КУПИТИ КВИТКИ

7 фільмів, які зробили Анджеліну Джолі легендою кіно

У Голлівуді залишилося небагато акторів та актрис, що мають ту класичну зіркову харизму, яку ми асоціюємо з легендами Золотого віку кінематографа. Анджеліна Джолі — безсумнівно, одна з них. Завдяки аристократичним рисам обличчя, вишуканим появам на червоних доріжках і премії "Оскар", яку вона отримувала на ранніх етапах кар'єри, Джолі закріпила за собою статус ікони майже три десятиліття тому — і залишається на вершині до сьогодні.

Анджеліна Джолі у фільмі
Анджеліна Джолі у фільмі "Марія", 2024

Реклама.

Нині, після прем'єри на Венеційському кінофестивалі, її перевтілення в легенду опери Марію Каллас у фільмі Пабло Ларраіна "Марія" знову поставило Джолі у центр уваги "оскарівських" прогнозів. Тож давайте згадаємо її найвизначніші ролі.

"Джіа", 1998

Анджеліна Джолі у фільмі
Анджеліна Джолі у фільмі "Джіа", 1998

Анджеліна Джолі у 22 роки зіграла роль моделі Джії Каранджі, чий життєвий шлях перетворився на спіраль занурення у залежність. Біографічний фільм Майкла Крістофера дозволив Джолі продемонструвати як свою красу, так і здатність розкривати глибокий біль своїх персонажів. Ця роль принесла їй "Золотий глобус" і премію Гільдії кіноакторів.

"Перерване життя", 1999

Вайнона Райдер і Анджеліна Джолі у фільмі
Вайнона Райдер і Анджеліна Джолі у фільмі "Перерване життя", 1999

У фільмі Джеймса Мангольда, де дія розгортається у психіатричній лікарні, Анджеліна Джолі зіграла харизматичну, бунтівну соціопатку Лізу. За цю роль вона отримала "Оскар" за найкращу жіночу роль другого плану. Попри зірковий склад акторів, серед яких Вайнона Райдер, Бріттані Мерфі та Елізабет Мосс, Джолі притягує всю увагу до себе, втілюючи на екрані справжню бурю емоцій.

"Лара Крофт: Розкрадачка гробниць", 2001

Анджеліна Джолі у фільмі
Анджеліна Джолі у фільмі "Лара Крофт: Розкрадачка гробниць", 2001

Джолі довела свою здатність стати потужною зіркою бойовиків у цьому блокбастері Саймона Веста. Вона пробиралася крізь джунглі, знищувала ворогів і вражала впевненістю в кожній сцені. Цей фільм, а також сиквел "Колиска життя" 2003 року, затвердили за нею статус успішної акторки в жанрі екшен.

"Містер і місис Сміт", 2005

Бред Пітт і Анджеліна Джолі у фільмі
Бред Пітт і Анджеліна Джолі у фільмі "Містер і місис Сміт", 2005

Цей шпигунський трилер, у якому Джолі зіграла разом із Бредом Піттом, не тільки викликав хвилю чуток і таблоїдних заголовків, а й став початком одного з найвідоміших шлюбів Голлівуда. Під керівництвом Дуга Лаймана фільм став справжнім розважальним шоу, де пара найманих вбивць опиняється на межі знищення одне одного.

"Підміна", 2008

Анджеліна Джолі у фільмі
Анджеліна Джолі у фільмі "Підміна", 2008

У цій драмі Клінта Іствуда, заснованій на реальних подіях, Джолі зіграла матір, чий син раптово зникає. Джолі вражає своєю грою, передаючи біль, розпач і злість, що супроводжують її персонажку. Ця потужна роль принесла їй другу номінацію на "Оскар".

"Малефісента", 2014

Анджеліна Джолі у фільмі
Анджеліна Джолі у фільмі "Малефісента", 2014

У "Малефісенті" Анджеліна Джолі створила образ крижаної володарки зла з величезними рогами, виразними вилицями та яскраво-червоними губами. Вона зробила персонажку складною і співчутливою. Фільм став одним з найуспішніших проєктів у її кар'єрі, як і його продовження у 2019 році.

"Марія", 2024

Анджеліна Джолі у фільмі
Анджеліна Джолі у фільмі "Марія", 2024

У фільмі Пабло Ларраіна "Марія", що став своєрідною любовною одою до оперної діви Марії Каллас, Джолі вражає своїм перевтіленням. Її гра передає лебедину грацію, загадковість і трагізм легендарної співачки, яка наближається до фіналу свого життя. Ця роль знову підкреслює: Джолі — акторка, яка продовжує розвиватися і здобувати нові вершини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.