До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих ролей Кілліана Мерфі

Кілліан Мерфі — один з найкращих ірландських акторів, що прославилися в Голлівуді, і, хоч як парадоксально, один з найбільш недооцінених. Відомий переважно завдяки ролі Томаса Шелбі в серіалі "Гострі картузи", за свою кар’єру він зіграв у знакових фільмах XXI століття. Талант і ефектна зовнішність, особливо променисті блакитні очі, привернули увагу відомих режисерів, серед яких Крістофер Нолан і Денні Бойл. Найкращі фільми Мерфі згадуємо в цьому матеріалі.

Джим у фільмі "28 днів по тому", 2002

Киллиан Мерфи в фильме Кілліан Мерфі у фільмі "28 днів по тому", 2002

Постапокаліптичний фільм страхіть Денні Бойла розповідає про розпад суспільства після випадкового спалаху інфекційного вірусу й фокусується на боротьбі тих чотирьох, що вижили. Їхня мета — впоратися з руйнуванням життя, яке вони колись знали, уникаючи заражених вірусом. Перша велика роль Кілліана Мерфі.

Реклама

Патрік (Патриція) "Кіттен" Брейден у фільмі "Сніданок на Плутоні", 2005

Киллиан Мерфи в фильме Кілліан Мерфі у фільмі "Сніданок на Плутоні", 2005

Цей комедійно-драматичний фільм Ніла Джордана заснований на однойменному романі Патріка Маккейба. У ньому Кілліан Мерфі з’являється в ролі трансгендера "Кіттен", який розповідає немовляті подруги складну історію свого життя.

Доктор Джонатан Крейн / Опудало у фільмі "Бетмен: Початок", 2005

Крістіан Бейл і Кілліан Мерфі у фільмі
Крістіан Бейл і Кілліан Мерфі у фільмі "Бетмен: Початок", 2005

Фільм "Бетмен: Початок" — вихідна точка довгорічної співпраці Мерфі з Крістофером Ноланом. Багато хто вважає, що саме роль доктора ДжонатанаКрейна / Опудала стала проривом у кар’єрі актора. Сама стрічка також стала величезним сюрпризом — на відміну від попередніх картин про супергероя, вона вийшла справжнім бойовиком, а не дитячим фільмом.

Демієн О’Донован у фільмі "Вітер, що гойдає верес", 2006

Киллиан Мерфи и Патрик Делейни в фильме Кілліан Мерфі й Патрік Делейні у фільмі "Вітер, що гойдає верес", 2006

Володар Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю, цей фільм КенаЛоуча про ірландську війну за незалежність — шедевр. У центрі сюжету брати О'Доновани — Демієн (Мерфі) і Тедді (Патрік Делейні). Демієн вирішує стати лікарем, щоб приєднатися до свого брата в Ірландській республіканській армії в її спробах змусити британську армію піти з Ірландії.

Роберт Майкл Фішер у фільмі "Початок", 2010

Киллиан Мерфи в фильме Кілліан Мерфі у фільмі "Початок", 2010

У Крістофера Нолана є свої улюбленці. Серед них — Кілліан Мерфі, який, мабуть, поступається тільки Майклу Кейну за кількістю ролей у стрічках режисера. Нолан любить давати Мерфі ролі лиходіїв, але в картині "Початок" у Кілліана більш нюансована роль, ніж у більшості. Замість відвертого антагоніста він зіграв посередника, через якого можна дістатися до справжнього поганого хлопця. Сюжет фільму оповідає про шпигунів, які прагнуть вселити у свідомість людей певні ідеї, використовуючи сни.

Дж. Роберт Оппенгеймер у фільмі "Оппенгеймер", 2023

Кілліан Мерфі у фільмі "Оппенгеймер", 2023
Кілліан Мерфі у фільмі "Оппенгеймер", 2023

Це неймовірно напружений і ретельно деталізований портрет фізика-теоретика Дж. Роберта Оппенгеймера (Кілліан Мерфі), творця атомної бомби, знятий Крістофером Ноланом. У розпал Другої світової війни, коли майбутнє людства висить на волосині, він повинен вирішити, чи варто ризикувати, щоб покласти край конфлікту, тоді як група союзників і супротивників, яких грають Емілі Блант, Флоренс П’ю, Метт Деймон, Рамі Малек, Кеннет Брана та Гарі Олдман — сумніваються у його "світлих" мотивах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.