До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 речі, які ви не знали про фільм "Красуня"

23 березня 1990 року на великі екрани вийшов фільм "Красуня". Цю непересічну історію кохання мрійливої повії та багатого бізнесмена широко розкритикували після її випуску, але стрічка змогла зачарувати ціле покоління й зробила Джулію Робертс новою голлівудською сенсацією. Через три десятиліття після виходу фільму vogue.ua розповідає три цікаві факти про це культове кіно.

Джулия Робертс в фильме Джулія Робертс у фільмі "Красуня", 1990

Романтичний сюжет

Спочатку фільм було задумано як драму. Відповідно до першого сценарію під назвою "3000" (сума, яку Едвард запропонував Вівіан, щоб та провела з ним тиждень), юна повія вживає наркотики й вмирає від передозування, після чого Едвард боягузливо тікає, кинувши їй в обличчя купюри й залишивши на тротуарі, де вони вперше зустрілися. Але коли на чолі проєкту стали Disney Studios, історія набула зовсім іншого звучання й перетворилася на романтичну комедію, яку ми всі знаємо, з лицарським щасливим кінцем.

Реклама
Ричард Гир и Джулия Робертс в фильме Річард Гір і Джулія Робертс у фільмі "Красуня", 1990

Тривалий кастинг

Багато акторів відмовилося грати у фільмі, оскільки режисером був Гаррі Маршалл, який на той час ще не створив жодного гітового фільму. Аль Пачіно не схотів грати Едварда, а Мішель Пфайффер, Валерія Голіно, Деріл Ганна і Мег Раян — втілювати Вівіан. Тож молода й ще не дуже відома Джулія Робертс отримала свою роль після тривалого огляду-відбору.

Джулия Робертс в фильме Джулія Робертс у фільмі "Красуня", 1990

Прекрасна дружба

Та мить, коли Джулія Робертс узула шкіряні ботфорти Вівіан Ворд, ознаменувала собою не тільки народження світової суперзірки, але й початок дружби на все життя з її екранним партнером Річардом Гіром, який грав роль багатого бізнесмена Едварда. Актори порозумілися настільки, що часто жартували одне над одним. Наприклад, сцена, у якій Едвард закриває червону коробку намиста на пальцях Вівіан, не була передбачена в сценарії, її пустотливо вигадав Річард Гір, тому сміх Робертс був щирим і спонтанним. Творчий дует Гіра і Робертс іще раз потішив глядачів у стрічці "Наречена-втікачка" 1999 року.

Ричард Гир и Джулия Робертс в фильме Річард Гір і Джулія Робертс у фільмі "Красуня", 1990

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.