До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Топ-10 засобів для чутливої шкіри

Щороку кількість людей з чутливою шкірою зростає. Обираємо засоби, які врятують найчутливішу шкіру.

Чому чутливість шкіри стає такою поширеною?

Все просто: забруднення довкілля росте, рівень стресу також, а кількість засобів, які ми використовуємо щодня, — надмірно велика.

Реклама

Просто згадаємо ранковий ритуал: душ з гелем для душу, миття голови (шампунь і кондиціонер); чищення зубів з пастою, вмивання з гелем; засіб під очі, тонік, сироватка, крем з SPF, дезодорант, парфуми. Це базовий мінімум.

До цього можуть додаватися тонік, патчі, маски, гель для інтимної гігієни, сироватка для вій чи брів, передшампунь, незмивний засіб для волосся, засіб для укладання, термозахист, олійка для кінчиків, крем для тіла, макіяж (5 засобів мінімум).

Наша білизна випрана із застосуванням порошку або рідкого засобу, з додаванням кондиціонеру; наш посуд вимитий засобами для миття, наша оселя прибрана із застосуванням побутової хімії.

Вдома ми маємо свічки та дифузори; в машині та вбиральні — освіжувачі повітря. Протягом дня ми користуємося милом та лосьйоном для рук. Наприкінці дня нас очікують нові ритуали краси.

Якщо додати рівень стресу, в якому ми перебуваємо без перерв, та довкілля, де трапляються різні катаклізми, від пилових буревіїв із Сахари до продуктів горіння під час обстрілів, то картина стає безпросвітною. Втім, допомагати чутливій шкірі потрібно: варто шукати засоби з примітками Sensitive, Calm тощо, надавати перевагу продуктам, що дружні до мікробіому та містять заспокійливі інгредієнти.

Концентрат Red-Apax, Meder by Dr.Tiina Meder

Концентрат Red-Apax, Meder by Dr.Tiina Meder

Заспокійливий концентрат для чутливої, схильної до почервоніння шкіри та шкіри з розацеа природним чином взаємодіє з нервовою системою шкіри, миттєво зменшує почервоніння і відновлює відчуття комфорту.

Екстракт північного трюфеля в складі блокує шкірні рецептори болю і тепла, екстракт якону діє як природний пребиотик і активує експресію генів, що відповідають за природний захист шкіри. Пребіотик BioEcolia® і молочнокислі бактерії нормалізують мікробіом шкіри, відновлюючи нормальну чутливість.

Сироватка S.O.S Skin Rescue, Sensilis

Сироватка S.O.S Skin Rescue, Sensilis

Відновлює бар'єрну функцію чутливої шкіри, допомагає відновити шкіру під час застосування ретиноїдів, а також після активних пілінгів. У складі — CM-Нарінгенін халкон (природний поліфенол зі шкіри цитрусових і томатів з доведеною здатністю нормалізувати запальну реакцію), пантенол, що зменшує почервоніння, альфа-бісабодол з його протизапальним ефектом, ніацинамід для зміцнення бар’єрної функції.

Сироватка з екстрактом оливи Superheal O-Live Serum, Phyto-C

Сироватка з екстрактом оливи Superheal O-Live Serum, Phyto-C

Відновлює, омолоджує, лікує розацеа

У складі — стабілізована форма вітаміну С та 2% екстракт листя оливи, що сприяє відновленню клітин, підтримує здоровий баланс мікрофлори, зменшує прояви розацеа, куперозу, екземи, псоріазу, дерматитів. Склад збагачений ретинолом та вітаміном Е.

Концентрат з пробіотичними фракціями Mineral 89, Vichy

Концентрат з пробіотичними фракціями Mineral 89, Vichy

Відновлює та захищає бар'єр шкіри, підсилює її імунні властивості, зволожує та прискорює відновлення.

Екстракт BioCalm Sensitive Skin Extract Nelly De Vuyst

Екстракт BioCalm Sensitive Skin Extract, Nelly De Vuyst

Екстракт спеціально розроблений для чутливої ​​шкіри, схильної до почервоніння, подразнення та/або з симптомами розацеа. Завдяки високому вмісту ліпідів відновлює природний бар'єр епідермісу, зміцнює імунітет шкіри.

Можна застосовувати навіть після сонячних опіків, для лікування екземи, псоріазу тощо. У складі — оливкова олія, олія звіробою, вітамін Е.

Крем-коректор від почервонінь, куперозу та розацеа Calmwise Colour Correct, Medik8

Крем-коректор від почервонінь, куперозу та розацеа Calmwise Colour Correct, Medik8

Швидко заспокоює шкіру, знімає подразнення та дискомфорт, бореться з усіма видами почервонінь, розацеа та ниткоподібними венами. Бакучіол в складі — рослинна альтернатива ретинолу, яка уповільнює старіння шкіри, а зелені мінеральні пігменти вирівнюють колір обличчя. Ніацинамід та алое вера заспокоюють, знижують чутливість шкіри. Перфтордекалін насичує киснем, прискорює загоєння. Кофеїн звужує судини, зменшує почервоніння та мінімізує відчуття жару в обличчі.

Заспокійлива сироватка для куперозної шкіри Soothing Serum, HydroPeptide

Заспокійлива сироватка для куперозної шкіри Soothing Serum, HydroPeptide

Містить пептиди й рослинні стовбурові клітини, які зменшують появу ​​почервоніння та заспокоюють чутливу подразнену шкіру. Можна застосовувати також після пілінгів, ін’єкцій, лазерних процедур тощо. Сироватка зменшує розмір та почервоніння капілярів, усуває набряки, нормалізує обмінні процеси в клітинах шкіри.

Гіпоалергенний крем-гель Hyalurogel для нормальної та чутливої шкіри, Mixa

Інтенсивний зволожувальний засіб для нормальної зневодненої чутливої шкіри має водно-гелеву текстуру, швидко поглинається та не залишає відчуття жирності. У складі — гіалуронова кислота та гліцерин.

Захисний заспокійливий зволожувальний засіб Sensitive Crème Toleriane, La Roche Posay

Sensitive Crème Toleriane, La Roche Posay

Головна задача в догляді за чутливою шкірою — відновити захисний бар'єр мікробіом шкіри, який слугує невидимим захисним щитом. Sensitive Crème Toleriane, La Roche Posay інтенсивно зволожує протягом 48 годин, заспокоює та зменшує почервоніння, стягнутість, печіння або поколювання, сухість. У доволі лаконічному складі засобу — кераміди, гліцерин і термальна вода.

Rare Paris – Заспокійливий міст для обличчя з вітаміном E

Заспокійливий серпанок для обличчя з вітаміном Е та екстрактом арніки Trésor Solaire Soothing Facial Mist, Rare Paris

Цей спрей варто мати з собою тим, хто має чутливу шкіру, яка реагує на температуру, вітер, стрес тощо. Він знімає відчуття поколювання та сухості, долає подразнення та почервоніння. Склад засобі збагачений вітаміном Е, що зміцнює шкірний бар'єр та допомагає відновленню, й екстрактом арніки з її потужною заспокійливою та протизапальною дією. В складі є ментол, який дає відчуття прохолоди розпеченій шкірі, стимулює мікроциркуляцію, регулює роботу сальних залоз. Серпанок можна розпилювати в будь-який момент, навіть поверх макіяжу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.