До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

30 найцікавіших серіалів 2022 року

Минулий рік був удалим для сфери телевізійних шоу: від "Спадкоємців" до "Мейр із Істтауну" і "Білого лотоса" — всі вони допомагають перенестися в інший світ.

У 2022 році на нас чекають нові телешоу, на які варто звернути увагу — від престижних історичних драм на кшталт "Позолоченого століття" від HBO і повернення серіалу "Корона" до зухваліших релізів, присвячених сучасній попкультурі, як-то "Пем і Томмі" від Hulu і "Винаходячи Анну" від Netflix. 30 найцікавіших серіалів 2022 — дивіться нижче.

Реклама
Кадр из сериала "Очень британский скандал"
"Позолочене століття", 24 січня, HBO

Створена сценаристом "Аббатства Даунтон" Джуліаном Феллоузом, розкішна драма HBO, дія якої відбувається в роки розквіту Нью-Йорка в XIX столітті, вирізняється зірковим складом (у шоу зіграли Крістін Баранскі, Керрі Кун і Синтія Ніксон), чудовою режисурою, а також пікантним сюжетом.

"Гоморра", 27 січня, HBO Max

П'ятий сезон драматичного серіалу "Гоморра", дія якого розгортається серед ворогуючих кланів жорстокої неаполітанської мафії "Каморра", повертає глядачів у похмурий злочинний світ Південної Італії.

"Пем і Томмі", 2 лютого, Hulu

Історія про скандал, що вибухнув після того, як секс-відео актриси Памели Андерсон і її чоловіка-рокера Томмі Лі було вкрадено і злито в інтернет. Серіал "Пем і Томмі", в якому Лілі Джеймс постає в образі Андерсон на піку її слави в 1990-ті роки, буде водночас і пікантним, і драматичним.

"Винаходячи Анну", 11 лютого, Netflix

Одним із перших проєктів Шонди Раймс після підписання контракту з Netflix стала гучна історія про манхеттенську аферистку Анну Делві. Цей серіал з Джулією Гарнер у головній ролі та її дивакуватим акцентом, що свідчить про загадкове походження Делві, нарешті вийде на екрани в лютому.

"Поділ", 16 лютого, Apple TV+

Під керівництвом Бена Стіллера, Адам Скотт і Патрісія Аркетт зіграли головні ролі у незвичайному трилері. Деталі сюжету не дуже розголошуються, але якщо вірити трейлеру серіалу, на глядачів чекає моторошне і гостросюжетне шоу.

"Та, що вибула", 3 березня, Hulu

Небагато історій про корпоративні правопорушення зацікавили настільки, як історія скандально відомої засновниці медичного стартапу Theranos Елізабет Голмс. Драматичне перетворення Аманди Сейфрід на шахрайку з Кремнієвої долини обіцяє, що серіал "Та, що вибула" не розчарує глядачів.

Аманда Сейфрид в сериале Аманда Сейфрід у серіалі "Та, що вибула"
"Дещо про Пем", 8 березня, NBC News Studios

Шокуюча правдива історія про ретельно продуманий план зі звинувачення безневинного чоловіка у вбивстві його дружини стала основою серіалу "Дещо про Пем". NBC, у співпраці з компанією з виробництва жахів Blumhouse, зняли заплутаний трилер з Рене Зеллвегер у головній ролі

Рене Зеллвегер в сериале Рене Зеллвегер у серіалі "Що/якщо", 2019
"Не спрацювало", 18 березня, Apple TV+

Із серйозним зірковим складом в особі Енн Гетевей і Джареда Лето, цей мінісеріал із зухвалою назвою заснований на історії зльоту й падіння скандального засновника WeWork Адама Неймана. Він схожий на сатиру у стилі Адама МакКея про жадібність і лицимірство, які існують у темних куточках культури стартапів.

"Атланта", 24 березня, FX

Після довгої перерви, що тривала майже чотири роки, гіп-гоп одіссея "Атланта" Дональда Гловера повернеться у березні з третім сезоном. Цього разу улюблена команда вирушить у європейське турне і переживатиме свій новий успіх.

Бріджертони, 24 березня, Netflix

Побивши рекорди Netflix у 2020 році, "Бріджертони" повертаються цієї весни з другим сезоном. Можливо, Реге-Жан Пейдж поки що не повернеться до серіалу, але знайте, що буде багато нових зухвалих наречених, які поведуть дівчат Бріджертона та Фезерінгтона на бал.

