До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Едрієном Броуді

Едрієн Броуді вписав своє ім’я в історію кінематографа як наймолодший актор, що отримав премію "Оскар" за найкращу чоловічу роль, і як єдиний американець, який здобув французьку премію "Сезар" у цій категорії. Що робить Броуді таким неймовірним актором, так це чесність і відданість, з якою він зображує своїх персонажів на екрані. Від незалежних фільмів до блокбастерів, від жертви до лиходія — за свою кар’єру Броуді зіграв безліч різноманітних ролей в десятках проєктів. У цьому матеріалі згадуємо найкращі роботи сьогоднішнього іменинника.

"Піаніст", 2002

Реклама

Заснований на спогадах Владислава Шпільмана, який пережив Голокост. Фільм зображує становище польських євреїв, коли нацисти вдерлися в країну. Історії Голокосту завжди моторошні, і "Піаніст" — один з тих фільмів, яким вдалося передати атмосферу тих трагічних подій. Броуді в ролі Шпільмана має правдоподібний вигляд, чесний і самовідданий. Безсумнівно, це найкраща робота актора. Підтвердження тому — премія "Оскар" за найкращу чоловічу роль.

"Піджак", 2005

Війна, амнезія, психічне здоров’я, психологічні експерименти, подорожі в часі та романтика роблять "Піджак" досить незвичайним фільмом. Щоб зіграти роль Джека Старкса, Броуді піддав себе фізичним випробуванням: від втрати ваги до перебування в ящику впродовж тривалих проміжків часу. Компанію акторові в стрічці склали Денієл Крейг і Кіра Найтлі, які мають не менш незвичний вигляд у своїх ролях.

"Поїзд на Дарджилінг. Відчайдушні мандрівники", 2007

Едрієн Броуді, Оуен Вїлсон і Джейсон Шварцман грають розсварених братів у комедії Веса Андерсона. Вони возз’єднуються на поїзді, що мчить через Індію, у надії на подорож духовного самопізнання, яка замість цього перетворюється на пригоду, сповнену бійок, жартів і романтичної інтриги. Варто подивитися на чудові декорації та прекрасну гру акторів, не кажучи вже про приголомшливі посушливі рівнини Раджастана, які можна розглянути через вікна потяга.

"Учитель на заміну", 2011

Сам Едрієн Броуді вважає фільм "Учитель на заміну" своєю найнедооціненішою роботою. Якби це кіно мало фінансування для успішної кампанії та здобуло більшу відомість, Броуді міг би отримати ще одну номінацію на "Оскар". Він грає Генрі Барта — вчителя старшої школи, який стає зразком для наслідування для своїх учнів і не тільки. Ця картина викриває порочну систему освіти, наводить світло на порочні сім’ї, порочних людей.

"Готель „Гранд Будапешт"", 2014

Фільми режисера Веса Андерсона — це завжди насолода для очей, але його робота "Готель „Гранд Будапешт"" все одно стоїть окремо. По-перше, це найкасовіший його фільм, по-друге, він отримав чотири премії "Оскар". Рейф Файнс грає чарівного й нешкідливого консьєржа мсьє Густава. Не менш привабливий вигляд має й Едрієн Броуді в ролі лиходія Дмитра Дегофф-унд-Таксіса.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.