До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими пальтами осінь-зима 2021/2022

Попри те, що цього сезону в колекціях дизайнерів можна знайти великий вибір теплих курток — від стьобаних моделей до шкіряних бомберів, все ж таки пальта залишаються головним верхнім одягом в осінньому гардеробі. Щоб не помилитися з покупкою та інвестувати в довгограючу й актуальну модель, пропонуємо розглянути модні тренди цього сезону. Крім об'ємних пальт і класичних варіантів, бренди також радять звернути увагу на моделі в клітинку, тваринний принт, стьобаний верхній одяг, шкіряні пальта, яскраві моделі й особливо елегантні варіанти в довжині максі. Vogue.ua зібрав повний гід найбажанішими пальтами осінь-зима 2021/2022.

Max Mara
Яскраві фарби

Лимонний, червоний, зелений, синій та помаранчевий — головні відтінки, що прикрашають модні подіуми цього сезону. Ба більше, дизайнери зробили ставку на лише на барвисті спідниці, штани, сукні та жакети, а й показали великий вибір яскравих пальт. Жовте пальто з об'ємними рукавами Prada буквально спричинило фурор у новій колекції бренду, створеній спільно двома талантами — Рафом Сімонсом і Міуччою Прада. Тим часом, у колекції Balmain з'явилося червоне двобортне пальто, а у Philosophy do Lorenzo Serafini — модель вільного крою на один ґудзик у відтінку літньої трави. Що ж, настав час виходити за межі нейтральних кольорів і починати освіжати гардероб яскравими фарбами.

Реклама
Prada
Philosophy do Lorenzo Serafini
Balmain
Звіриний принт

Тваринні принти, яких довго не було в колекціях брендів, цієї осені знову очолюють списки найпопулярніших тенденцій. Ви, звісно ж, можете почати знайомство з анімалістичними візерунками з кроп-топів або мініспідниць, але ми пропонуємо не розмінюватися на дрібниці і заходити з козирів. Зробіть ставку на ефектне пальто Etro леопардового забарвлення, об'ємну чорно-білу модель Michael Kors Collection у кольорі зебри або укорочене пальто Christian Dior з плямами сніжного барса. Більше, як носити звіриний принт цієї осені, читайте тут.

Etro
Michael Kors Collection
Christian Dior
Шкіра

Ви можете подумати, що зоряний час шкіряного верхнього одягу вже минув, проте це зовсім не так. Цього сезону шкіряні пальта, як і раніше, займають перші позиції серед модних трендів. Причому серед актуальних моделей трапляються як пальта з гладенької матової шкіри, так і лаковані варіанти. Відтінки, тим часом, можуть змінюватись від класичної кольорової гами до яскравих і пастельних барв. У Bottega Veneta ви знайдете двобортне коричневе пальто, у Off-White — подовжену лаконічну модель в лавандовому відтінку, а у Isabel Marant — модель у стилі головних героїв "Матриці".

Bottega Veneta
Off-White
Isabel Marant
Класика

Серед розмаїття трендів, дизайнери також не забули про стару добру класику. Якщо ви хочете придбати пальто, яке буде актуальним як зараз, так і через 5 років, робіть ставку на простий крій, мінімум деталей і нейтральні відтінки. Класичне двобортне пальто в чорному кольорі ви зустрінете у Valentino, позачасову модель з кашеміру в кольорі camel у Fendi і лаконічний варіант у сіро-блакитному відтінку у Brunello Cucinelli.

Valentino
Fendi
Brunello Cucinelli
Довжина максі

Цієї осені чи взимку ви точно не замерзнете. Так, тепер, щоб урятуватися від холоду і при цьому зберегти свою жіночність, дизайнери пропонують вибирати пальто в довжині максі. Довгі вовняні пальта були помічені на подіумах головних тижнів моди — від Нью-Йорка до Парижа. Max Mara показали подовжену версію свого фірмового ворсистого пальта в кольорі camel, Sportmax зізналися в коханні сірому однобортному суворому варіанту, а Michael Kors Collection оспівали класичне чорне пальто до п'ят.

Max Mara
Sportmax
Michael Kors Collection
Стьобані

Раніше ми розповідали про наймодніші стьобані куртки цієї осені і навіть показали, як їх носити цього сезону. Зараз же час зосередитись на виборі модного пальта, що нагадує пухову ковдру. Стьобане пальто Toteme, прошите стібками, що формують обриси ромбів, уже другий сезон поспіль не залишає гардероби модниць. Цю універсальну й теплу модель вільного крою обирають головні інфлюєнсери, серед яких Розі Гантінгтон-Вайтлі. Якщо ж вам хочеться експериментів, пропонуємо розглянути зелене стьобане пальто з оксамиту Max Mara. Ну а для дівчат, які віддають перевагу гардеробу британських монархів, цієї осені Christian Dior показали синє пальто в стилі Елизавети II.

Max Mara
Toteme
Christian Dior
Клітинка

Клітинка "гусяча лапка", задерикуватий орнамент "мадрас", вінтажна клітинка "віші", класичний шотландський візерунок "тартан" або "принц Вельський" — цієї осені всі види картатих принтів мають право на життя, залишилося лише визначитися з тим, що змушує ваше серце битися частіше. Так, Stella McCartney продемонстрували двобортне класичне пальто в ламану клітинку, яке легке римуватиметься з повсякденними образами, Balenciaga, навпаки, показали затишну модель із візерунком "віші", що за фасоном відсилає до домашнього пледу, а Self-Portrait оспівали пальто з блискучою ниткою для вечірніх виходів. Більше видів пальт у клітинку дивіться тут.

Stella McCartney
Balenciaga
Self-Portrait
На розмір більше

Багатошаровість, саме з цим трендом хочеться експериментувати в осінній сезон, приміряючи водолазки з сорочками і жакетами водночас. Щоб ваш образ, що складається відразу з багатьох речей, мав органічний і стильний вигляд, як верхній одяг варто вибирати пальто вільного крою або модель, наче тільки що зняту з чоловічого плеча. Фасон overse уже добре знайомий брендам і вони з року в рік показують, як правильно його носити. Подивіться на способи стилізації об'ємних пальт у колекціях Isabel Marant, Tory Burch і Gucci.

Isabel Marant
Tory Burch
Gucci

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.