"Світанок династії Лейкерс", березень, HBO

"Світанок династії Лейкерс", знятий Адамом Маккеєм із зірковим складом на чолі з Джоном Сі Райлі, розповідає про стрімкий злет "Лос-Анджелес Лейкерс" у 1980-х роках, а також про безліч поворотів і перипетій долі баскетбольної команди на цьому шляху.

"Дуже британський скандал", Amazon Prime Video

Цієї весни Клер Фой знову повертається на екрани з аристократичною роллю — цього разу в образі найвідомішої "брудної герцогині" Британії. Разом із Полом Беттані, який зіграв злісного мстивого колишнього чоловіка, вони з'являться в екранізації скандального розлучення, що збурило вищий світ у 1960-х.

"Досьє Іпкресс", весна, AMC+

Класичний шпигунський трилер 1965 року з Майклом Кейном у головній ролі був спочатку задуманий як жорсткіша і похмуріша версія Джеймса Бонда. Навесні 2022 року "Досьє Іпкресс" буде представлене як великобюджетне телевізійне шоу. У серіалі знімаються найкращі молоді британські актори, серед яких Джо Коул і Люсі Бойнтон.

"Володар перснів: Персні влади", 2 вересня, Amazon Prime Video

Точне походження нового сміливого проєкта компанії Amazon, присвяченого Середзем'ю Дж. Р. Р. Толкіна, залишається загадкою, але вже відомо, що це буде найдорожчий телесеріал в історії. Одержимі "Хоббітом" фанати вже роблять припущення про те, які персонажі можуть з'явитися в серіалі, тому, якщо ви хочете дізнатися більше, стежте за підказками в соціальних мережах.

"Корона", Netflix

Після чудового і жорстокого аналізу в минулому сезоні шлюбу Чарльза і Діани, що руйнується, нова глава серіалу "Корона" розповість про нові королівські таємниці. У новому сезоні до влади прийде новий акторський склад, з Імельдою Стонтон у ролі королеви й Елізабет Дебікі в ролі принцеси Діани. У новому сезоні покажуть як трагічну смерть леді Ді, так і політичне сходження Тоні Блера й руйнівну пожежу у Віндзорському замку.

"Їхня власна ліга", Amazon Prime Video

"Їхня власна ліга" — це ремейк культової бейсбольної комедії з Томом Генксом 1992 року. До акторського складу майбутнього серіалу увійшли одні з найнезвичайніших коміків індустрії: Д'Арсі Карден, Роберта Коліндрес і Кейт Берлант.

Роберта Колиндрес в сериале Роберта Коліндрес у серіалі "Я люблю Діка"
"Анатомія скандалу", Netflix

Новий серіал від Netflix, що розповість про скандали британської еліти. Ця екранізація політичного трилера-бестселера має чудовий родовід: його створив Девід Е. Келлі, автор "Великої маленької брехні", а в головних ролях знялися Сієна Міллер, Мішель Докері та Руперт Френд.

Сиенна Миллер в фильме Сієна Міллер у фільмі "Неідеальне вбийство", 2017
"Розмови з друзями", Hulu

Після неймовірного успіху "Нормальних людей", який прогримів на весь світ, небагато які телешоу цьогоріч очікують із таким же нетерпінням, як екранізацію "Розмов із друзями" Саллі Руні, яку представить Hulu. Заплутана романтична історія між двома студентками коледжу і творчою парою з Дубліну обов’язково слугуватиме джерелом для обговорення у соціальних мережах, коли серіал дебютує наприкінці цього року.

Джемайма Керк из сериала Джемайма Керк із серіалу "Дівчатка" зіграє в серіалі "Розмови з друзями"
"Перша леді", Showtime

З приголомшливим складом зірок і надихаючим складом акторів, — Джилліан Андерсон у ролі Елеонори Рузвельт, Мішель Пфайффер у ролі Бетті Форд, Віолою Девіс у ролі Мішель Обами, — цей антологічний серіал від Showtime, що розповідає про перших леді, має намір оживити на екрані історії легендарних жінок.

Виола Дэвис в роли Мишель Обамы в сериале Віола Девіс у ролі Мішель Обами в серіалі "Перша леді"Фото: Entertainment Weekly
"Флейшман у біді", FX

"Флейшман у біді" — адаптація однойменного роману Теффі Бродессер-Акнер, яка буде представлена ​​на каналі FX. Серіал познайомить глядачів з історією пари з Манхеттена. Джессі Айзенберг грає розлученого Тобі Флейшмана, який занурився у світ онлайн-знайомств після зникнення своєї дружини, а Ліззі Каплан — його подругу Ліббі.

