До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дивна й недооцінена колекція годинників Каньє Веста

У той час як Каньє Вест більше відомий своїм одягом, ніж аксесуарами, репер і дизайнер любить годинники більше, ніж може здатися — він читав про них майже на всіх альбомах до останнього релізу Jesus is King, з’являвся в них на червоній доріжці, у кліпах і просто на вулиці. У цьому матеріалі згадуємо деякі з найзнаковіших годинників, які Вест носив упродовж багатьох років.

Vacheron Constantin Overseas
Канье Уэст на 48-й ежегодной премии

Стиль Каньє в період сходу на гіп-гоп Олімп увійде в історію моди як один з найзнаковіших і найзагадковіших. Він маневрував від університетського препі до костюмів у стилі 1970-х, що миттєво зробило його популярною фігурою в моді. Вибір годинника Веста в той час відповідав тенденціям нульових — він віддавав перевагу таким брендам, як Vacheron, Cartier і Bulgari. Можливо, саме золотий Vacheron Constantin Overseas, надітий на його тріумфальний виступ на "Ґреммі" у 2009 році, привернув найбільшу увагу в цей період.

Реклама
G-Shock

Годинник G-Shock був незамінним аксесуаром у той час, коли в гіп-гопі домінували шик, японська вулична мода й елегантна класика. Популярність універсальної цифрової моделі Casio не пройшла повз Каньє, який так часто носив цей годинник упродовж 2000-х.

Rolex Day-Date

Найхвалькуватіша епоха Каньє Веста також відбилася на його виборі годинника в той час: репер придбав для своєї колекції принаймні один золотий Rolex Day-Date — годинник, що буде в центрі уваги в один з найгорезвісніших публічних моментів Веста під час церемонії MTV Movie Awards 2009. Звісно, ситуація з Тейлор була не з приємних, але майже напевне допомогла Rolexe стати одним з найпопулярніших годинникових брендів наступного десятиліття.

18K Apple Watch

Ви навряд чи побачите Каньє в годиннику Apple у 2021 році, але у 2015-му він розгледів модну цінність такого бажаного пристрою Apple, коли він уперше вийшов. Вест надів його для свого виступу в плей-офі Chicago Bulls у 2015 році. Звісно, годинник був покритий 18-каратним золотом.

Richard Mille

Каньє допоміг стати Richard Mille одним з найпопулярніших годинникових брендів у гіп-гопі. Цей годинник імпонував йому філософією дизайну, яку Вест і сам використовував під час розроблення бренду Yeezy. Вона проявляється в стриманішому, мудрішому, але не менш екстравагантному стилі.

Cartier Crash

Вест був шанувальником Cartier майже впродовж усієї кар’єри, покликаючись на легендарні вироби ювелірного Дому в найраніших альбомах. Але тільки у 2019 році він сам вибрав годинник Cartier — зокрема, Crash, дизайн якого був натхнений годинником Cartier, знайденим в уламках автомобільної аварії. Ми впевнені, що цей факт не вислизнув від уваги Каньє, який записав один зі своїх найзнаменитіших синглів Through the Wire, коли сам одужував після автомобільної аварії.

Ikepod Hemipode

Як не дивно, але шведську розробку Ikepod Hemipode часто згадують, зокрема й сам Вест, як його фаворита. Про любов до годинника з простим каучуковим ремінцем і мінімалістичним круглим циферблатом Каньє розповів ще 2019 року в інтерв’ю GQ. Репер також поділився, що він навіть звертався до дизайнерів Apple Джоні Айва і Марка Ньюсона із запитанням, чому Apple Watch не такі круглі.

Текст: Brad Nash

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.