До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Що на сніданок: "не авокадо"-тост від візажистки Наталії Стрільчук, рецепт з фото

Зіркова візажистка Наталія Стрільчук вірить, що головне — здорові стосунки з тілом та їжею (про досвід Наталії, яка за рік втратила 24 кілограми, ми писали тут). Зараз вона захоплена приготуванням смачної, здорової та корисної їжі та ділиться своїми улюбленими рецептами з VOGUE Ukraine.

"Намагаючись харчуватись здорово, додаю якомога більше зелені до кожного прийму їжі, — каже Ната. — Придумала собі, що до сніданку обовʼязково маю додавати три інгредієнти зеленого кольору. Так народилась ідея горошкового тосту".

Реклама

Інгредієнти

  • шматочок гречаного хліба
  • 100 г свіжого або замороженого горошку
  • половина стебла цибулі порей
  • декілька гілочок мʼяти
  • 2 яйця
  • 100 г фета
  • 2 ложки грецького йогурту
  • лимон
  • пармезан
  • цибуля шніт

Приготування

Відрізаємо та обсмажуємо на пательні хліб, додавши трішки вершкового масла, до золотавої скоринки. Я люблю використовувати масло гхі.

Знімаємо цедру з лимона. Тут слід бути обережним, щоб не зачіпати білу частину, бо гірчитиме.

У блендері змішуємо фету, йогурт та цедру лимона до отримання однорідної маси і зусиллям волі відставляємо в сторону, бо вже буде смачно і можна просто зʼїсти ложкою.

Нарізаємо півкільцями порей та мʼяту. Якщо горошок заморожений, заливаємо його на декілька хвилин водою.

На пательні з ложечкою масла гхі обсмажуємо порей декілька хвилин і додаємо горошок, солимо й перчимо за смаком, наприкінці додаємо мʼяту, перемішуємо та відставляємо.

Варимо яйця пашот

Я додаю до води ложку оцту, поки вода закипає, вибиваю яйце в маленьке сито, щоб прибрати зайвий білок, і, коли вода закипить, скручую вогонь, щоб вона не бурлила, та з чашечки просто над водою опускаю одним різким рухом яйце у воду. Йому треба дати поваритися 4 хвилини

Збираємо тост: щедро змащуємо хлібчик лимонним крем-чизом, зверху викладаємо-мʼятно горошкову суміш, а на неї — яйця пашот.

Перед подачею прикрашаємо тертим пармезаном та дрібно нарізаною цибулею шніт.

Тост готовий.

Фото: Дмитро Бахта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.