До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як часто чоловікам треба мити волосся шампунем

Одна з найпалкіше обговорюваних тем у сфері догляду за волоссям пов’язана з тим, як часто треба мити голову шампунем. Більшість чоловіків користується шампунем щодня, водночас вони впевнені, що це — потреба. Проте це зовсім не так.

Чому треба рідше мити голову шампунем

Шампунь усуває жир. Цілком природно думати: якщо мити голову шампунем частіше, то жиру буде менше. Ця логіка абсолютно лінійна, проте все не так просто. Якщо мити голову з інтервалом, скажімо, раз на два дні, ви фактично привчаєте шкіру голови згодом виробляти менше жиру. Вона вчиться і реагує.

Реклама

У разі регулярного використання шампуню волосся стає жирним почасти саме через те, що ви миєте його щодня. Волосся має залишатися насиченим, тому шкіра голови виробляє надлишкову кількість шкірного сала, щоб воно могло проникати в корені волосся та зволожувати його. Вдаючись до таких крайнощів, як щоденне миття волосся, шкіра вашої голови впадає в інші крайнощі — надмірне виділення шкірного сала. Тому просто спробуйте менше користуватися шампунем. Щоб волосся завжди було здоровим, його треба зволожувати й використовувати кондиціонер, а не надміру очищати шампунем.

Чи треба приймати душ рідше?

Душ варто приймати щодня. Можна (і навіть треба) обполіскувати волосся водою щодня, адже це дасть змогу змити більшу частину жиру, поту й засобів для волосся, якими ви користуєтеся.

Крім того, ви також можете й маєте користуватися кондиціонером для волосся стільки, скільки хочете (хоча його щоденне використання може виявитися надскладним завданням для багатьох чоловіків). Якщо ваше волосся дуже текстуроване, варто спробувати мити голову тільки кондиціонером. Такий метод допоможе змити надлишки бруду та жиру й водночас відстрочити використання шампуню. Можливо, навіть на кілька днів.

Раз ми вже заговорили про кондиціонер: ви маєте користуватися ним щоразу, коли миєте голову шампунем. І навіть не думайте про засоби "2 в 1" — їх краще назавжди викинути зі своєї полиці у ванній.

Що робити, якщо маєте дуже жирне волосся?

Постарайтеся перейти на режим миття "через день". У ролі помічника розгляньте ще один важливий засіб для зменшення жирності волосся — сухий шампунь.

Сухий шампунь — це ще й незамінний помічник для укладання волосся. Він випускається у вигляді спрею, порошку або пасти, вбирає надлишки шкірного сала, а також надає волоссю легкості біля коренів. Розпиліть його на корені перед нанесенням будь-якого іншого стайлеру — і це запобігатиме вимиванню природного жиру й живильних речовин з решти волосся. Також матимете додатковий день перед повторним миттям шампунем, проте після використання сухого шампуню промийте волосся водою перед сном.

Який шампунь вибрати?

Вибираючи шампунь, шукайте той, до компонентного складу якого входять корисні й натуральні інгредієнти. Багато людей забуває, що догляд за волоссям — це також і догляд за шкірою голови.

Автор: Adam Hurly
За матеріалами gq.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.