Найкрасивіші білі сукні сезону весна-літо 2023

Простий крій чи асиметрія, мінімалістичний дизайн чи вишивка або аплікації, довжина міні чи максі — усі сукні цього сезону обʼєднує одне: білий колір. Саме його можна сміливо назвати найпопулярнішим літнім відтінком, адже він здатний не тільки відбивати сонячні промені, а й швидко подарувати святковий настрій. Vogue.ua зібрав найкрасивіші білі сукні в колекціях весна-літо 2023.

Bevza

Coperni

Ставку на асиметрію цього сезону роблять Bevza та Coperni. Свої сукні бренди також прикрасили зборками і шпильками. Завдяки крою, такі сукні не потребують додаткового стилістичного обігрування, тож у пару до них варто взяти мінімалістичні базові аксесуари, як-от босоніжки "танга" чи класичні туфлі-човники. Дизайнери також не пройшли повз ультрамодних "голих" суконь, чия популярність, схоже, не збирається знижувати оберти. Bottega Veneta представили більш оголену версію — сукню довжини міді, тоді як Acne Studios надихнулися багатошаровістю, використовуючи напівпрозорі тканин та аплікації у вигляді серця.

Bottega Veneta

Acne Studios

Ще одна гучна тенденція весняно-літнього сезону 2023 — техніка кроше. Вона знайшла своє місце і на білих сукнях, доповнюючи трикотажну сукню, як у Proenza Schouler, або повністю стаючи головною героїнею моделі, як у колекції українського бренду Anna October. Дизайнерка Анна Октябрь також доповнила свою сукню обʼємними квітами, без яких неможливо уявити літній гардероб.

Proenza Schouler

Anna October

Базові бавовняні сукні — найкраща інвестиція цього сезону. За такими моделями варто звернутися до Litkovska та Stella McCartney. Бренди наголошують: їхні ліпші союзники — аксесуари чорного кольору, як-от фігурні сумки, босоніжки із завʼязками та гостроносі туфлі. Окрім цього, пропонуємо робити ставку на всі відтінки білого кольору — від молочної гами до пінисто-білого відтінку.

Stella McCartney

Litkovska

Звісно, не обійшлося і без грайливих міні. За святковою моделлю з обʼємною квіткою варто звернутися до Loewe, а за елегантною шовковою мінісукнею, прикрашену бантами, — до Frolov.

Loewe

Frolov

Популярне на VOGUE