До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яскраве худі — головна покупка цієї весни

За минуле століття худі стало базовим елементом гардероба й перетворилося з практичного на ультрамодний предмет одягу.

A$AP RockyA$AP Rocky
Джастин БиберДжастін Бібер

Перш ніж здобути визнання на світових подіумах худі було простою й непримітною річчю. У 1930-х компанія Champion, відома тоді як Knickerbocker Knitting Company, почала виробляти толстовки зі щільного матеріалу з капюшонами для захисту чоловіків, які працювали на морозильних складах у північній частині штату Нью-Йорк. Тоді призначення цього предмета одягу було суто практичним. Трохи згодом бренд почав випускати такі ж толстовки з капюшоном для спортивних шкільних команд по всій Америці. До 1970-х і 1980-х худі стало популярним серед контркультурних груп: від панк-рокерів до виконавців гіп-гопу та скейтерів. Уже в 1990 роках худі набуло негативної конотації — його почали вважати одягом, який носять здебільшого злочинці.

Реклама
Louis Vuitton Menswear весна-лето 2022Louis Vuitton Menswear весна-літо 2022

Сьогодні худі перетворилося на ультрамодний предмет одягу. Воно доступне в будь-якому кольорі, матеріалі, розмірі та принті. Хоча ще не так давно худі було досить складно знайти. У 1990-х — на початку 2000-х толстовки з капюшонами можна було придбати тільки в спортивних крамницях, і тоді вони мали геть не такий вигляд, як нині. З появою нормкору й дорогого вуличного одягу, худі, що були головним атрибутом цих категорій, здобули модний ринок.

Vetements весна-лето 2022Vetements весна-літо 2022

Оскільки толстовка з капюшоном стала основним елементом гардероба, великі бренди почали прислухатися до потреб і вподобань покупців. Люди тепер не бояться витрачати гроші на дизайнерський спортивний одяг, а поєднання спортивних речей з класичними штанами й піджаками — популярний тренд останніх років. Нині толстовку можна придбати за суму від 30 до 3000 доларів. Від повітропроникних зразків, орієнтованих на тренування і виготовлених з найкращих технічних тканин, до масивних, ультракомфортних моделей для прогулянок або походів до офісу — для кожного знайдеться свій варіант. Поки худі затишний, об’ємний і з довгими рукавами — ви зробили правильний вибір.

A-Cold-Wall весна-літо 2022

У сезоні весна-літо 2022 особливу увагу варто звернути на толстовки яскравих відтінків. Одні з найкращих варіантів худі цієї весни — дивіться у нашій добірці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.