До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

17 нарядів жінок з королівської сім'ї, які спричинили резонанс

Часом здається, що жінки з королівських сімей потрапляють у заголовки газет через свої нібито модні помилки частіше, ніж через будь-що інше. Попри весь прогрес, якого ми досягли, і попри те, наскільки твердо ми (повинні) всі вірити, що жінка має право носити все, що вона хоче, без натяків або звинувачень інших, цих жінок продовжують обговорювати, коли справа доходить до "суперечливих" королівських нарядів.

Напівпрозора спідниця принцеси Діани

Реклама

Ще до того, як вона офіційно стала принцесою, леді Діана Спенсер встигла стати героїнею модних перипетій. Леді Діану сфотографував кореспондент таблоїда у 1980 році у парку біля дошкільного закладу, в якому вона працювала, разом із двома дітьми під її опікою, у спідниці, яка випадково виявилася дещо прозорою, коли вийшло сонце. Це фото було розповсюджене серед таблоїдів і стало одним із найвідоміших сучасних портретів в історії, і, хоча ми можемо дивитись на це зараз як неймовірний образ і знаковий наряд, 19-річна Діана була надзвичайно засмучена через цю ситуацію.

Диско-вбрання Кейт Міддлтон

Перед тим, як вона стала членкинею британської королівської сім'ї, студентка Кейт Міддлтон насолоджувалася нічним життям зі своїми подругами, як чимало з нас. Попри те, що тоді вона ще навіть не була принцесою, й тільки розпочинала стосунки з принцом Вільямом, таблоїди вже активно обговорювали її так зване "диско-брання".

Вбрання принцеси Діани для Met Gala

Коли принцеса Діана відвідала Met Gala в 1996 році, вона була одягнена в шовкову сукню, оброблену мереживом, створену Джоном Гальяно. Зважаючи на простоту сукні та відсутність рукавів — хоча у 2024 році вона здається цілком нормальною — Діана наробила галасу своїм вбранням. Принцеса також не вдягла бюстгальтер — крок, який шокував весь світ, але ідеально пасував жінці, яка нещодавно розлучилася зі спадкоємцем престолу.

Розірвані джинси Меган Маркл

Джинси стали популярним в королівських гардеробах лише в новітній історії. Але розірвані джинси Меган Маркл, які вона одягла для "Ігор Незламних" 2017 року, спричинили модний скандал й викликали негативні реакції в преси та онлайн-тролів. У своїх мемуарах "Запасний" принц Гаррі стверджував, що вбрання Маркл насправді заздалегідь було затверджене палацом.

Плаття принцеси Діани без бретелей

Під час своїх заручин принцеса Діана привернула багато уваги. Попри те, що вона мала справді приголомшливий вигляд у чорній сукні з тафти, її вбрання викликало негативну реакцію з кількох причин. Перша — це те, що чорний, як правило, не входить до королівської колірної гами. По-друге, багатьох стурбувало декольте майбутньої принцеси.

Блакитна весільна сукня герцогині Віндзорської

Волліс Сімпсон, герцогиня Віндзорська, одружилася з герцогом Віндзорський у 1937 році, одягнувши блакитну весільну сукню. Скроєна у дуже витонченому, елегантному силуеті, який вважався дуже сучасним і модним на той час, саме відхилення від традиційного білого кольору сукні зробило це вбрання таким незабутнім та суперечливим.

Мінісукня-жакет Меган Маркл

Меган Маркл ніколи не збиралася старовинним правилам і традиціям визначати її гардероб. Саме тому час від часу вона порушує дрескод, попри можливий негативний зворотний зв'язок. Одним з таких помітних порушень свого часу було, коли герцогиня одягла чорну мінісукню-піджак на виставу. Тоді таблоїди чимало написали про те, що ультрасучасна мінісукня порушила королівський протокол.

