До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Коли Гаррі Стайлз зустрів Девіда Гокні: ексклюзивний погляд на новий портрет

У чому секрет чудового портрета? У 86 років Девід Гокні має кілька порад. За своє довге життя він зрозумів, що завжди потрібно починати з обличчя. "Спочатку я починаю з голови, — говорить він. — Звідти я розміщую все інше".

Девід Гокні та Гаррі Стайлз
Девід Гокні та Гаррі Стайлз

Реклама

Таким був його підхід, коли наприкінці травня 2022 року Гаррі Стайлз приїхав до його студії в Нормандії та сів на стілець із тростини, готовий стати останнім об’єктом для шановного художника. Протягом двох днів Гокні працював над тим, щоб відобразити точні відтінки червоного та жовтого в смугастому кардигані Стайлза, індиго на його джинсах, нитку перлів на його шиї — не кажучи вже про впізнавану скуйовджену шевелюру однієї з найбільших попзірок світу. Однак для художника метою було вловити сутність людини перед ним. "Тоді я ще не знав про те, що він знаменитість, — каже Гокні, знизуючи плечима. — Він був просто ще однією людиною, яка прийшла до мене в студію".

Гокні та Стайлз миттєво зав'язала стосунки, ймовірно, через те, що Стайлз давно став прихильником художника. Для свого знімання для обкладинки Vogue у США у 2020 році Стайлз одягнув одяг Bode, на якому зображено ілюстрацію Гокні. "Девід Гокні протягом десятиліть заново винаходив наш погляд на світ, — каже Стайлз. — Це неймовірний привілей бути намальованим ним".

З портрета Гаррі Стайлза розпочнеться друга виставка Девіда Гокні в Національній портретній галереї "Малювання з життя", яка вперше відкрилася в лютому 2020 року, але була закрита тижнями пізніше через пандемію. З додаванням нової кімнати з фотографіями, що демонструють творчі пориви Гокні під час карантину, експозиція відкриється 2 листопада — через кілька місяців після реконструкції всього музею — з портретом Стайлза як перлиною.

Портрет Стайлза висітиме поруч із портретами письменника Грегорі Еванса, друкаря Гокні Моріса Пейна, мера його місцевого міста Дозуле, його садівника та навіть його майстра з педикюру, або, за словами Гокні, "денді, який стриже мені нігті на ногах". Одним з останніх героїв його портретів був видатний музичний продюсер Клайв Девіс, який запропонував художнику запросити Стайлза. "Клайв розповів мені про новий альбом Гаррі, і мій асистент надіслав Гаррі листа й запитав його, чи не хоче він прийти до мене в студію та позувати для портрета, — згадує Гокні. — Він одразу відповів і погодився. Відтоді я знаю, що Гаррі — знаменитість: я бачив усі його музичні кліпи".

За матеріалом vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.