До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кінозірки, які почали зніматися в серіалах

Стрімінгові сервіси і телеканали витрачають мільярди доларів на нові телешоу, хай то буде кримінальна драма, ремейк чи науково-фантастичний вестерн, і допомагають акторам вибрати змістовну роль, яких бракує в кіноіндустрії. Є десятки шоу, в яких наразі знімається голлівудська еліта, в тому числі, багато лауреатів премії "Оскар". У цьому матеріалі згадуємо деяких провідних акторів, які обрали телебачення.

Меріл Стріп
Мерил Стрип в сериале Меріл Стріп у серіалі "Велика маленька брехня"

Триразова володарка премії "Оскар" Меріл Стріп перейшла на телебачення у другому сезоні серіалу HBO "Велика маленька брехня" в ролі антагоністки Мері Луїзи Райт, свекрухи героїні Ніколь Кідман. Раніше вона знялася в мінісеріалі HBO "Ангели в Америці" в 2003 році, за який отримала премію "Еммі".

Реклама
Кілліан Мерфі
Киллиан Мерфи в сериале Кілліан Мерфі в серіалі "Гострі козирки"

Кілліан Мерфі знімається в кіно понад 20 років. Ми бачили його в таких блокбастерах, як "Бетмен: Початок" і "28 днів потому". Але все це було відсунуто на другий план після кримінального драматичного серіалу "Гострі козирки", де він грає безжального боса мафії Томмі Шелбі.

Джулія Робертс
Джулия Робертс в сериале Джулія Робертс у серіалі "Повернення додому"

Робертс почала свою акторську кар'єру, знімаючись у таких класичних творах, як "Сталеві магнолії" (1989) і "Красунька" (1990). Але з часом вона відійшла від ромкомів і згодом знялася в трилері Amazon "Повернення додому" (2018), де з'явилася в ролі соціальної працівниці Хайді Бергман.

Джуд Лоу
Джуд Лоу в сериале Джуд Лоу в серіалі "Молодий Папа"

Після кар'єри, збудованої на зйомках переважно у великих блокбастерах, Лоу переключився на телебачення в серіалі HBO "Молодий Папа" (2016). Він зіграв Папу римського і повторно з'явився в образі свого персонажа в "Новому Папі" (2020). Він також виконав головну роль у серіалі HBO "Третій день" (2019).

Вайнона Райдер
Вайнона Райдер в сериале Вайнона Райдер у серіалі "Дуже дивні справи"

Вайнона Райдер побудувала свою кар'єру, знявшись у культових класичних фільмах, як-то "Смертельний потяг", "Бітлджус" і "Перерване життя" (1999). Тепер ви можете знайти її на Netflix у ролі відчайдушної мами і борчині з монстрами, Джойс Байєрс, в серіалі "Дуже дивні справи".

Метью Макконахі
Мэттью Макконахи в сериале Метью Макконахі в серіалі "Справжній детектив"

Метью Макконахі отримав "Оскар" за найкращу чоловічу роль у стрічці 2014-го "Далласький клуб покупців", і в тому ж році він знявся в серіалі HBO "Справжній детектив" у ролі детектива Раста Коула.

Різ Візерспун
Риз Уизерспун в сериале Різ Візерспун у серіалі "Велика маленька брехня"

Різ Візерспун знялася у багатьох культових фільмах з часу її першої ролі в стрічці "Людина на Місяці" (1991). За роки своєї кар'єри вона лише зрідка з'являлася на телебаченні як запрошена актриса, до прикладу, в серіалі "Друзі". Але, заснувавши свою продюсерську компанію Hello Sunshine, Візерспун почала продюсувати і регулярно зніматися в популярних телешоу, як-от "Велика маленька брехня" HBO і "Ранкове шоу" Apple TV +. У неї також є шоу на Netflix TV, Shine On with Reese, де вона показує жінок, що досягли вражаючих успіхів у своїх галузях.

Ентоні Хопкінс
Энтони Хопкинс в сериале Э
Ентоні Хопкінс у серіалі "Світ Дикого Заходу"

Ентоні Хопкінс знімається в кіно і грає в театрі понад півстоліття. Він отримав "Оскар" за найкращу чоловічу роль у фільмі "Мовчання ягнят" в 1992 році. Упродовж багатьох років він грав у мінісеріалах, але "Світ Дикого Заходу" (2016-2018) став першим великим телешоу, де він з'явився в ролі доктора Роберта Форда.

Вуді Харрельсон
Вуди Харрельсон в сериале Вуді Харрельсон у серіалі "Справжній детектив"

Вуді Харрельсон склав компанію Метью Макконахі в першому сезоні серіалу "Справжній детектив". Наступні сезони хоча й не були такі чудові, але, як і раніше, виходили з гідним кастингом. Так, у серіалі також зіграли Колін Фаррелл, Вінс Воган і Рейчел Макадамс.

Лора Дьорн
Лора Дерн в сериале Лора Дьорн у серіалі "Велика маленька брехня"

Лора Дьорн грає з юності, і здебільшого завжди вибирала ролі в кіно. Тепер її набагато частіше можна побачити на маленькому екрані. Вона виконала роль Ренати у "Великій маленькій брехні", а також зіграла Дайан Еванс у серіалі "Твін Пікс" і Сю Мерфі в мультсеріалі Netflix "С означає сім'я".

Джон Траволта
Джон Траволта в сериале Джон Траволта у серіалі "Народ проти О. Джей Сімпсона"

Джон Траволта, можливо, і починав кар'єру в ситкомі "Ласкаво просимо назад, Коттер", але статус великої кінозірки за останні 40 років здобув завдяки великим кінофільмам. Він повернувся на телебачення, щоб зіграти Роберта Шапіро в серіалі "Народ проти О. Джей Сімпсона".

Ніколь Кідман
Николь Кидман в сериале Ніколь Кідман у серіалі "Велика маленька брехня"

Ніколь Кідман зіграла деякі зі своїх ранніх ролей в телевізійних мінісеріалах в Австралії. Але в Америці вона переважно відома як велика кінозірка. Вона перейшла на телебачення в серіалі HBO "Вершина озера", а згодом знялася в серіалі HBO "Велика маленька брехня".

Біллі Боб Торнтон
Билли Боб Торнтон в сериале Біллі Боб Торнтон у серіалі "Фарго"

Хоча Біллі Боб Торнтон, можливо, почав зніматися в ситкомах багато місяців тому, всі знають його як кінозірку. Але після ролі в одному сезоні "Фарго" у Біллі Боба з'явилося власне шоу "Голіаф".

Кевін Спейсі
Кевин Спейси в сериале Кевін Спейсі в серіалі "Картковий будиночок"

Кевін Спейсі був провідним актором у "Картковому будиночку" упродовж перших п'яти сезонів, і він був одним з найбільш грізних персонажів на телебаченні. Попри те, що після його відходу шоу занепало, він мав інші чудові виступи: серіал став проривним для багатьох акторів, які зараз відомі в Голлівуді, в тому числі, для Кейт Марі і Махершала Алі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.