До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому жінки за 40 так люблять Гаррі Стайлза?

1 лютого британському співакові і композиторові Гаррі Стайлзу виповнюється 30 років. Він вирізняється неабияким талантом, пластичністю і чуттям стилю. А також неймовірною здатністю закохувати в себе і юних дівчат, і зрілих жінок.

Гаррі СтайлсГаррі Стайлз

Реклама

Я тут, у золотих штанах з блискітками, з трьома спорідненими душами, яким 40 з хвостиком, у казино в Коннектикуті, щоб кричати, танцювати й, мабуть, проливати сльози чистого екстазу на концерті Гаррі Стайлза. Не зважайте на наших чоловіків, денну роботу та вісьмох дітей на всіх.

"Я ніколи не їздила й ніколи не поїду на концерт для супроводу дітей", — заявляє 43-річна Ліберті. Вона — дорога учасниця моєї четвірки, яка обожнює Стайлза, — вирушила на концерт виконавця в Madison Square Garden у Нью-Йорку в межах його туру Love on Tour. "Я тут лише для власної егоїстичної насолоди й для того, щоб скласти компанію моїм 40-річним подругам", — додає вона.

Багато прихильників Гаррі Стайлза — приблизно одного віку з 30-річною суперзіркою. Ця аудиторія з’явилася здебільшого з часів його перебування в гурті One Direction. Однак є ще одна, старша частина фанатів, деякі з них давно стежать за музикантом (як-от моя 65-річна мати, що стала його прихильницею ще за часів бойзбенду) та інші, як-от я, для кого Стайлз видався привабливим артистом порівняно недавно. Для жінок, яким за 40, Стайлз — це не просто попзірка, ікона стилю чи нетоксичний чоловік, який щиро проповідує доброту: він — досвід, пустотливе хобі, можливість доторкнутися до диких і хтивих частин себе, які можуть забутися з віком через відповідальність і постійну турботу про когось.

"У 20 років я проживала найкращі часи свого життя, і він повертає мене туди", — зізнається мені ще одна фанатка Гаррі, 44-річна Мішель. Спершу її спокусила пісня Watermelon Sugar, вона ще не знала, хто її виконує, але підспівувала їй, коли возила своїх двох дітей передмістям Лонг-Айленду. Невдовзі вона почала писати друзям про ковбойське вбрання Стайлза зі стразами; пересилати трейлер його фільму "Не хвилюйся, серденько"; і планувати, які штани вона вдягне на майбутнє шоу співака в Madison Square Garden.

Для нас Гаррі Стайлз — це наповнений неймовірною енергією кухоль, втеча від банальності повсякденного життя середнього віку. "Я думаю, що завжди прагнутиму до тих емоцій, які я отримала, коли нарешті вперше побачила його наживо", — каже Ліберті. Мені й самій нечасто випадає нагода посипати себе глітером чи вдягнути комбінезон з блискітками, який я вибрала для шоу Стайлза. Він надає нам того химерного простору для самовираження — простору, якого я прагнула впродовж років ізоляції, спричиненої пандемією.

64-річна Рокі Катауделла, яка називає себе суперфанаткою Стайлза, говорить, що шоу співака "не вимагають від прихильників нічого, окрім того, щоб бути самими собою". "Хоч які ваші обов’язки, на дві години ви все це відкинете, — каже вона. — Він змушує нас знову почуватися підлітками".

Стіві Нікс і Гаррі Стайлс під час виступу на CoachellaСтіві Нікс і Гаррі Стайлз під час виступу на Coachella

Привабливість музиканта, яку часто називають симбіозом сексуальності Міка Джаггера та екстраординарності Девіда Бові, була добре задокументована. Але саме його прихильність до жінок — те, що не може пройти повз увагу леді середнього віку. Катауделла вказує на близькі стосунки Стайлза з його мамою Енн Твіст і сестрою Джеммою; його, здавалося б, космічний зв’язок між поколіннями зі Стіві Нікс. Під час свого першого хедлайнерського виступу на Coachella Стайлз запросив на сцену 57-річну Шанаю Твен, жінку, чию музику він слухав у дитинстві, й заспівав з нею дуетом Man! I Feel Like a Woman! — гіт співачки.

"Дізнавшись, що Watermelon Sugar — пісня про оральний секс, я була приємно здивована. Він щиро любить жінок, — каже мені Кеті, новоспечена 42-річна прихильниця Стайлза. — Він так тримається за жінок — абсолютно як Елвіс".

"З такими синглами, як What Makes You Beautiful, One Direction, вшановували дівчат і жінок, — каже Кейтлін Тіффані, авторка книжки Everything I Need I Get From You: How Fangirls Created the Internet as We Know It. — Як сольний виконавець із піснями на кшталт She, Woman, Adore You і Boyfriends, а також коментарями про те, що фанатки є рушійною силою його популярності, він зробив звеличення жінок провідним мотивом у власній сольній кар’єрі", — додає вона.

Гаррі СтайлсГаррі Стайлз

Крім того, Гаррі Стайлз не раз мав стосунки зі старшими від себе жінками, включно зі своєю нинішньою дівчиною, Олівією Вайлд — 39-річною матір’ю двох дітей. "Це чудово, що 30-річний хлопець усе ще може дивитися на жінку, якій близько 40, і думати, що вона приваблива", — каже Катауделла.

Під час нещодавньої розмови з групою подруг-мам, яким за 40, Ліберті виявила, що майже всі вони одержимі, як і вона Стайлзом, кимось із зірок, як-от Нік Кейв чи Machine Gun Kelly. "Звісно, це форма ескапізму, — каже Ліберті, — але вона також може вивести вас із найтемнішої діри, коли ви найбільше цього потребуєте".

Текст: Michelle Ruiz
За матеріалом vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.