До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших ролей Віоли Девіс

Віола Девіс, яка 11 серпня святкує день народження, звикла творити історію. 58-річна уродженка Південної Кароліни й випускниця "Джульярда" почала свою кар’єру, вигравши премію "Тоні" у 2001 році за роль у п’єсі Августа Вільсона "Король Гедлі II". За нею були невеликі, але пам’ятні ролі в кіно й на телебаченні, перш ніж вона зіграла в стрічці "Сумнів" (2008) й здобула премію "Оскар" за свою роботу. Відтоді Віола Девіс стала першою чорношкірою акторкою, яка дістала три головні нагороди за акторську майстерність, — вона виграла другу премію "Тоні" у 2010 році, була першою чорношкірою жінкою, яка забрала додому "Еммі", а потім отримала "Оскара" за найкращу жіночу роль другого плану. Одні з найвидатніших її робіт згадуємо в цьому матеріалі.

Віола Девіс

"Сумнів"

Всього за вісім хвилин екранного часу Девіс передає шок, розчарування, горе і відчай матері, син якої може стати жертвою священника в напруженій таємниці Джона Патріка Шенлі. Вона навіть затьмарює свою партнерку по сцені, поважну Меріл Стріп, яка грає підозрілу черницю.

Реклама

"Як уникнути покарання за вбивство"

Упродовж шести захопливих сезонів юридичної драми Пітера Новолка акторка приголомшує роллю Анналіз Кітінг, серйозної адвокатки в кримінальних справах і професорки, що залучає студентів до своєї роботи. Вона впевнена в собі, життєрадісна й принадна, а також не знає жалю, схильна до маніпуляцій і не без гріха.

"Паркани"

Поезія в русі — єдиний спосіб описати Девіс у святобливій драмі Дензела Вашингтона за сценарієм Августа Вілсона, який здобув Пулітцерівську премію. Вона грає співчутливу дружину нерозважливого мрійника, який зраджує її, а вона дає раду 18-річним образам.

"Нульовий загін"

"Нульовий загін" — комедійно-драматичний фільм, що його зняв перспективний дует Bert & Bertie. Події картини відбуваються в провінції штату Джорджія в 1977 році. Безталанна дівчинка мріє про життя в космосі. Першим кроком на шляху до мрії стає мета потрапити до Золотої платівки "Вояджера", яку записують НАСА. Вона збирає гурт однодумців, які спробують їй допомогти. Акторам-початківцям у цьому фільмі компанію склали оскароносні актриси Віола Девіс і Еллісон Дженні.

"Ма Рейні: Мати блюзу"

Віола Девіс грає головну роль у ще одній яскравій адаптації Пулітцерівського лауреата Августа Вілсона. Її персонаж — легенда блюзу Ма Рейні. На дворі 1927 рік. Легендарна виконавиця разом з гуртом приїздить до Чикаго, щоб записати альбом. Робота в студії стає для всіх непростим випробуванням. Серед інших яскравих акторських робіт — Чедвік Боузман у ролі трубача Ліві: це остання роль актора, який помер у 2020 році.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.