До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 весільні сукні принцеси Кароліни

Принцеса Кароліна, старша дочка Грейс Келлі й принца Реньє III, зустрічалася з багатьма відомими чоловіками, включно з принцом Чарльзом. Як відомо, за своє життя вона тричі сказала "Так", але так і не вийшла заміж за сина королеви Єлизавети II. Vogue.ua згадує три весільні образи принцеси Монакської — дві сукні Chtistian Dior і одне вбрання Chanel.

Принцеса Кароліна, 2004
Весілля принцеси Кароліни й Філіпа Жюно

Перший шлюб принцеси Кароліни відбувся в червні 1978 року — у 21 рік вона вийшла заміж за банкіра Філіппа Жюно, з яким познайомилася під час навчання в Парижі. Їхній союз тривав лише два роки, а потім Кароліна звинуватила його в подружній зраді й подала на розлучення. Цікаво, що Римська католицька церква офіційно розлучила їх тільки через 12 років. Для весільного образу принцеса Кароліна вибрала сукню А-силуету з довгими рукавами з французького мережива, яку створив Марк Боан, креативний директор Christian Dior. Весільна сукня складалася з ефектної ажурної спідниці, невагомих рукавів і ліфа під прозорим тюлем. Ця сукня стала джерелом натхнення для її дочки Шарлотти Казірагі на власному весіллі у 2019 році.

Реклама
Весілля принцеси Кароліни й Філіпа Жюно, 1978
Весілля принцеси Кароліни й Стефано Казірагі

Другий шлюб принцеси Кароліни виявився водночас щасливим і трагічним. У 1983 році принцеса монакська вийшла заміж за Стефано Казірагі — спортсмена й спадкоємця італійського мільйонера. ЗМІ назвали друге весілля принцеси Кароліни сучасною казкою, у результаті якої в пари народилося троє дітей — Андреа, Шарлотта і П’єр. Для церемонії одруження принцеса Кароліна, на той момент вже вагітна Андреа, зупинила свій вибір на простій і вишуканій весільній сукні Christian Dior.

Весілля принцеси Кароліни й Стефано Казірагі, 1983

Сукню пошили з кремового шовкового атласу з декором у вигляді асиметричних складок у стилі 1930-х. Замість розкішної королівської тіари Кароліна зробила ставку на просту стрічку в тон до весільної сукні. На жаль, цей шлюб урвався раптово. Через 7 років її чоловік трагічно загинув під час спортивних змагань.

Церемонія одруження принцеси Кароліни й Стефано Казірагі, 1983
Весілля принцеси Кароліни й принца Ернста Августа

Через 9 років після смерті коханого чоловіка принцеса Кароліна знову спробувала знайти щастя. У 1999 році, у день її 41-річчя, відбулася третя весільна церемонія. Цього разу її чоловіком став давній друг принц Ернст Август, принц-наступник Ганноверський, герцог Брауншвейзький і Люнебурзький, принц Великої Британії та Ірландії, глава й спадкоємець дому Ганноверських. На цей шлюб було отримано офіційний дозвіл королеви Єлизавети II й Таємної ради Великої Британії. Для радісної події принцеса монакська вдягнула елегантний пастельно-блакитний костюм Chanel, що складався з двобортного жакета й спідниці довжини міді. У цьому шлюбі Кароліна також не знайшла щастя — вони й досі одружені, але живуть окремо.

Весілля принцеси Кароліни й принца Ернста Августа, 1999

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.