До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 головних трендів, які визначають осінній сезон 2024

Перехід до нового сезону, природно, вимагає зміни гардероба. Ми зібрали для вас 7 головних трендів, які ми будемо носити восени 2024 року.

Поклик дикої природи

Пальта з леопардовим принтом у Jacquemus, леопардові шкури у Rabanne і, звісно, ​​кросівки adidasSambas із хижим візерунком — цього сезону дизайнери віддають перевагу тваринним принтам охочіше, ніж будь-коли. Багатьом ​​анімалістичні мотиви здаються найскладнішими у стилізації, але ви будете здивовані тим, наскільки легко можна вписати їх в образ. Носіть леопардову сумку з шоколадно-коричневим пальтом та джинсами — або з повністю чорним вбранням і високими підборами. Парижани взагалі вважають леопардовий принт нейтральним; можливо, настав час і нам спробувати.

Реклама

Getty Images, Jacquemus, Instagram.com/coletteandlili
Getty Images, Jacquemus, Instagram.com/coletteandlili

Коштовні тони

Наступного осіннього сезону коштовні кольори стануть головними в гардеробах. І мова не тільки про бордовий відтінок, який особливо голосно відстоювали Gucci і показали Ferragamo, BottegaVeneta, Khaite і ToryBurch. Також восени буде можливість насолодитися темно-синім трикотажем і обтислими сукнями-водолазками — вишуканими силуетами, які підкреслюють насичені кольори.

Ferragamo, Bottega Veneta, Gucci
Ferragamo, Bottega Veneta, Gucci

Прозорість

Вам може це подобатись чи ні, але незмінна популярність "голих" тканин, яка зберігається вже кілька сезонів поспіль, свідчить про те, що тепер прозорий одяг перейшов із категорії мікротренду до головних тенденцій. Сьогодні дизайнери пропонують гратися не тільки з прозорістю, а й з кольорами і пропорціями, щоб створити візуально цікаве вбрання.

Courrèges, Fendi, Maisie Wilen
Courrèges, Fendi, Maisie Wilen

Новий гранж

На показах сезону осінь-зима 2024/25 був відчутний вплив мінімалістичного корпкору 1990-х і його бездоганних муз Кейт Мосс і КеролінБессет-Кеннеді. З іншого боку, яскраві принти і шорстке мереживо у Blumarine, Rabanne, і Chloé транслювали шалену енергію тих років. Рекомендуємо опанувати новий гранж у вигляді простої сліп-сукні чи тому із класичного шовку, які можна носити поверх деніма або під жакетом, а також з подовженими джинсовими шортами.

Rabanne, Chloé, Blumarine
Rabanne, Chloé, Blumarine

Доросла жіночність

У новому сезоні осінь-зима 2024/25 дизайнери відмовилися від яскравої дівочості заради дорослої жіночності. Спідниці-олівці, жакети та сумки з ручкою стали улюбленою формулою на щодень. В інших колекціях ми бачили прикраси з перлами, оперні рукавички та шалі. Восени все буде спиратися на жіночність, але це не означає, що всі ваші спідниці мають бути довжиною до щиколоток.

Miu Miu, Bally, Khaite
Miu Miu, Bally, Khaite

Вільні силуети

Осінь — найкраща пора року, щоб мати елегантний вигляд і почуватися затишно. У зв’язку з цим не дивно, що великі силуети продовжують захоплювати уяву — форми, які обіймають і драпіруються у всіх потрібних місцях.

Rag & Bone, Peter Do, Sea NY
Rag & Bone, Peter Do, Sea NY

Шкіра

Ми прощаємося з класичним тренчем — натомість дизайнери пропонують переосмислене довге шкіряне пальто. Це буде головна інвестиція осіннього сезону. Якщо ви шукаєте щось коротше та грайливіше, приміряйте шкіряний бомбер за розміром. Вибирайте байкерські фасони або бомбери із масивною блискавкою та міцним коміром.

Luar, Jil Sander, Stella McCartney
Luar, Jil Sander, Stella McCartney

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.