До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому принц Гаррі та Меган Маркл змінили прізвища своїх дітей

Коли в травні 2019 року у принца Гаррі та Меган Маркл народилася перша дитина Арчі, пара оголосила, що повне ім’я їхнього сина — Арчі Гаррісон Маунтбеттен-Віндзор. Однак у 2024 році вони офіційно вирішили використовувати прізвище Сассекс і для Арчі, і для своєї дочки Лілібет.

Принц Гаррі та Меган Маркл з сином Арчі
Принц Гаррі та Меган Маркл з сином Арчі

Реклама

Ця новина з’явилася, після того як герцог і герцогиня Сассекські запустили оновлений вебсайт sussex.com. Онлайн-сторінку пари негайно розкритикувала британська преса. Дві головні претензії — використання подружжям герба, попри те що вони більше не є членами королівської родини, а також використання слова "Сассекс" в доменному імені. Коли принц Гаррі та Меган Маркл залишили монархію у 2020 році, королева Єлизавета попросила їх більше не використовувати бренд Sussex Royal (під яким вони були зареєстровані в Instagram та мали власний вебсайт). У наступні роки пара використовувала Archewell для свого вебсайту та продакшн компанії.

Чому змінюється назва сайту? Коли він був запущений, назва Archewell була реверансом до їхнього сина Арчі. Але тепер, коли у них двоє дітей, вони хочуть мати вебсайт, який представляв би всю родину та їхні проєкти. Лондонська газета Times повідомила, що вони обрали "Сассекс", тому що за останній рік усі взяли його як прізвище, попри те що діти роками носили прізвище Маунтбеттен-Віндзор.

Зміна прізвища Маунтбеттен-Віндзор на Сассекс також пов'язана з коронацією короля Чарльза. Коли їхній дідусь посів трон, а Арчі та Лілібет піднялися в черзі спадкоємства, діти отримали нові титули принца та принцеси Сассекських. Раніше це були містер Арчі та міс Лілібет.

Британські принц і принцеси зазвичай використовують свої титули або титули своїх батьків як прізвища; наприклад, принц Гаррі та принц Вільям у школі ходили за Вільямом Уельсом та Гаррі Уельсом, щоб відобразити титули їхніх батьків принца та принцеси Уельських. Змінивши прізвище на Сассекс для своїх дітей, пара просто слідує традиції. Крім того, безсумнівно, це легше для Гаррі та Меган, відомих як герцог і герцогиня Сассекські, нарешті мати такі самі прізвища, як їхні діти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.