До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль 1970-х — головна тенденція чоловічої моди

Фантастично яскрава, навдивовижу кітчева мода 1970-х знову на піку популярності. Що привернуло увагу дизайнерів до незвичайних кольорів і химерних форм тих років пів століття по тому? Можливо, вся річ у циклічності сучасної моди. А, можливо, річ у бажанні чоловіків мати яскравіший вигляд, дозволяти собі більше й не соромитися самовиражатися.

Tod's Menswear осень-зима 2021/2022Tod's Menswear осінь-зима 2021/2022
Tod's Menswear осень-зима 2021/2022Tod's Menswear осінь-зима 2021/2022

Деякі з найвідоміших брендів переосмислили минуле десятиліття у своїх колекціях сезону осінь-зима 2021/2022. Зокрема, Tod's представив колекцію для класичного гангстера сімдесятих, який любить ходити у великих пальтах і черевиках на підборах. Колекції італійського модного Дому багаті на кльош, замшу й широкі вилоги поряд з мисливськими куртками, твідовими костюмами та вельветом.

Реклама
Tod's Menswear осень-зима 2021/2022Tod's Menswear осінь-зима 2021/2022

Для поточного сезону марка чоловічого одягу Canali під прапором сімдесятих представила три окремі, але взаємопов’язані колекції — 1934, Exclusive і Black Edition. Лінійка 1934 сповнена характерних деталей і виготовлена в палітрі теплих, насичених кольорів. Особливо гарний вигляд має принт "гусяча лапка" й бордова замша, а також шкіряні деталі на верхньому одязі. У колекції Exclusive стиль сімдесятих проявляється в трикотажних джемперах з круглим викотом, сорочках із широкими вилогами та елегантних пальтах. У Black Edition, більш спортивній і технічно орієнтованій колекції Canali, представлені жилетки з хутряним коміром, светри з принтом Fair Isle та одяг в техніці color block, що асоціюється зі спортивним одягом тієї епохи.

Canali Menswear осень-зима 2021/2022Canali Menswear осінь-зима 2021/2022

Brunеllo Сucinelli також наслідує шик сімдесятих, але робить це не так прямолінійно. Бренд, відомий кашеміровими виробами нейтральних відтінків, у колекції осінь-зима 2021/2022 щедро використовує яскраві відтінки, особливо характерний для 1970-х бордовий, помаранчевий і колір шавлії. Що стосується силуетів, то в Brunello Сucinelli стиль сімдесятих зчитується в повсякденному одязі, наприклад, у похідних черевиках, стьобаних пуховиках і светрах грубого в’язання.

Brunello Cucinelli Menswear осень-зима 2021/2022Brunello Cucinelli Menswear осінь-зима 2021/2022
Brunello Cucinelli Menswear осень-зима 2021/2022Brunello Cucinelli Menswear осінь-зима 2021/2022

Вплив 1970-х уже впродовж кількох сезонів відчувався в колекціях таких брендів, як Celine або Gucci. Еді Сліман представив колекцію в стилі рок-музикантів тієї епохи, наповнивши її подовженими силуетами, чоботами на підборах, розкльошеними штанами й вільними сорочками. Неможливо говорити про сучасні зразки моди 1970-х, не згадавши Алессандро Мікеле. Дизайнер завжди поєднував ретро-аксесуари й силуети, послідовно висловлюючи свою любов до тих років. Чого тільки вартий кампейн Gucci з A$AP Rocky, Іггі Попом і Tyler, The Creator у костюмах у стилі сімдесятих. Дотепер більшість вищезазначених елементів залишаються візитною карткою італійського бренду.

Celine Menswear осень-зима 2021/2022Celine Menswear осінь-зима 2021/2022
 Tyler, The Creator, A$AP Rocky и Игги Поп в рекламной кампании Gucci Tyler, The Creator, A$AP Rocky та Іггі Поп у рекламній кампанії Gucci

Говорячи про Gucci, варто згадати й Гаррі Стайлса, який останні кілька років вбирається так, ніби живе в 1970-ті. Британський музикант віддає перевагу яскравим візерункам, широким штанам і легким силуетам. Точно так само Андерсон Паак і Бруно Марс досліджували еру Soul Train 1970-х у своєму проєкті Silk Sonic. Неможливо забути й образ Лакіта Стенфілда на червоній доріжці премії "Оскар" цього року — актор з’явився у виготовленому на замовлення комбінезон Saint Laurent із широким поясом. У серпні зірка серіалу "Ейфорія" Джейкоб Елорді прийшов на шоу Jimmy Kimmel Live в сливовому костюмі Hugo Boss і розстебнутій смугастій сорочці із широкими вилогами — однією з найвідоміших відмітних ознак костюмів 70-х.

Гарри Стайлс в Нью-Йорке, 2019Гаррі Стайлс у Нью-Йорку, 2019
Джейкоб Элорди пришел на шоу Jimmy Kimmel LiveДжейкоб Елорді прийшов на шоу Jimmy Kimmel Live

Вплив моди сімдесятих стає дедалі помітнішим. На вересневій обкладинці журналу GQ музикант The Weeknd був одягнений у дусі епохи: двобортному костюмі, парі черевиків Celine на підборах і ретро-окулярах. Еван Мок з’явився на прем’єрі нової "Пліткарки" в костюмі Gucci з різними візерунками в стилі 1970-х. Чом би й ні — це епоха, у яку жили такі ікони стилю, як Роберт Редфорд, Пол Ньюман, Джек Ніколсон і Марвін Гей. Не кажучи вже про Джона Траволту в "Лихоманці суботнього вечора".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.