиться на подіумі Jil Sander, коли у вересні вони представлять нову колекцію, але пари з колаборації, найімовірніше, можна буде побачити на ногах гостей у першому ряді. Колекція надійде в продаж на 1774.com, jilsander.com і mytheresa.com 1 липня. І напередодні релізу Люк і Люсі відповіли на кілька запитань Vogue про співпрацю.

Почнімо з головного: ви носите Birkenstock?

Люк: Я купив свою першу пару для тривалих мандрів на каное в прикордонних водах між Онтаріо та Міннесотою майже 30 років тому. Ми здійснили 42-денну подорож, і Birkenstock були парою, яку я взував на суші. Думаю, відтоді в мене завжди була пара.

Люсі: Насправді, вони в нас завжди були вдома. Просто ми не дивилися на них як на щось особливе. Це було просто домашнє взуття.

Як ви почали співпрацювати?

Люсі: Birkenstock звернулися до нас, і ми подумали, що ця колаборація добре впишеться в нашу лінію Jil Sander+, тому що вона присвячена життю на природі, довкіллю, дому.

Що ви привнесли в проєкт?

Люк: Ми привезли матеріали й розробили всі деталі. А відтак багато працювали над формуванням ширшої і міцнішої підошви, щоб мати набагато ширший слід. Це дає вам міцніший силует зверху вниз. Крім того, ми розробили абсолютно нову модель — Velan, з ременями з напа, які можна підіймати по нозі й зав’язувати. Ми дбаємо про матеріали і про те, щоб рівень якості був справді високий.

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.