До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих фільмів Кевіна Костнера

Кар’єра Кевіна Костнера, який святкує сьогодні 69-ліття, впродовж багатьох років розвивалася захопливою траєкторією й бачила злети і падіння. Він брав участь у деяких найбільших кінокатастрофах в історії, але також причетний і до деяких найзнаменитіших фільмів 1980-х і 1990-х років. Костнер починав як актор другого плану у великих фільмах, перш ніж заявив про себе талантом і став одним з найпопулярніших акторів Голлівуду. І хоч два "Оскари" він здобув завдяки дебютній режисерській роботі над фільмом "Той, що танцює з вовками", саме акторська робота зробила його знаною й відомою сьогодні зіркою.

"Сільверадо", 1985

Кевин Костенр в фильме Кевін Костнер у фільмі "Сільверадо", 1985

Це був фільм, завдяки якому американська аудиторія по-справжньому закохалася в Костнера — виконавця ролі Джейка, одного із чотирьох ковбоїв, що борються зі злим шерифом і рятують невелике містечко. Вестерн Лоуренса Кездана сприймається як старий класичний фільм і полонить щирістю свого підходу. А Костнер такий природний, що справді здається, ніби кінозірка народжується прямо у вас на очах.

Реклама

"Немає виходу", 1987

Кевин Костенр в фильме Кевін Костнер у фільмі "Немає виходу", 1987

Серед фільмів, які зробили Костнера зіркою, "Немає виходу", мабуть, найменш відомий сьогодні. Цей заворожливий трилер розповідає про лейтенанта ВМФ (Костнер), кохану якого (Шон Янг) вбиває міністр оборони (Джин Гекман), і про все, що випливає із цього. Костнер — ідеальний виконавець головної ролі: вродливий, трохи загадковий, який прихиляє до себе. Таких фільмів дійсно має бути більше.

"Даргемський бик", 1988

Кевин Костенр в фильме Кевін Костнер у фільмі "Даргемський бик", 1988

Показово, що Костнер отримав цю роль тільки тому, що добре грав у бейсбол. Але саме впевненість та інтелект, з яким він підходить до роботи, зробили цей фільм таким пам’ятним. Він і його партнерка по знімальному майданчику Сьюзан Сарандон надають бейсболу найсексуальнішого вигляду, ніж будь-коли. Критики назвали гру Костнера у фільмі однією з найкращих у його кар’єрі, оскільки акторові вдалося продемонструвати свої комедійні навички, а також неймовірну харизму.

"Поле його мрії", 1989

Кевин Костенр в фильме Кевін Костнер у фільмі "Поле його мрії", 1989

Спортивна драма "Поле його мрії" належить до найзворушливіших фільмів усіх часів. У ньому Костнер грає людину, яка, почувши голоси, вирішує збудувати на своєму кукурудзяному полі бейсбольний майданчик. Цей фільм люблять з багатьох причин, але сильний зв’язок публіки з Костнером відіграє ключову роль у його привабливості. Як добросердий, розсудливий сім’янин, який має перестати гніватися на покійного батька, Костнер уособлює дух блудного сина багатьох американських чоловіків, які цураються своїх батьків тільки для того, щоб примиритися з ними згодом.

"Джон Ф. Кеннеді. Вистріли в Далласі", 1991

Кевин Костенр в фильме Кевін Костнер у фільмі "Джон Ф. Кеннеді. Вистріли в Далласі", 1991

"Джон Ф. Кеннеді. Постріли в Далласі" Олівера Стоуна розповідає історію окружного прокурора Нового Орлеана Джима Гаррісона (Костнер), який розбирається в сумнозвісному вбивстві й з’ясовує, що уряд не розповів громадськості всієї історії. Як і більша частина робіт Стоуна, фільм викликав багато суперечок, зокрема, йому закидали фактологічну неточність. Однак критики загалом погодилися з тим, що Стоун створив складний, напружений і захопливий трилер, у якому порушено цікаві питання.

"Той, що танцює з вовками", 1990

Кевин Костенр в фильме Кевін Костнер у фільмі "Той, що танцює з вовками", 1990

У цій недосконалій, але все ж емоційній драмі Костнер дуже добре зіграв роль Джона Данбара, розчарованого солдата Громадянської війни, який переродився після зустрічі з представниками племені Сіу. Як і сам фільм, Костнер іноді до болю серйозний і додає певної шляхетності, якої потребує роль.

"Приховані фігури", 2016

Кевин Костенр в фильме Кевін Костнер у фільмі "Приховані фігури", 2016

"Приховані фігури" — одна з тих неймовірних реальних історій, які дивом зберігалися в таємниці багато років. Це історія афроамериканських жінок-математиків, які відіграли важливу роль у перші роки космічної програми НАСА. Костнер грає жорсткого, але прихильного боса. Фільм — чарівна, зворушлива й приємна історія, у якій славлять людей, що так і не дістали заслуженого визнання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.