До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як і навіщо доглядати за шкірою: 6 простих кроків, щоб почати

Якщо ви не розумієте, навіщо вам намащувати на обличчя різноманітні суміші, ми охоче пояснимо. Догляд за шкірою не має бути складним. Досить визначити головні потреби своєї шкіри й задовольняти їх. Або дотримувати базових правил профілактики, які не зашкодять, а стануть корисною звичкою.

Санскрин

Цілком зрозуміло, що SPF життєво важливий для здоров’я шкіри, адже ушкодження шкіри сонцем є головним чинником її передчасного старіння. Шукайте формули з легкою текстурою та надійним захистом: SPF 50 вважається золотим стандартом, але є також багато зволожувальних кремів зі SPF для щоденного вжитку.

Реклама
Зволоження

Зволоження другий за важливістю (після санскрину) крок, що гарантує: ваша шкіра буде зволоженою та здоровою. Панує хибна думка, що людям із жирнішим типом шкіри не обовязково використовувати зволожувальний крем. Це не правда! Якщо вас не влаштовує щільна текстура крему, використовуйте зволожувальний лосьйон або гелеву формулу.

Очищення

Поверхня шкіри порувата, а це означає, що все, із чим стикається гола шкіра обличчя упродовж дня брудне повітря, піт, бруд і міське повітря проникає в нашу шкіру. Що більше в порах бруду, то вони помітніші. Процес очищення допомагає порам звузитися й привертати менше уваги. Звичка очищати шкіру допоможе регулярно усувати забруднення з обличчя, що сприятиме профілактиці чорних цяток і висипів. Процедуру очищення досить виконувати один раз на день перед сном. Але якщо вам бракує відчуття свіжості вранці, то процедуру вмивання можна повторити. Залежно від типу шкіри найпоширенішими формами очищувальних засобів є гель, піна або крем. Кремові й гелеві формули усувають забруднення дбайливо, а піна може трохи сушити.

Сироватки

Сироватки — це максимально ефективні концентровані формули, призначені для розв’язання конкретних проблем шкіри. Сироватку наносить на шкіру після очищення й перед зволоженням. Універсальна порада для всіх — використовувати три найпоширеніші типи сироваток: вітамін С, ретинол і гіалуронову кислоту.

Вітамін С впливає як антиоксидант, бореться із часточками забруднень і зберігає шкіру яскравою та здоровою.

Ретинол годиться для тих, хто має не надто чутливу шкіру й хоче омолодитися. Якщо використовуєте ретинол, отже проходите процедуру з відновлення клітин, щоб шкіра була свіжою й молодою, без плям і рубців.

Гіалуронова кислота це зволожувальний інгредієнт, який не лише притягає вологу, але й утримує її. Якщо вам здається, що зволожувального крему не досить, спробуйте додати до свого догляду гіалуронову сироватку.

Шкіра навколо очей

Шкіра навколо очей тонша й ніжніша, тому з нею треба бути акуратним. Вона висихає швидше, отож спробуйте додати до свого догляду зволожувальний крем для зони навколо очей. Просто нанесіть продукт безіменним пальцем навколо очей, не натискаючи взайве на шкіру.

Відлущування

Якщо відчуваєте, що ваша шкіра потребує додаткового очищення, є кілька способів це зробити. Відлущування допоможе позбутися відмерлих клітин шкіри. Уважно вибирайте відлущувальні засоби: деякі з них нагадують на дотик наждаковий папір, а деякі можуть залишити мікротріщини на шкірі. Спробуйте засоби з дрібними відлущувальними часточками або навіть з хімічним наповненням — у них використовуються кислоти та інші сильнодійні речовини, що допомагають позбутися змертвілої шкіри.

Глиняні маски також є чудовим вибором, позаяк допомагають витягти на поверхню токсини, які ховаються глибоко в наших порах. Не лякайтеся почервоніння або висипань після перших спроб — це хороша ознака того, що увесь бруд з дна пор вийшов на поверхню.

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.