До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рвані джинси повертаються в чоловічий гардероб

Минулого місяця Тревіс Скотт виступив на фестивалі Rolling Loud Miami в незвичних джинсах, автор яких — креативний директор чоловічої лінії Louis Vuitton Вірджил Абло. Після цього виступу стало зрозуміло: про скіні можна забути раз і назавжди, а от рвані джинси знову опиняться в центрі уваги.

Трэвис Скотт выступает на фестивале Rolling Loud на Hard Rock Stadium 24 июля 2021 года в Майами-Гарденс, ФлоридаТревіс Скотт виступає на фестивалі Rolling Loud на Hard Rock Stadium 24 липня 2021 року в Маямі-Гарденс, Флорида

Пошарпані й рвані джинси стали популярним явищем у панк-русі 1970-х. Вів’єн Вествуд, яка була в авангарді субкультури проти моди, представила їх у своїх подіумних колекціях, тоді як Ramones та Іґґі Поп з’являлися в них на сцені й на обкладинках своїх альбомів. Після цього рваний денім підхопили дзвонарі ери гранджу наприкінці 1990-х — початку 2000-х, а Курт Кобейн як визначник епохи й зовсім рідко з’являвся в чомусь іншому, а не в подертих джинсах. У 2010-х пошарпаний денім відійшов на другий план. Навіть Каньє Вестові не вдалося повернути їх у моду знову приблизно у 2016 році.

Реклама
Бретман Рок в Нью-Йорке, 22 июля 2021Бретман Рок у Нью-Йорку, 22 липня 2021

Однак тепер ми прогнозуємо повернення рваних джинсових штанів. І для свого другого пришестя джинси, здається, набули максимально пошматованого вигляду, оскільки саме в таких моделях останнім часом можна було побачити вищезгаданого Скотта, інфлюенсера Бретмана Рока й Джастіна Бібера.

Celine Menswear осень-зима 2021/2022Celine Menswear осінь-зима 2021/2022

Ба більше, рвані джинси можна побачити в колекціях найбільших світових брендів. Peter Do запропонували джинси, які мають такий вигляд, ніби в них вчепився Росомаха. Тим часом для сезону весна-літо 2021 Celine представили джинси з прямими штанинами й великими прорізами до колін, а для сезону осінь-зима 2021/2022 креативний директор французького лейбла Еді Сліман підготував цілу колекцію з рваного деніму. Також у майбутньому осінньо-зимовому сезоні моделі, подібні до тих, які носив Кобейн 20 років тому, можна знайти в колекціях Vetements і Xander Zhou.

Як обіграти такі штани у своєму гардеробі? Найпростіший спосіб носити рваний денім — із заправленими й пошарпаними футболками, об’ємними кардиганами й поношеними Converse, як це робив праотець гранджу. Все так просто.

За матеріалами gq-magazine.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.