До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Естетика Western — головний тренд сезону весна-літо 2024

Якщо і є тренд, який модниці обожнюватимуть цього літа та який буде головним героєм прийдешнього осінньо-зимового сезону 2024/2025, то це естетика Western. Останніми роками такі тенденції, як "тиха розкіш" або мінімалізм у дусі 1990-х, певною мірою заглушили західну естетику, але Coachella, поточні колекції головних Домів моди та Бейонсе з її новим альбомом Cowboy Carter призвели до її нестримного зростання.

Головні елементи естетики Western відзначають весняні тренди в найбажаніший спосіб, посилюючи впевненість, що вони пануватимуть і наступного сезону. Vogue.ua зібрав найголовніші прикмети цієї трендової естетики.

Реклама

Нова концепція бандани

Miu Miu
Miu Miu

Miu Miu
Miu Miu

Бандана або хустка квадратної форми, яка зазвичай складається трикутником, є одним із найбільш символічних аксесуарів західного стилю. Вона народилася як функціональний елемент для захисту від пилу та сонця, коли ковбої працювали на своїх ранчо, але корисність цього аксесуару перевершила практичність і зробила його однією з найбільш універсальних модних речей. Від використання в якості шийної хустки до декоративного аксесуара на ручках сумок у стилі Hermès, пов’язки на голову чи браслета: бандана поєднує в собі необмежені можливості стилізації. Але якщо і було використання, настільки ж несподіване, як і глибоко оригінальне, це те, що запропонувала Міучча Прада в колекції Miu Miu весна-літо 2024, — бандана як топ.

Різномаїття торочок

Prada
Prada

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Спочатку торочки використовувалися для відштовхування дощової води та забезпечення вентиляції одягу. Зараз цей декоративний елемент, що складається з рухомих ниток, переосмислено впроваджується в одяг у найвитонченіший спосіб.

Gucci
Gucci

Givenchy
Givenchy

Перші ремінісценції у вигляді торочок прийшли від весняно-літньої колекції Prada 2024. Міучча Прада та Раф Сімонс додали їх і в пояси, якими вони позначили силуети моделей, і в сорочки. Bottega Veneta зробили короткі торочки основним елементом деяких своїх образів, не дозволяючи їхній довжині займати центральне місце. Зі свого боку, Gucci загравали зі стразами та торочками, надаючи плавності своїм спідницям-олівцям. Givenchy також додали торочки в колекцію, прикрасивши спідниці своїх суконь у вигляді аплікацій.

Широкі ремені з деталями XXL

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Tom Ford
Tom Ford

Blumarine
Blumarine

Ще одним культовим елементом естетики Western є ковбойські ремені. Характеристики, які відрізняють їх від решти моделей, — це розмір XXL і вражаюча пряжка, яка часто включає бронзові елементи, підкови, голови биків або персоналізовані гравіювання. Цей важливий предмет також виділяється своїм розміщенням на низькій посадці одягу. Це може бути сукня, як у пропозиції Tom Ford, спідниця, як у Louis Vuitton, або штани, як у Blumarine.

Ковбойські чоботи

Ganni
Ganni

Ganni
Ganni

Незліченна кількість моделей робить ковбойські чоботи гідними того, щоб назвати їх базовою річчю. Класичні моделі Isabel Marant, які знову і знову оновлюються, або сріблясті пропозиції від Ganni є доказом того, що цього року ми також не триматимемо ковбойські чоботи в шафі. Ще одним свідченням постійної присутності цього взуття на модній арені є новинка-гібрид з мюлями, яку можна знайти у Bottega Veneta.

Денім – головна основа

Gucci
Gucci

Основне застосування тенденції Western полягає в тому, щоб вибрати гарну основу, на якій можна побудувати решту образу, і вона має складатися з одягу, виготовленого майже цілком із джинсової тканини.

Stella McCartney
Stella McCartney

Y/Project
Y/Project

Образ Gucci випромінював комфорт і елегантність з їхніми темно-синіми мішкуватими джинсами. Зі свого боку, Stella McCartney дотримувалися denim total look з чорними деталями, а Y/Project повністю деконструювали джинси, щоб представити асиметричну спідницю.

Краватка боло та інші класичні елементи, як-от капелюх

Gucci
Gucci

Якщо класична краватка позиціонувалася як один із ключових аксесуарів минулої сезону, то найближчими місяцями це зробить її найближчий до західної естетики варіант — краватка боло. Gucci додали до неї зав’язки, що з’єднували коміри сорочок. Завершальним штрихом до визначальних елементів естетики Western стає головний символ ковбоїв — капелюх. Аксесуар від Miu Miu швидко став вірусним, отже згодом ми побачимо різні версії в найдоступніших модних брендах.

Спосіб, у який Кім Кардашʼян надає ковбойський відтінок своєму образу, полягає в тому, що вона використовує капелюх в більшості своїх нарядів, аби підкреслити естетику, що набирає обертів.

Любов Белли Гадід до коней була відома з дитинства, і тепер, коли її нинішній партнер, Адан Бануелос, бере участь у змаганнях з кінного спорту, топмодель одягається відповідно. Її вбрання ідеально відповідають естетиці Western: ковбойські капелюхи, срібні прикраси із синіми деталями, шкіряні й замшеві жакети, штани з низькою посадкою та, звичайно, великі ремені.

Новий альбом Бейонсе у всіх на вустах — і не тільки через його музичну якість. Нові образи співачки спираються на західну естетику і втілюють її якнайкраще — з усіма елементами Дикого Заходу, тобто з капелюхами, жакетами з торочками та ковбойськими чоботами.

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.