До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Краватка боло — стильний і незвичайний аксесуар цієї весни

Що кілька сезонів естетика Середнього Заходу повертається в моду. Здавалося, що дизайнери вже відходять від ковбойських черевиків та деніму на денімі, але Louis Vuitton знову представили власні варіації естетики в колекції чоловічого одягу сезону осінь-зима 2024/2025. Фаррелл Вільямс розробив для французького бренду куртки з торочками та аксесуари з бірюзовими деталями. Своєю чергою, зірки, зокрема Бейонсе та Лана Дель Рей, регулярно вдягають ковбойські капелюхи. Мода, натхнена родео, ніколи нікуди не зникає, а лише розвивається всіма можливими способами. Однак у справжніх ковбоїв є аксесуар, який часто залишається непоміченим і недооціненим — краватка боло.

Louis Vuitton Menswear осінь-зима 2024/2025
Louis Vuitton Menswear осінь-зима 2024/2025

Реклама

Боло — це набагато крутіший і стильніший варіант аксесуара, який можна носити під коміром сорочки. Привабливості цій краватці додає її коріння — її здавна носили корінні американці. Історію краватки боло можна простежити до 1930-х років, коли чоловіки народів зуні, хопі та навахо часто носили бандани навколо шиї, іноді перев'язуючи їх тонкою мотузкою. В їхніх поселеннях локальні ремісники почали додавати декоративні елементи, як-от срібні фігурки та дорогоцінні камені, на шнури з плетеної шкіри, що призвело до виникнення тієї краватки боло, якою ми знаємо її сьогодні.

Патріка Свейзі, 1986
Патріка Свейзі, 1986

Краватка боло у більшості асоціюється виключно з естетикою Середнього Заходу. Й хоча вона не отримує такого визнання, як ковбойські черевики, капелюхи та бандани, вона на це абсолютно заслуговує. Боло — універсальний аксесуар, який може доповнити ледь не будь-яке вбрання. Гляньте на фото вище й зауважте, як майстерно та невимушено стилізував цю краватку актор Патрік Свейзі. Він поєднав сріблясто-чорну боло з класичною шкіряною курткою та шовковою сорочкою. Саме боло додала його вигляду завершеності. На подіумі Louis Vuitton боло поєднували навіть з вишуканими костюмами, що підтверджує, що ця краватка може пасувати навіть до офіційних ансамблів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.