До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Раптово телебачення заполонила чоловіча нагота

Ми живемо в золоту добу телебачення — час, коли чоловіки повністю оголюються на екрані і їхні пеніси з’являються в прайм-тайм-шоу.

Кадр из сериала Кадр із серіалу "І просто так..."

Почнемо з короткого підрахунку. Під час прем’єри нового сезону серіалу "Ейфорія" глядачі могли побачити кілька членів: у підлітка, роздягненого догола на кухні наркоторгівця; тусівника, що пішов до вітру; під час акту насилля із застосуванням вогнепальної зброї; і в чоловічій роздягальні спортивної команди. Тим часом в одному з епізодів шоу "І просто так"... глядачів засліпив неприкритий пеніс Гаррі Голденблата, чоловіка Шарлотти.

Реклама
Кадр из сериала Кадр із серіалу "Ейфорія"

Пеніси на телебаченні раніше були рідкістю, але не сьогодні. Попри те, що статеві органи дедалі частіше демонструються в усій красі у фільмах і серіалах, суспільству все ще важко дивитися на повністю оголеного чоловіка на екрані без подивування чи посмішки. Кожне з таких "камео" не дуже цікаве чи надзвичайне з погляду науки або анатомії. Але щоразу поява члена на екрані впадає в очі та здається чимось дуже незвичайним.

Кадр из сериала Кадр із серіалу "Ейфорія"

Так у чому ж причина телевізійної чоловічої наготи? Шоуранери просто хочуть шокувати глядачів чи намагаються позбутися застарілих табу? Однозначно відповісти складно, але, здається, в тому, що ми бачимо всі ці пеніси на екрані, є щось важливе. Ці проблиски чоловічої наготи призначені для того, щоб збалансувати багаторічну об’єктивацію жіночого тіла через призму чоловічого погляду. Можливо, ми стаємо свідками встановлення рівноправ’я між статями в кіно. Чесно кажучи, у міру того, як повністю оголена чоловіча натура наближається до гендерного паритету, важко не відчути певну втіху і справедливість.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.