Джесси Айзенберг в фильме Джессі Айзенберг у фільмі "Соціальна мережа", 2010
"Дім дракона", HBO Max

"Гра престолів" нарешті повернеться на екрани цього року, хоч і не в тому вигляді, в якому ви її знаєте. Дія нового серіалу відбувається за 200 років до подій оригінального сюжету, але ще в межах Вестероса. "Дім дракона", в якому знімаються Метт Сміт, Олівія Кук і Педді Консідайн, має розповісти про передісторію династії Таргарієнів у всій її вогненній славі.

"Індустрія", HBO

Серіал "Індустрія" від HBO, дія якого відбувається в жорстокому світі одного з провідних інвестиційних банків Лондона, розповідає про умови сучасних капіталістичних відносин. Блискучий склад молодих акторів готовий повернутися до довгоочікуваного другого сезону цього року.

Кадр из сериала Кадр із серіалу "Індустрія"
Life & Beth, Hulu

Шоу авторства Емі Шумер (у цьому проєкті вона авторка сценарію, режисерка, виконавча продюсерка, а також виконавиця головної ролі), розповідає про пригоди космополітичної мешканки Нью-Йорка, яка зіткнулася з низкою драматичних подій. Серіал ознаменував повернення Шумер до фірмового гумору зі скетч-шоу "Всередині Емі Шумер", який з’явився після низки стендап-виступів комедіантки.

Эми Шумер в фильме Емі Шумер у фільмі "Красуня на всю голову", 2018
"Сімейство Кардаш'ян", Hulu

Здавалося б, перша знаменита сім'я телебачення закінчила своє реаліті-шоу Keeping Up with the Kardashians. Але насправді сімейство шукало нові джерела доходу. Клан Кардаш'ян-Дженнер підписав багаторічний контракт з Hulu і планує повернутися на екрани значно раніше, ніж ви думаєте.

Клуб опівнічників, Netflix

Як і адаптація однойменного роману, цей серіал Netflix, у якому йдеться про групу смертельно хворих підлітків у хоспісі, які розповідають одне одному страшні історії, цілком може стати наступним молодіжним гітом жахів після Stranger Things.

Зак Гилфорд из фильма Зак Гілфорд із фільму "Божевільний вид кохання" зіграє в серіалі "Клуб опівнічників"
"Частини неї", 4 березня, Netflix

У головних ролях Тоні Коллетт і Белла Гіткот — мати і донька, історія яких починає розгортатися після того, як вони потрапляють у смертельну масову стрілянину. Цей захоплюючий трилер, заснований на романі-бестселлері, ймовірно, опиниться у списку кращих релізів для перегляду в березні.

Тони Коллетт и Белла Хиткот в сериале Тоні Коллет і Белла Гіткот у серіалі "Частини неї"
"Пістол", FX

Мінісеріал титулованого режисера Денні Бойла і Крега Пірса, присвячений розквіту групи Sex Pistols на тлі п'янкої енергії лондонської панк-сцени, що зароджується, обіцяє бути настільки ж скандальним, як і стильним.

Кадр из сериала Кадр із серіалу "Пістол"
"Життя матрьошки", Netflix

У другому сезоні чорної комедії від Netflix у виконанні Наталі Ліонні повернеться Надя Вулвоков, яка, потрапивши у часову петлю, постійно вмирає й відроджується на власній вечірці на честь 36-річчя. Її напарник Чарлі Барнетт вже пообіцяв, що новий сезон буде "зовсім іншим".

Наташа Лионни в сериале Наталя Ліонні в серіалі "Життя матрьошки"
Shining Girls, Apple TV+

Зарекомендувавши себе як талановита актриса, Елізабет Мосс прагнула спробувати себе в новій ролі стати по той бік камери. У новому серіалі для Apple TV+, заявленому як метафізичний трилер, Мосс і режисерка, і безстрашна репортерка, яка виживає після жорстокого нападу, а потім з’ясовує, що її відчуття реальності, можливо, було спотворене назавжди.

Элизабет Мосс в сериале Елізабет Мосс у серіалі "Оповідь служниці"
"Дуже дивні справи", Netflix

Після того, як вихід четвертого сезону "Дуже дивних справ" затримався через пандемію, цього літа відбудеться довгоочікуване повернення підліткового жаху від Netflix. Через те, що знімання проходило в різних місцях, багато хто очікує, що це буде найдивовижніший сезон серіалу.

Текст: Liam Hess
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.