До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Адам Драйвер — новий секс-символ Голлівуду

Схоже, часи, коли Бред Пітт і Леонардо ді Капріо вважалися найсексуальнішими чоловіками планети, канули в лету. Нова гвардія американських акторів повністю змінила ситуацію. Тімоті Шаламе, молодий актор зі стрункою статурою й алебастровою шкірою, затьмарив білявого й м’язистого каліфорнійського актора Армі Гаммера в "Клич мене своїм ім’ям", а Адам Драйвер, якого найчастіше можна зустріти в найнеординарніших інді-фільмах, і зовсім став секс-символом Голлівуду.

Адам ДрайверАдам Драйвер

Можливо, саме його прискіпливий вибір ролей дозволив йому в одну мить стати улюбленцем кіноіндустрії. Тільки за останні кілька років він знявся в таких великих проєктах, як "Шлюбна історія", "Дім Ґуччі" та "Аннетт", підкоривши в цьому році Канни, де він легко ще вище піднісся в очах громадськості. Що саме в Адамі Драйвері змушує всіх так сильно його любити? І як йому вдалося змінити концепцію поняття "секс-символ"?

Реклама
"Один з кращих, якщо не найкращий актор свого покоління", — Мартін Скорсезе

Насправді ніщо не вказувало на те, що Адам Драйвер стане актором, а перспективним актором свого покоління й поготів. Він народився в баптистській сім’ї і з раннього віку був занурений у релігійні традиції та вірування. У віці 18 років, після 11 вересня, Адам став до лав збройних сил Америки та служив у Корпусі морської піхоти США. Здавалося, його доля визначена. Два роки по тому Адама списали з бази морської піхоти "Кемп-Пендлтон" за медичними показаннями, за три місяці до його від’їзду з місією в Ірак. Саме тоді життя Адама Драйвера набуло нового повороту.

Адам Драйвер и Леди Гага в фильме Адам Драйвер і Леді Ґаґа у фільмі "Дім Ґуччі"

З 2005 по 2009 рік Адам навчався акторської майстерності в Джульярдській школі в Нью-Йорку. Амбітний і працьовитий студент, він спершу постійно відвідував кастинги, а згодом уперше з’явився в кількох поліційних серіалах, як-от "Незвичайний детектив" і "Закон і порядок: Спеціальний корпус", але до його справжнього успіху спричинився серіал "Дівчата". Пройти шлях від ролі у звичайному американському серіалі до червоної доріжки Каннського кінофестивалю, "Золотого глобуса" та інших церемоній нагородження за такий короткий період — це феноменально.

Хто такий секс-символ?

Якщо заглибитися в тему, то стає ясно: поняття секс-символу підживлюється Голлівудом через ідеал досконалості, зокрема й бездоганний зовнішній вигляд. У 1950-х Джеймс Дін був яскравим, бунтівним і відомим актором, якого молодь обожнювала як символ Америки п’ятдесятих. Точно так само, як Марлон Брандо, який у 1960-х створив на десятиліття свій знаменитий бренд і стиль, і Бред Пітт (як же його не згадати), вічний світловолосий плейбой із чарівним шармом.

З іншого боку, Адам Драйвер — на перший погляд — не архетип секс-символу. І водночас, здається, він проходить по всіх пунктах. Так, не всі в один голос можуть назвати його "красенем". Однак його вишукана гра, глибина, яку він привносить у своїх персонажів, не можуть залишити байдужими. Він — сучасний чоловік, у якого є щось більше, ніж просто привабливе спортивне тіло. Маючи виняткову фізичну красу й магнетичну ауру, він пропонує нове бачення самої концепції мужності.

Адам Драйвер — новий архетип

Дехто заперечить, що йому бракує ролей для досягнення статусу секс-символу. Проте впродовж усієї кар’єри йому вдавалося полонити найвидатніших режисерів: Стівена Содерберга ("Удача Логана"), братів Коенів ("Всередині Люїна Дейвіса"), Джима Джармуша ("Патерсон"), Ноя Баумбаха ("Поки ми молоді"), Спайка Лі ("Чорний куклукскланівець") і Мартіна Скорсезе ("Мовчання"). Останній навіть назвав Драйвера "одним з кращих, якщо не найкращим актором свого покоління".

Адам Драйвер ставить під сумнів не тільки саму ідею й образ секс-символу, а й нашу інтерпретацію його фізичної досконалості та бездоганної поведінки. У "Дівчатах" він грав у сексуальних сценах з іншою зіркою серіалу, Ліною Данем. Для декого ці епізоди стали вельми приголомшливим видовищем.

Амбасадор

У липні 2021 року Адам Драйвер став обличчям нового аромату Burberry, під назвою Hero. У кампанії його статура повністю відрізняється від того, що було в "Дівчатах" або навіть у фільмах "Зоряні війни" Дж. Дж. Абрамса. Він з’являється в кампейні топлес і демонструє (на нашу втіху) свій сталевий прес, бігаючи пляжем, перш ніж перетворитися на містичну й міфічну істоту — кентавра!

Адам Драйвер в рекламной кампании Burberry HeroАдам Драйвер у рекламній кампанії Burberry Hero

Одне можна сказати напевно, ця роль Адама Драйвера підірвала Інтернет. Користувачі соціальних мереж у Twitter й Instagram тільки й говорять про кампанію, створюючи веселі меми. Як то кажуть, наслідування — найщиріша форма лестощів. Хоч би що там було, це тільки збільшує коло щирих прихильників актора.

Кидаючи виклик поняттю секс-символу, Адам Драйвер робить свій внесок у зміну його сенсу, нівелюючи затерті стереотипи про мужність. І це добре. Подобається комусь це чи ні, але, поза сумнівом, Адам залишається одним з кращих — і найпривабливіших — акторів свого покоління.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.