До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 актуальних способів одягатися в стилі 1990-х

Корпоративний шик у стилі 1990-х, натхнений образом ікони стилю Керолін Бессетт-Кеннеді, вже кілька сезонів є одним із провідних модних трендів. Частково за це можна подякувати Міуччі Прада, яка в колекціях сезону осінь-зима 2023/2024 зробила своєю музою змучену роботящу жінку. Моделі Мія Гот і Етель Кейн дефілювали у строгих кардиганах, спідницях-олівцях і панчохах, що змусило багатьох з нас шукати модні на початку нульових окуляри Bayonetta і купувати їх. Колекції від Sandy Liang, Mark Gong і Shushu/Tong лише додали популярності цьому трендові.

Реклама

Як ми раніше писали, стиль "офісна сирена" гіперболізує жіночність і сексуальність. Швидкість, з якою ми перейшли від бантів і туфель "Мері Джейн", також показує, наскільки швидко змінюються модні тренди. Люди за своєю природою люблять змінюватися. Ми швидко втомлюємось від речей, а потім сумуємо за ними, що пояснює, чому ностальгія така популярна в моді.

Використання традиційно чоловічих форм — краваток, піджаків, штанів і сорочок на ґудзиках — робить цю версію жіночності захопливою. Саме аксесуари дійсно завершують образ й додають цьому трендові привабливості — поєднуйте чоловічі елементи з жіночними: піджаки з широкими плечима з витонченими брошками та поясом на талії, гостроносі туфлі з плісированими штанами, прозорі колготки зі спідницею-олівцем. Нижче ми демонструємо кілька способів, як зробити корпоративний шик більш універсальним і актуальним.

Для зустрічі з подругами

Отже, ви хочете щось грайливе, повсякденне, але водночас елегантне? Спробуйте поєднання кроп-топу і мідіспідниці. Речі зі структурованим силуетом стають ще привабливішими завдяки шкарпеткам до колін і кокетливим туфелькам на низьких підборах. Широка бавовняна пов'язка на голову завершить образ.

Для прогулянки містом

Не кожен образ у діловому стилі має бути надто формальним. Поза роботою "офісна сирена" обирає речі з корпоративним відтінком, але достатньо прості, щоб бути універсальними: наприклад, сорочка на ґудзиках або спідниця-трапеція. Грайте на контрастах, поєднуючи довге пальто і коротку спідницю. Білі шкарпетки та лофери значно краще підходять для прогулянок, ніж туфлі на підборах.

Для побачення

Кокетлива шовкова сукня з прозорими колготками — це перевірений рецепт для побачення. Також вам знадобиться трикотажний кардиган — на випадок, якщо ввечері буде прохолодно. Додайте образу трохи сексуальності за допомогою окулярів у стилі Bayonetta. Доповніть образ сумкою з верхньою ручкою та туфлями на низьких підборах. Цей образ — втілення жіночності.

Для вашого робочого дня

Додайте трохи стилю до вашого офісного гардероба із сучасним костюмом. Можливо, у вас вже є такий, але повірте, все залежить від крою і того, як він сидить. Ми рекомендуємо вибрати піджак і штани прямого крою — не надто обтислі, навіть трохи оверсайз. Плавність цих форм зробить ваш образ сучасним. Акценти, як-от гостроносі туфлі на низьких підборах, сумочка і пов'язка на голову, додадуть образу елегантності.

Для формального вечора

Цей образ ідеально пасує для формального вечірнього заходу і нагадує стиль Керолін Бессетт-Кеннеді. Одягніть білу ділову сорочку та чорну спідницю до підлоги та додайте бордові туфлі на низьких підборах для яскравого акценту. Доповніть образ червоною помадою і срібними прикрасами, щоб створити трохи урочистості.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.