До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювалося весільне вбрання для принцеси Софії Баварської

Не всі знають, але українська індустрія весільних суконь сьогодні є однією з найсильніших у світі. Святкове вбрання Made in Ukraine продається по всій планеті, і його вибирають навіть представники королівських сімей Європи. Кілька місяців тому принцеса Софія Баварська сказала "Так" в образі від українських брендів WONÁ Concept і Eva Lendel. Ми дізналися про всі подробиці його створення у дизайнерки Ілони Шрамко.

Реклама

Принцеса Софія Баварська у фаті WONA Concept
Принцеса Софія Баварська у фаті WONA Concept

Для першого образу Софі фон Байєрн одягнула вуаль ручної роботи від WONÁ Concept, а для другого — створену спеціально для неї сукню Eva Lendel. Цим жестом Софі висловила свою прихильність до України, а під час церемонії пара також закликала гостей робити благодійні внески на нашу підтримку. "Звичайно, за честь стати частиною такої важливої події для принцеси Софії та всієї Баварії. Це був магічний момент, оскільки нам було зрозуміло, що весь світ спостерігає за подією, на яку принцеса одягла наші вироби", — розповідає дизайнерка.

Принцеса особисто звернулася до флагманського весільного салону WONÁ Concept у Нью-Йорку та описала свої вимоги до сукні й вуалі. Для першого образу вона хотіла, щоб на вуалі були вишиті лев, кленовий лист і тюльпан у нижній частині. Ці символи одночасно вшановують шлюб із німецьким принцом і відображають голландсько-канадське коріння принцеси.

Щодо другого образу, на відміну від традиційного білого весільного вбрання, Софі вибрала сукню від Eva Lendel пастельного відтінку, який вдало доповнював загальну кольорову схему. Кінцевим результатом кропіткої роботи стала романтична та елегантна світло-блакитна сукня А-силуету з квітковим мереживом, доповнена знімною накидкою з органзи. "Це був наш перший досвід співпраці зі справжньою принцесою, тому вся команда доклала великих зусиль, щоб реалізувати її мрію. Для нас її вибір означав жест підтримки в бік України, що мотивувало й надихало нас зробити все на найвищому рівні", — додає Ілона Шрамко.

Софія Баварська у сукні Eva Lendel
Софія Баварська у сукні Eva Lendel

Команда бренду доклала усіх зусиль, щоб зробити досвід Софі якомога приємнішим. Через різницю в часі колектив, що знаходиться в Україні, пережив чимало безсонних ночей, співпрацюючи з командою у Нью-Йорку та обговорюючи кожну деталь. Принцеса Софі запросила двох працівниць весільного салону, які допомагали з процесом підготовки, на весілля в Баварію. За словами гостей, подія була неймовірною — справжнє казкове втілення мрії кожної дівчини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.