Смокінг принцеси Діани

Штанні костюми для королівських жінок завжди вважалися табуйованим. Згідно з консервативними правилами, жінка завжди повинна носити сукню. Тому, коли принцеса Діана вперше одягла білий смокінг — потім вона не ще кілька разів одягала костюми — на концерт у 1984 році, це було найбільш суперечливе вбрання з усіх. У той час, коли жінка мала не лише носити сукні та спідниці, але й мала уникати чоловічих силуетів, Діана справді почала змінювати історію королівської моди.

Чорне плаття принцеси Діани з відкритими плечима

Ще одне вбрання принцеси Діани, яке активно критикували. Поєднання декольте, оголених плечей та її радісних танців з відомим актором Джоном Траволтою під час візиту до Білого дому в 1985 році, не на жарт обурили британську пресу.

Невагома сукня Кейт Міддлтон

Під час своєї першої королівської подорожі до Австралії сукню Міддлтон спіймав пориву вітру, і це настільки обурило шанувальників традицій, що дизайнерка Дженні Пекхем певний час отримувала розлючені листи про те, що не продумала сукню принцеси належним чином.

"Мстива" сукня принцеси Діани

Ця маленька чорна сукня стала символом для сильних жінок. Кажуть, принцеса Діана насправді володіла цією знаковою сукнею протягом кількох років до того, як вперше одягти її після розлучення з Чарльзом, завжди боячись, що вона "занадто смілива". На щастя, вона врешті наважилася одягнути її.

Плаття принцеси Шарлін на тижні моди

Принцеса Шарлін — велика прихильниця високої моди й вона відвідує дизайнерські шоу протягом багатьох. На одному з тижнів моди принцеса Монако порушила цілу купу правил королівського дрес-коду і не навряд про це пожалкувала, попри те, що це вбрання розлютило суспільство та таблоїди.

Темний лак для нігтів Меган Маркл та плаття на одне плече

Добре відомо, що королівські жінки не повинні наносити темний лак для нігтів, але у 2018 році герцогиня Сассекська все одно зробила це. Окрім того, Маркл одягла чорну оксамитову сукню на одне плече. І хоча виявилося, що палац схвалив це вбрання, воно все одно викликало резонанс у суспільстві на той час.

Університетська куртка принцеси Діани

Це може здатися дивним, але члени королівської сім'ї вкрай рідко дозволяють собі публічно носити спортивні речі. Тому, коли принцеса Діана одягла університетську куртку у 1991 році, вона вкотре здивувала громадськість, тому що ця річ здалася людям занадто простою і занадто американською. Хоча Діана дтоді вже не була принцесою, але світ все ще очікував, що вона одягатиметься певним чином.

Сумка через плече Меган Маркл

На початку 2018 року герцогиню Сассекську публічно звинувачували у порушенні королівського протоколу, коли побачили, що вона одягла сумку через плече. Клатч, безумовно, є традиційним аксесуаром, оскільки він призначений для того, щоб допомогти королівським особам уникати потисканню рук з людьми, що, як правило, в цілому не вітається. Багатьох надихнув той факт, що Маркл може легко привітатися з народом, але багато хто побачив в цьому суворе порушення традиції.

Велосипедні шорти принцеси Діани

Окрім університетських курток принцеса Діана любила велосипедні шорти. І її вихід в них був великим й шокуючим моментом в історії моди. Хоча ми абсолютно обожнюємо цей легендарний спортивний вигляд у наші дні, на той час це було феноменальне порушення королівського протоколу. Навіть Кейт Міддлтон та Меган Маркл, здається, не наважувалися настільки сміливо порушувати правила.

Прозора спідниця Меган Маркл

Під час візиту до Нової Зеландії одягла спідницю, яка виявилася прозорішою, ніж всі того очікували. Як не дивно, світ розкритикував герцогиню за такий вибір. Але королівські жінки, як і всі жінки, не можуть бути ідеальними весь час й часом роблять помилки. Врешті, вона в будь-якому випадку мала стильний вигляд.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.