До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усе, що відомо про фільм "Дім Гуччі"

Режисер Рідлі Скотт працює над ефектною драмою "Дім Гуччі" — історією про те, як італійська світська левиця Патриція Реджані в 1995 році замовила вбивство свого колишнього чоловіка, онука засновника Gucci Мауріціо Гуччі. У ролі Патриції — неймовірна Леді Ґаґа, яка тріумфально повертається в кіно після стрічки "Зірка народилася".

Адам Драйвер і Леді Гага у фільмі "Дім Гуччі"

Реклама
Сюжет

Для того, щоб розповісти про сюжет, слід навести невелику передісторію. У 1972 році італійська світська левиця Патриція Реджані вийшла заміж за Мауріціо Гуччі — 20-річного онука засновника Gucci Гуччіо Гуччі. Упродовж наступних 15 років у пари народилися дві доньки: вони виграли гучну битву за контроль над брендом Gucci, і стали невід'ємною частиною італійських таблоїдів, які публікували нескінченний потік світлин Реджані в темних сонцезахисних окулярах і яскравих прикрасах, схожої на Елізабет Тейлор. Леді Гуччі, як її охрестили в пресі, прославилася своєю екстравагантністю: вона любили ходити між приватними карибськими островами на своїй 200-футовій яхті Creole, або втікати у свій пентхаус в Олімпійській вежі Манхеттена щоразу, коли так хотіла. Відомо, що вона могла витратити близько 10 тисяч доларів на місяць лише на орхідеї. Мабуть, найвідоміша її цитата: "Краще, я плакатиму в Rolls-Royce, ніж буду щасливою на велосипеді".

Мауріціо Гуччі і Патриція Реджані

Потім, в середині 80-х, Мауріціо поїхав у коротке відрядження до Флоренції — тоді Реджані дізналася, що він назавжди полишив сім'ю заради своєї молодшої коханої. Далі була ще одна зрада. Через кілька років після розпаду пари Мауріціо продав бренд Gucci бахрейнській фірмі Investcorp — через його власні невдачі в управлінні компанії. "Я все ще відчуваю себе в Gucci — фактично, найбільш автентичною Gucci з усіх", — сказала Реджані в інтерв'ю в 2014 році, щоб пояснити, як тісно пов'язана з Домом.

27 березня 1995 року кілер застрелив 46-річного Мауріціо у вестибюлі його офісу неподалік модного кварталу Мілана. Для розслідування його вбивства знадобляться роки. Зроштою Чорна вдова — як її назвали в пресі — отримала 26-річний тюремний термін за свою роль у вбивстві (хоча вона продовжує наполягати на своїй невинуватості). Зараз Патриція живе в Мілані, отримує щорічний грант від маєтку Мауріціо, і час від часу її можна побачити у престижних бутіках міста зі своїм коханим папугою Бо на плечі.

Актори

У фільмі "Дім Гуччі" Леді Ґаґа зіграє Леді Гуччі — хоча були чутки, що ця роль може дістатися Анджеліні Джолі. Адам Драйвер зіграє злощасного Мауріціо, а Джаред Лето, Аль Пачіно та Джеремі Айронс з'являться в ролі Паоло, Альдо і Родольфо Гуччі відповідно. Сальма Хайєк з'явиться в ролі Піни Авріемми, подруги і ясновидиці Патриції.

Костюми

"Дім Гуччі" — тріумф італійської моди і данина 80-90-х рокам, коли люди вміли бути ефектними. Серед найяскравіших образів Ґаґи в ролі Патриції у фільмі — її образ для катання на лижах. На одному з фото Ґаґа і Драйвер відображені на засніжених горах Грессоне-Сен-Жан в Італії. Пара позує в знакових образах apres-ski 1980-х років. На Ґазі була чорна водолазка, спортивні штани, ефектний пояс і велика кількість перлинних і золотих прикрас, а на голові красувалася ідеальна біла хутряна шапка.

Адам Драйвер і Леди Гага у фільмі "Дім Гуччі"

За стиль "чорної вдови" відповідала художниця з костюмів Джанта Йейтс. У фільмі Ґаґу можна побачити в елегантній сукні в гороховий принт Max Mara, картатому тренчі Burberry і шовковій хустці Gucci, облягаючих чорних сукнях, хутряних пальтах і ефектних шубах, а також з великою кількістю всіляких великих прикрас.

Адам Драйвер і леді Гага у фільмі "Дім Гуччі"
Трейлер

У трейлері "Дому Гуччі" є все, на що ми могли сподіватися, і навіть більше: зокрема, декадентські надмірності вісімдесятих і воістину сенсаційний гардероб Патриції Реджані. Також слід звернути увагу на сюрреалістичне перетворення Джареда Лето на Паоло Гуччі завдяки спорту і протезуванню обличчя. "В ім'я батька, і сина, і Будинку Гуччі" — каже Леді Ґаґа в трейлері, і ми розуміємо, що у фільмі розгорнеться неабияка драма.

Зйомки почалися в 2021 році, а світова прем'єра фільму відбудеться вже 26 листопада. А поки що можна прочитати книгу Сари Гей Форден "Дім Гуччі: сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру і жадібності", яка надихнула сценариста Роберто Бентівенья на створення фільму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.