КУПИТИ КВИТКИ

Dutch baby, або Не сирниками єдиними: покроковий рецепт суботнього сніданку від зіркової візажистки

Що приготувати на сніданок, коли у вихідний є світло і хочеться потішити себе та близьких вишуканою і смачною їжею? Улюбленим рецептом ділиться Наталія Стрільчук, зіркова візажистка, якій вдалося налагодити здорові стосунки з їжею і тілом

"Я просто фанатка цього млинця, — каже Наталія Стрільчук. — Він у мене асоціюється з відпусткою та щастям, бо колись на Санторіні майже щодня снідала таким. Вмовляю всіх знайомих шефів додати його у меню, бо його чомусь немає в жодному із закладів Києва. А поки мені це не вдалося, готую його вдома".

Реклама.

Інгредієнти (на 2 млинці)

  • 240 мл молока
  • 3 великих яйця кімнатної температури
  • 3 столових ложки цукру
  • 85 г борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 4 столові ложки мʼякого вершкового масла
  • Ваніль
  • Ягоди та цукрова пудра для посипки

Для лимонного курду

  • Цедра одного лимона
  • 4 жовтки
  • 75 г цукру
  • 60 вершкового масла
  • 120 мл лимонного соку
  • 40 г кукурудзяного крохмалю

Приготування

Для цього млинця нам знадобиться чавунна сковорідка діаметром 20 см. Розігріваємо духовку до 200 градусів та ставимо туди сковорідку. Тим часом готуємо тісто.

Змішуємо яйця, молоко, цукор та ваніль.

Розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовці масло, додаємо в тісто та розмішуємо.

Додаємо борошно та сіль, іще раз ретельно розмішуємо. Тісто готове.

Обережно виймаємо з духовки гарячу сковорідку та виливаємо в неї тісто. Ставимо в духовку на 25-30 хвилин.

Переходимо до приготування курду. Можна зробити його звечора, щоб краще загустів. Для дуже лінивих — його можна придбати, але я щиро вважаю, що все домашнє — смачніше.

Знімаємо цедру з одного лимону та вичавлюємо сік з двох.

Змішуємо всі інгредієнти: жовтки, цукор, цедру лимона, крохмаль, лимонний сік та розтоплене вершкове масло.

Ретельно перемішуємо до однорідності та ставимо на парову баню.

Заварюємо, весь час помішуючи, на паровій бані до загустіння, приблизно 10 хвилин, відставляємо охолонути.

Дістаємо млинець та милуємось його румʼяними формами та текстурою.

Збираємо млинець.

Змащуємо його лимонним курдом та викладаємо ягоди.

Зверху посипаємо цукровою пудрою.

Можна прикрасити їстівним квітами.

Заварюємо чай, вмліваємо від аромату та краси млинця. І подумки направляємо всі калорії у вії або волосся.

Фото: Дмитро Бахта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.